Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη και Ντνίπρο στον τελικό

Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη και Ντνίπρο στον τελικό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/5/2015 00:09
Η Σεβίλλη κέρδισε με 2-0 την Φιορεντίνα στη Φλωρεντία και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου θα υπερασπιστεί το στέμμα της κόντρα στη Ντνίπρο! Οι Ουκρανοί νίκησαν με 1-0 την Νάπολι στο Κίεβο και προκρίθηκαν για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ «σφράγισε» η Σεβίλλη. Η κάτοχος του τροπαίου νίκησε ξανά την Φιορεντίνα, αυτή τη φορά με 2-0 στην Φλωρεντία, και με συνολικό σκορ 5-0 θα ταξιδέψει στη Βαρσοβία για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Μπάκα (22’) και Καρίσο (27’), μετά από εκτελέσεις φάουλ του Μπανέγκα, διαμόρφωσαν το σκορ για της αναμέτρησης. Είχε ευκαιρίες για το γκολ της τιμής η Φιορεντίνα, η οποία έχασε πέναλτι με τον Ίλισιτς στο 67’, ενώ ο ίδιος είχε χαμένο τετ-α-τετ στο 80’.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Σεβίλλη θα διεκδικήσει απέναντι στην Ντίπρο το 4ο τρόπαιο της ιστορίας της στο θεσμό και δεύτερο συνεχόμενο.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία στις 27 Μαΐου ενώ για πρώτη φορά ο νικητής του τροπαίου θα πάρει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ

Έγραψε ιστορία η Ντνίπρο


Γιουρόπα Λιγκ: Σεβίλλη και Ντνίπρο στον τελικό
Ιστορία έγραψε η Ντνίπρο! Με γκολ του Σελέζνιοφ, η ουκρανική ομάδα νίκησε με 1-0 την Νάπολι στο βροχερό Κίεβο και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Πάολο» έδινε προβάδισμα πρόκρισης στην Ντίπρο, η οποία αμύνονταν αποτελεσματικά και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος.

Ο Μπόικο συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο παιχνίδι, νικώντας δύο φορές τον Ιγκουαίν (8’, 28’) και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Σελέζνιοφ (58’). Ο Ουκρανός νίκησε στον αέρα τον Μπρίτος (αλληλοτραβήχτηκαν – οι Ιταλοί φώναξαν για επιθετικό φάουλ) και με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του.

Η Νάπολι χρειάζονταν γκολ για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση, όμως η Ντνίπρο άντεξε την ασφυχτική πίεση των «παρτενοπέι». Στο 77’ ο Ντάγκλας έδιωξε στη γραμμή το σουτ του Μπρίτος, ενώ στα τελευταία λεπτά, Κάλινιτς και Ματέους είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» τη νίκη της Ντνίπρο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στους «32» του θεσμού θα δώσει το «παρών» στον τελικό της Βαρσοβίας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.