Φίγκο για εκλογές FIFA: «Αυτή δεν είναι εκλογική διαδικασία….»

Φίγκο για εκλογές FIFA: «Αυτή δεν είναι εκλογική διαδικασία….»


Ο Λουίς Φίγκο δεν θα είναι στους υποψήφιους για την προεδρία της FIFA, αφήνοντας αιχμές για τον Σεπ Μπλάτερ και για τη διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου.

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της FIFA ανακοίνωσε ο Λουίς Φίγκο.

Η απόφαση του Πορτογάλου έγινε γνωστή με σχετική επιστολή του στα Μέσα Ενημέρωσης, στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές για τη διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Ολλανδός Μίτσελ Φαν Πράαγκ, με τους δυο να στηρίζουν τον Ιορδανό Πρίγκηπα Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν, που είναι ο μοναδικός αντίπαλος του Σεπ Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA στις 29 Μαΐου.

Αναλυτικά η γραπτή επιστολή του Φίγκο:


«Τους τελευταίους μήνες δεν έχω δει μόνο την επιθυμία για αλλαγή, αλλά έχω παρατηρήσει συνεχόμενα περιστατικά, σε όλο τον κόσμο, που θα ντρόπιαζαν όσους επιθυμούν ένα ποδόσφαιρο ελεύθερο, καθαρό και δημοκρατικό.

Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια προέδρους ομοσπονδιών που την μια ημέρα παρομοίαζαν την ηγεσία της FIFA με τον διάβολο και την επόμενη πάνω σκηνή, σύγκριναν τα άτομα που ηγούνται της FIFA με τον Ιησού Χριστό. Κανείς δεν μου είπε για αυτό. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια.

Οι υποψήφιοι στις εκλογές εμποδίστηκαν από το να καλέσουν τις ομοσπονδίες σε συζητήσεις, την ίδια ώρα που ένας υποψήφιος πάντα έδινε ομιλίες μόνος του από το βήμα.

Δεν υπήρξε ούτε ένα debate όπου ο κάθε υποψήφιος θα διατύπωνε τις προτάσεις του. Πιστεύει κανείς ότι είναι φυσιολογικό μια εκλογή για έναν από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς στον πλανήτη να μπορεί να προχωρήσει χωρίς δημόσιο διάλογο;

Αυτή η εκλογική διαδικασία είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από εκλογική. Αυτή η διαδικασία είναι ένα δημοψήφισμα για την παράδοση της απόλυτης εξουσίας σε έναν άνθρωπο, κάτι που αρνούμαι να υποστηρίξω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, μετά από μια προσωπική σκέψη και ανταλλαγή απόψεων με τους δύο άλλους υποψηφίους σε αυτή τη διαδικασία, πιστεύω ότι αυτό που πρόκειται να συμβεί στις 29 Μαΐου στη Ζυρίχη, δεν είναι μια κανονική εκλογική πράξη.

Και για τον λόγο αυτό μην υπολογίζετε σε εμένα. Η απόφασή μου έχει παρθεί, εγώ δεν συμμετάσχω σε αυτό που ονομάζεται εκλογές για την προεδρία της FIFA
».

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρεία:

    Εγγραφή νέου χρήστη - Επιλέξτε όνομα χρήστη (username)    Εγγραφή