Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανοίγει η πόρτα για Ευρώπη σε Γουέστ Χαμ και Έβερτον

Ανοίγει η πόρτα για Ευρώπη σε Γουέστ Χαμ και Έβερτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2015 22:14
H UEFA ανακοίνωσε πως η Αγγλία θα μπορέσει να βγάλει μια ακόμα ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω της βαθμολογίας του Fair Play, κάτι που σημαίνει πως η Γουέστ Χαμ και η Έβερτον ελπίζουν για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μια ακόμα θέση άνοιξε στην Πρέμιερ Λιγκ για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ! Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η UEFA, η Αγγλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις τρεις χώρες που θα επιβραβευτούν με μια επιπλέον θέση για το Γιουρόπα Λιγκ και πλέον οι Γουέστ Χαμ και Έβερτον θα διεκδικήσουν εισιτήριο για τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Αυτή τη στιγμή και με τρία ματς να απομένουν για το φινάλε της Πρέμιερ, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας με 1126 βαθμούς, ωστόσο με την προϋπόθεση ότι οι «κόκκινοι» θα εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους έξοδο μέσω της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, το εισιτήριο θα πάει στην αμέσως επόμενη ομάδα. Εκεί βρίσκεται η Γουέστ Χαμ με 1125 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Έβερτον με 1115.

Μάλιστα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Λονδίνο την προτελευταία αγωνιστική, παιχνίδι που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό. Να σημειωθεί πως ελπίδες έχει και η Μπέρνλι η οποία βρίσκεται στην 5η θέση 1112, ένα βαθμό λιγότερο από την 4η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ειδική βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ για το Fair Play διαμορφώνεται από τον αριθμό κίτρινων και κόκκινων καρτών που συγκεντρώνει κάθε ομάδα, από τη συμπεριφορά που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές των συλλόγων σε αντιπάλους και διαιτητές καθώς και από τη συμπεριφορά της διοίκησης κάθε ομάδας.

Ολλανδία και Ιρλανδία είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα έχουν δικαίωμα να βγάλουν μία ακόμα ομάδα στην Ευρώπη μέσω του Fair Play. Οι δύο ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες τερμάτισαν στην 1η και 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, η οποία διαμορφώνεται από τα παιχνίδια των συλλόγων και της εθνικής ομάδας κάθε χώρας στις διεθνείς διοργανώσεις. Να σημειωθεί πως η Ελλάδα τερμάτισε στην 38η θέση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.