Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέρασε το αθλητικό νομοσχέδιο, αναμένεται η απάντηση της UEFA για το αυτοδιοίκητο

Πέρασε το αθλητικό νομοσχέδιο, αναμένεται η απάντηση της UEFA για το αυτοδιοίκητο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/5/2015 17:48
Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πέρασε και από την ολομέλεια της Βουλής στην κατ’ άρθρο ψηφοφορία και πλέον στην UEFA περιμένουν μεταφρασμένα τα άρθρα 5 και 15 προκειμένου να κρίνουν αν ο νέος νόμος παραβιάζει ή όχι το αυτοδιοίκητο.

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό.

Ύστερα από συνεδρίαση που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες, τα επίμαχα άρθρα 5 και 15 για τους τακτικούς δικαστές και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, πέρασαν κανονικά από τη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού Σταύρος Κοντονής άλλαξε το άρθρο 15 αποσύροντας τη λέξη «εσωτερικές» από το «υποθέσεις της ΕΠΟ», ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της UEFA. Στο άρθρο 5 για τους τακτικούς δικαστές υπήρχε ονομαστική ψηφοφορία (146 ψήφοι σε σύνολο 247 που ψήφισαν), κάτι που είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Πλέον η… μπάλα περνάει στην UEFA, η οποία αναμένει την μετάφραση των άρθρων 5 και 15 προκειμένου να αποφασίσει αν ο νέος νόμος παραβιάζει ή όχι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Κοντονής: «Η Κυβέρνηση έκανε όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις»

Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις ώστε να μην διακινδυνέψει η συμμετοχή των ελληνικών συλλόγων και της Εθνικής ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις:

«Η Κυβέρνηση έκανε όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις, που δεν θα έθιγαν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, για να υπάρξει συναίνεση. Ελπίζω αυτή η συναίνεση να φανεί και σε όλες τις συζητήσεις και δηλώσεις των εμπλεκομένων. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια συνεννόησης.

Πιστεύω ότι ο κάθε Έλληνας φίλαθλος θα καταλάβει ότι ποτέ η Κυβέρνηση δεν διανοήθηκε οι σύλλογοι και η Εθνική ομάδα να αποκλειστούν από τις διεθνείς διοργανώσεις. Το βάρος το έχουν άλλοι. Οι συνομιλητές μας θα καταλάβουν. Λειτουργήσαμε με αίσθημα ευθύνης και συναίνεσης
», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.