Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κοντονής: «Καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο»

Κοντονής: «Καμία σκιά για το αυτοδιοίκητο»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/4/2015 15:55
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική τη συζήτηση του με τον γενικό γραμματέα της UEFA Τζάνι Ινφαντίνο, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει καμία σκιά όσον αφορά το αυτοδιοίκητο.

Μετά από συζήτηση 2,5 ωρών με τον γενικό γραμματέα της UEFA Τζάνι Ινφαντίνο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση για να αποφευχθεί το Grexit.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και η UEFA περιμένει πλέον τις αλλαγές στο αθλητικό νομοσχέδιο. Πάντως, ο Υφυπουργός τόνισε πως υπήρχε απόκλιση σχετικά με τη δυνατότητα της Πολιτείας να αποκλείει ομάδες από την Ευρώπη μετά από σοβαρά επεισόδια.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:


«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής, εποικοδομητική και παραγωγική. Δόθηκαν διευκρινίσεις στον κ. Ινφαντίνο για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις ομοσπονδίες. Για το αυτοδιοίκητο ισχύει η δήλωσή μου στη Βουλή ότι μπορεί να περιληφθεί στο νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο της UEFA μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. Όσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά.

Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Είχε αξία το γεγονός ότι πρόκειται περί κληρώσεως και όχι ορισμού και ότι κάτι τέτοιο ισχύει σε όλες τις ομοσπονδίες, όπως και σε αυτή του μπάσκετ.Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά κι αυτή αφορά στη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορεί να προβαίνει σε αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη μετά από σοβαρά επεισόδια. Εκφράστηκαν οι απόψεις και των δυο πλευρών στο θέμα και εμείς καταθέσαμε και εναλλακτική πρόταση. Θα συζητηθεί περαιτέρω μέχρι την ολομέλεια, αλλά νομίζω ότι η εναλλακτική πρόταση θα λύσει το πρόβλημα. Πάντως θα ισχύσει αυτό που είπα χθες, ότι η απόφαση του υπουργού θα λαμβάνεται έπειτα από διαβούλευση με τις ομοσπονδίες.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση. Ευχαριστώ τους εκπροσώπους των κομμάτων και θεωρώ ότι η FIFA και η UEFA μπορούν να καταλήξουν πλέον με ασφάλεια σε συμπεράσματα γιατί σήμερα άκουσαν με αυθεντικό τρόπο τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση δε θέλει αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη γιατί σκέφτεται την Εθνική, αλλά και τους εργαζόμενους, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους άλλους. Γι’ αυτούς εργαζόμαστε, φροντίζοντας να μη θιχτεί και ο κεντρικός πυρήνας του νομοθετήματος. Θέλω να πω σε όλους ότι τα μέτρα αυτά δε θα κριθούν τώρα που θεσπίζονται, αλλά στην εφαρμογή τους. Και να είναι σίγουροι όλοι ότι με την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εφαρμοστούν απόλυτα και θα υπάρχει ισονομία
».

Από την πλευρά του ο Τζιάνι Ινφαντίνο χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης: «Πιστεύω πως το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Μάθαμε πως μετά αυτή τη συζήτηση θα γίνουν κάποιες αλλαγές για το αυτοδιοίκητο που θα προστατευτεί. Εμείς δεν θα δεχθούμε έναν νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο. Δεν θα αποτρέψουμε την Κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για την βία που είναι μεγάλο πρόβλημα. Περιμένουμε λοιπόν τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε για να δώσουμε την απάντηση μας το αργότερο μέχρι αύριο»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.