Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Football League: «Διπλό» κορυφής για ΑΕΚ

Football League: «Διπλό» κορυφής για ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/5/2015 20:11
Με ωραίο γκολ του Πλατέλλα, η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 την ΑΕΛ στο «Αλκαζάρ» και προσπέρασε τον Ηρακλή στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλει-οφ μετά την ήττα του «Γηραιού» με 1-0 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Για ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, ωστόσο κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη στα πλει-οφ, επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0 στο «Αλκαζάρ».

«Χρυσός» σκόρερ της «Ένωσης» ήταν ο Πλατέλλας με όμορφο γκολ στο 42’. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, όμως ο Ανέστης κράτησε το μηδέν με σωτήριες επεμβάσεις.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και στο 22’ κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως ο Δεληζήσης έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση.

Δύο λεπτά μετά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε κλωτσιά του Μελισσά στον Λαμπρόπουλο, όμως η «Ένωση» κατάφερε να προηγηθεί στο 42’ με ωραίο γκολ του Πλατέλλα. Ο Έλληνας άσος βρήκε χώρο και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη, «γράφοντας» το 1-0.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας από τα πρώτα λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 49’ ο Ανέστης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Πινδώνη, ενώ οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 65’, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει εντυπωσιακά το εξ’ επαφής πλασέ του άσου της ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ δυσκολεύονταν να κρατήσει τη μπάλα και ήταν ακίνδυνη στο δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με την ΑΕΛ, η οποία συνέχιζε να πιέζει και είχε νέα ευκαιρία στο 73’ με σουτ του Γιάντση, όμως ο Ανέστης αντέδρασε σωστά.

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον μόνη στην κορυφή με +3 από τον Ηρακλή.

Νίκες για Απόλλωνα και Ολυμπιακό Βολου


Football League: «Διπλό» κορυφής για ΑΕΚ
Την πρώτη του ήττα στα πλει-οφ γνώρισε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» ηττήθηκε με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και βρέθηκε στο -3 από την ΑΕΚ.

Κακό παιχνίδι χωρίς ρυθμό, με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη χάρη σε γκολ του Λαγού στο 54’. Ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλή «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με τη νίκη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε τους 7 βαθμούς, ανέβηκε στην 3η θέση, άλλα βρίσκεται στο -9 από τον 2ο Ηρακλή

Στο άλλο αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε με 3-1 την Παναχαϊκή σε ματς που διεξήχθη στην Κόρινθο.

Θέος (11’, 37’) και Σκοπελίτης (61’) πέτυχαν τα γκολ για τους Θεσσαλούς, με τη… ξενιτεμένη Παναχαϊκή να ισοφαρίζει προσωρινά στο 17’ με τέρμα του Μαρουκάκη.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στα πλει-οφ, με την ομάδα του Ελευθερόπουλου να φτάνει τους 4 βαθμούς. Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή συνεχίζει να είναι η μόνη ομάδα χωρίς βαθμό.

Η βαθμολογία:


1. ΑΕΚ 19
2. Ηρακλής 16
3. Απόλλων Σμύρνης 7
4. Λάρισα 6
5. Ολυμπιακός Βόλου 4
6. Παναχαϊκή 0

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.