Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στον Ρονάλντο η «Χρυσή Μπάλα»

Στον Ρονάλντο η «Χρυσή Μπάλα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/1/2015 21:03
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο νικητής της «Χρυσής Μπάλας» για το 2014, με τον Πορτογάλο να κερδίζει το βραβείο για δεύτερη σερί φορά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη συνολικά στην καριέρα του αναδείχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφήνοντας πίσω του Λιονέλ Μέσι και Μανουέλ Νόιερ.

«Μπορώ να δω την οικογένειά μου από κάτω! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψηφίσανε. Το 2014 ήταν μια φανταστική χρονιά. Θέλω να κατακτήσω κι άλλους τίτλους για την ομάδα και την οικογένειά μου. Να συνεχίσω να δουλεύω, να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχα στο σπίτι μου τρεις Χρυσές Μπάλες. Θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών» δήλωσε ο Πορτογάλος άσος.

Ο CR7 έγινε ο 5ος παίκτης μετά τους Λιονέλ Μέσι, Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί και Μάρκο Φαν Μπάστεν που κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» τουλάχιστον τρεις φορές, με τον Μέσι να έχει το ρεκόρ με τέσσερις κατακτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η FIFA, ο Ρονάλντο συγκέντρωσε το 37,66% των ψήφων, με τον Μέσι να έρχεται για δεύτερη σερί φορά δεύτερος με ποσοστό 15.76%, ενώ ο Νόιερ τερμάτισε 3ος με 15,72%.

Λεβ, Χάμες και η καλύτερη ενδεκάδα


Το βραβείο του καλύτερου προπονητή πήγε στον προπονητή της Εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, ενώ το καλύτερο γκολ της χρονιάς είναι αυτό του Χάμες Ροντρίγκες στον αγώνα της Κολομβίας με την Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του 2014.

Κορυφαίος προπονητής γυναικείας ομάδας για το 2014 είναι ο Γερμανός, Ραλφ Κέλερμαν, ο οποίος οδήγησε την Βόλφσμπουργκ στο τρεμπλ. Η Γερμανίδα, Ναντίν Κέσλερ πήρε το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» στις γυναίκες, ενώ έγινε γνωστή και η κορυφαία ενδεκάδα για το 2014:

Αναλυτικά η 11άδα: Μάνουελ Νόιερ, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φίλιπ Λαμ, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Άνχελ ντι Μαρία, Άριεν Ρόμπεν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά εδώ τα επίσημα αποτελέσματα της ψηφοφορίας από τη FIFA

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.