Πρώτο εντός έδρας στην Ευρώπη μετά από 30 χρόνια για τους Τσέχους
Τι ισχύει: Αγώνας ρεβάνς για τον 2ο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο με τον νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας – Μίντιλαντ, ενώ η ομάδα που θα αποκλειστεί θα παίξει στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ με τον νικητή του ζευγαριού Αλασκέρτ – Κλουζ.
Α' Ματς: Τρόμσο - Χράντετς Κράλοβε 0-1
* Άνω των 30 βαθμών Κελσίου η θερμοκρασία στην Τσεχία
ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ
Έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι και έφυγε με διπλό από την έδρα της Τρόμσο (1-0), στο πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 30 χρόνια. Σωστά οργανωμένη στα μετόπισθεν, υποχρέωσε την αντίπαλο της σε φλύαρη κατοχή και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της, σκοράροντας με τον Βαν Μπιούρεν στο 85’. Καθοριστική στιγμή η απόκρουση πέναλτι του γκολκίπερ της στο 53’ στη μοναδική μεγάλη ευκαιρία των Νορβηγών.
Ακολούθησε η πρεμιέρα του τσεχικού πρωταθλήματος, όπου κατέβηκε με σχεδόν ίδια ενδεκάδα και μπήκε με το δεξί, επικρατώντας με 2-1 της Παρντουμπίτσε. Ο ήρωας του Τρόμσο, Βαν Μπιούρεν άνοιξε το σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Τσεχ πήρε τη σκυτάλη για το 2-0 στο 56’, με την αντίπαλο της να μειώνει απλώς στο 60’. Πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές αλλά δεν το πλήρωσε.
Πρόκειται για ομάδα που έως το 2021 αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία. Την περσινή σεζόν τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα και μετά την τιμωρία της Κάρβινα, αναβάθμισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ιστορική η σημερινή βραδιά, δίνει το πρώτο εντός έδρας στην Ευρώπη μετά από 30 χρόνια.
Αγωνιστικά Νέα: Πλήγμα με τον τραυματισμό του κομβικού δεξιού μπακ-χαφ Βίσνερ, ο οποίος χάνει την αποψινή ρεβάνς. Τουλάχιστον είναι διαθέσιμος ο στόπερ Πέτρασεκ ο οποίος ξεπέρασε σε χρόνο dt το πρόβλημα τραυματισμού του και θα βρεθεί στην αποστολή. Δεν είναι πάντως έτοιμος για το αρχικό σχήμα. Αρχηγός της ομάδας ο πρώην άσος του Άρη, Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος τόνισε: «Έχουν μια καλά προετοιμασμένη ομάδα, μια εξαιρετική δομή. Θα πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στην επίθεση για να είμαστε στον αγώνα».
ΤΡΟΜΣΟ
Δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο πρώτο παιχνίδι, έχασε με 1-0 στην έδρα της και ψάχνει πλέον ανατροπή στη ρεβάνς. Είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά υποχρεώθηκε σε φλύαρη κατοχή, μην απειλώντας με αξιώσεις την εστία των Τσέχων. Είχε πάντως την ευκαιρία της στο 53’ με το χαμένο πέναλτι του Χιέρτο-Νταλ, εν τέλει έφυγε με σκυμμένο κεφάλι, δεχόμενη το γκολ στο 85’ στη μοναδική φάση εντός στόχου της αντιπάλου της.
Χωρίς υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο για να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη σημερινή ρεβάνς. Στο πιο πρόσφατο, πέρασε με 4-1 από την έδρα της Χαμ Καμ και επέκτεινε σε τέσσερα ματς το αήττητο σερί της (2-2-0). Βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα Νορβηγίας, στο -3 από την 2η Βίκινγκ με ματς λιγότερο και στο -4 από την πρωτοπόρο Μπόντο Γκλιμτ. Ακολουθεί βατό εκτός έδρας με την Άαλεσουντ.
Εν όψει της σημερινής ρεβάνς στην Τσεχία ο τεχνικός της Βικ είπε: «Δεν είναι το ιδανικό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να είχαμε ένα καλύτερο σημείο εκκίνησης, αλλά από την άλλη μας δίνει την ευκαιρία να παίξουμε πολύ επιθετικά σε αυτό το παιχνίδι».
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε ο δεξιός μπακ-χαφ Τρσόρνιτς αλλά δεν αποδείχθηκε κάτι σημαντικό και όπως αναφέρουν τα νορβηγικά Μέσα, δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα.
Εκτίμηση
Η Τρόμσο είχε χαμένο πέναλτι στο πρώτο αγώνα και εν τέλει γνώρισε την ήττα με 0-1 στην Νορβηγία, πληρώνοντας τη φλύαρη κατοχή της. Σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά σε σχέση με την Χράντετς Κράλοβε, η οποία δίνει εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς μετά από 30 χρόνια και καλείται να υπερασπιστεί σκορ πρόκρισης. Υπάρχει ο παράγοντας κόπωση για τους Τσέχους που έπαιξαν με σχεδόν ίδια ενδεκάδα και στο πρωτάθλημα. Η λογική λέει ότι θα αφήσουν την κατοχή στους Νορβηγούς με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Θα πρέπει να ρισκάρουν από ένα σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι. Στο όριο Under-Over βλέπω το ματς, θα στραφώ στο 2-3 γκολ.