Τέλος το Grexit

Τέλος το GrexitΗ ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα την κοινή επιστολή που έστειλαν UEFA και FIFA στον Σταύρο Κοντονή, μέσω της οποίας γίνεται αποδεκτό το νέο νομοσχέδιο. «Ο νέος νόμος θα εφαρμοσθεί άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Grexit ήταν και… πάει! Με κοινή επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, η FIFA και η UEFA εξέφρασαν την ικανοποίηση του από τα όσα περιλαμβάνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και εκτιμούν ότι δεν προσβάλει το αυτοδιοίκητο.

Αυτό σημαίνει πως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου με αποκλεισμό των συλλόγων και της Εθνικής ομάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά, οι διεθνείς ομοσπονδίες προειδοποιούν ότι «θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή».

Αναλυτικά η επιστολή, που υπογράφεται από τους γραμματείς της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία
».

Κοντονής: «Δεν υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση»


Για πλήρη επιβεβαίωση της ταύτισης απόψεων της κυβέρνησης με τις διεθνείς ομοσπονδίες μίλησε ο Σταύρος Κοντονής:

«Όπως είχα δηλώσει και χθες, μετά και την κοινή επιστολή UEFA - FIFA που παραλάβαμε σήμερα, επιβεβαιώνεται, με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υφίσταται η παραμικρή αμφισβήτηση ή επιφύλαξη για κανένα απολύτως σημείο του πρόσφατου αθλητικού νόμου, ο οποίος βεβαίως θα εφαρμοσθεί άμεσα και προς πάσα κατεύθυνση».
Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: