Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θέλει Μουντιάλ με 48 ομάδες ο Φίγκο!

Θέλει Μουντιάλ με 48 ομάδες ο Φίγκο!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2015 15:20
Μουντιάλ με 40 ή 48 ομάδες αλλά και διεξαγωγή της διοργάνωσης σε δύο διαφορετικές ηπείρους την ίδια χρονική στιγμή (!) πρότεινε ο Λουίς Φίγκο, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία της FIFA.

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος διεθνής μεσοεπιθετικός ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες την υποψηφιότητα του για την προεδρία της FIFA και την Πέμπτη (19/2) ξεκίνησε την εκστρατεία του με ομιλία στο Γουέμπλεϊ.

Ο 42χρονος ανακοίνωσε τα πλάνα του, προτείνοντας την αύξηση των ομάδων του Μουντιάλ από 32 σε 40 ή ακόμη και σε 48 ομάδες!

Στην πρώτη περίπτωση, η διοργάνωση θα διεξάγεται σε μία χώρα με οχτώ ομίλους των πέντε ομάδων, ενώ στη δεύτερη, ο Φίγκο προτείνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε δύο διαφορετικές ηπείρους (!) μέσω δύο τουρνουά των 24 ομάδων. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, η φάση των νοκ-άουτ θα διεξάγεται σε μία χώρα, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα ο Πορτογάλος τόνισε πως η αύξηση του αριθμού των ομάδων θα πρέπει να γίνει από χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη:

«Πιστεύω ότι οι ομάδες που θα προστεθούν στη διοργάνωση δεν θα πρέπει να ανήκουν στην Ευρώπη. Το σημείο εκκίνησης μου σε αυτή την πρόταση είναι ότι με την αύξηση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, διασφαλίζουμε ότι περισσότερες χώρες στον κόσμο θα μπορούν να δώσουν το παρών στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου».

Παράλληλα, ο Φίγκο προτείνει την ολιγόλεπτη τιμωρία των ποδοσφαιριστών που προσβάλουν τους διαιτητές κατά τη διάρκεια του αγώνα, τη διάδοση της τεχνολογίας γραμμής αλλά και την επαναφορά του παλιού κανόνα οφσάιντ, όπου ένας παίκτης θεωρείται οφσάιντ, ανεξάρτητα από το αν ή όχι ο ίδιος εμπλέκεται άμεσα στο παιχνίδι.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον Φίγκο, την προεδρία της FIFA στις εκλογές της 29 Μάιου διεκδικούν ακόμη ο νυν πρόεδρος, Σεπ Μπλάτερ, ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν και ο πρόεδρος της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Πράαγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.