Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό η Ξάνθη (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Στον τελικό η Ξάνθη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/4/2015 00:49
Ιστορία έγραψε η Ξάνθη, η οποία έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή στα Πηγάδια και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Καυταντζόγλειο. Αποβλήθηκε στο 59' ο Ρομάνο.

Η Ξάνθη θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Ακρίτες έμειναν στο 0-0 με τον Ηρακλή στα Πηγάδια και σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0) στο πρώτο ματς, «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον τελικό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Καπετάνου που πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Ο Ηρακλής ανέβασε στροφές και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 34’ ο Κυριακίδης έδιωξε δύσκολα το σουτ του Πασά, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε και πάλι «όχι» στο 42’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο.

Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ηρακλή ο οποίος έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στο 59’ λόγω αποβολής του Ρομάνο για μαρκάρισμα στον Λουσέρο. Ακολούθησε πεντάλεπτη καθυστέρηση, καθώς σημειώθηκε ένταση στην κερκίδα των οπαδών των φιλοξενούμενων και ο Στυλιάρας διέκοψε το ματς.

Η αποβολή του Ρομάνο επηρέασε τον Ηρακλή, ο οποίος δεν κατάφερε στη συνέχεια να απειλήσει και η Ξάνθη είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Στο 71΄ και στο 79’ ο Χουάντερσον απέκρουσε τα σουτ των Μπέρτου και Σολτάνι, ενώ στις καθυστερήσεις ο γκολκίπερ ων φιλοξενούμενων πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε πλασέ του Κλέιτον, κρατώντας το 0-0 μέχρι το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.