Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποσύρθηκε από τους πάγκους ο Λίπι

Αποσύρθηκε από τους πάγκους ο Λίπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2014 15:14
Ο Μαρτσέλο Λίπι αποφάσισε σε ηλικία 66 ετών να βάλει τέλος στην πλούσια προπονητική του καριέρα μία μόλις ημέρα μετά την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στην Κίνα με τη Γκουαντζού.

Έχοντας κερδίσει… τα πάντα στην καριέρα του, ο Μαρτσέλο Λίπι ανακοίνωσε πως σταματά την ενασχόλησή του με την προπονητική, αναλαμβάνοντας πόστο τεχνικού διευθυντή στην Γκουαντζού, με την οποία έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα Κίνας, ένα Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας το 2013.

«Σύντομα φτάνω τα 67. Κουράστηκα να καθοδηγώ παίκτες κάθε μέρα σε προπονήσεις και να τους δίνω οδηγίες από τον πάγκο κατά την διάρκεια των αγώνων», ήταν οι δηλώσεις του Λίπι.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει συνδέσει το όνομα του με τους τίτλους, καθώς έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Γιουβέντους, ενώ το 1996 οδήγησε τη «Γηραιά Κυρία» στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας μάλιστα άλλες τρεις φορές στον τελικό με την ομάδα του Τορίνο.

Αποσύρθηκε από τους πάγκους ο Λίπι
Παράλληλα έχει προσθέσει στη συλλογή του ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης αλλά και το Διηπειρωτικό, τίτλους που κατέκτησε με τη Γιουβέντους το 1996, ενώ του… ξέφυγε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με την ομάδα του να φτάνει στον τελικό αλλά να χάνει τον τίτλο από τη Πάρμα το 1995.

Φυσικά, η μεγαλύτερη του διάκριση είναι η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική Ιταλίας στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο, Διηπειρωτικό και Τσάμπιονς Λιγκ Ευρώπης και Ασίας!

Όσον αφορά τον διάδοχο του Λίπι, όπως όλα δείχνουν στον πάγκο της Γκουάντζου θα είναι ο Φάμπιο Καναβάρο, ο αρχηγός της Ιταλίας στο Μουντιάλ του 2006.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.