6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Πράσινο Ακρωτήριο - Μαυριτανία

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 222,722 64.2%
X
€ 54,320 15.7%
2
€ 69,656 20.1%
Over
€ 9,504 25.5%
Under
€ 27,711 74.5%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

149 ψήφοι:

4

Σουτ στην εστία

0

5

Σουτ εκτός εστίας

8

69%

Κατοχή μπάλας

31%

0

Οφσάιντ

0

0

Αποκρούσεις

3

1

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

11

Κόρνερ

1

18

Φάουλ

12

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Felix Houphouet-Boigny
  • Χωρητικότητα: 50000
  • Θεατές: 16088
Ιστορική ευκαιρία και για τις δύο, φαβορί οι «μπλε καρχαρίες»

Ιστορική ευκαιρία και για τις δύο, φαβορί οι «μπλε καρχαρίες»

Το Πράσινο Ακρωτήριο θα συγκρουστεί με τη Μαυριτανία στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Οι τυπικά γηπεδούχοι τερμάτισαν στην κορυφή του 2ου ομίλου, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι πέρασαν ως τρίτοι από το 4ο γκρουπ.

Τι ισχύει: Νοκ άουτ αναμέτρηση για τους «16» του Κόπα Άφρικα. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί στη συνέχεια η διαδικασία των πέναλτι. Όποιος προκριθεί θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Μαρόκο - Νότια Αφρική.

Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη με την Αίγυπτο κι αποτελούσε το πολύ μεγάλο αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Απέδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ κι απέσπασε ισοπαλία 2-2 έπειτα από επική «μάχη». Δέχτηκε πίεση από το ξεκίνημα και χρειάστηκαν σημαντικές επεμβάσεις του τερματοφύλακα Βοζίνια για να μην παραβιαστεί η εστία της. Κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ταβάρες. Στην επανάληψη είδε τους «Φαραώ» να ισοφαρίζουν στο 50’ με τον Τρεζεγκέ και συνέχισε να παλεύει γενναία για να αποφύγει την ήττα. Στις καθυστερήσεις ο Μοχάμεντ πέτυχε δεύτερο γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τον διαιτητή να μην δέχεται την άποψη του VAR ότι υπήρχε χέρι. Όλοι περίμεναν ότι θα έπεφτε στο καναβάτσο όμως στο 99’ μετά από φάση διαρκείας ο Τεϊσέιρα διαμόρφωσε από κοντά το 2-2.

Με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο το Πράσινο Ακρωτήριο παρέμεινε αήττητο στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία. Βέβαια είχε ήδη εξασφαλίσει όχι μόνο την πρόκριση στα νοκ-άουτ και τη φάση των «16», αλλά και την πρωτιά του δεύτερου γκρουπ. Τελικά οι «μπλε καρχαρίες» συγκέντρωσαν 7 βαθμούς και τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που δεν περίμενε σχεδόν κανείς, καθώς συμμετείχαν σε δύσκολο όμιλο στον οποίο εκτός από την Αίγυπτο, ήταν επίσης η Γκάνα και η Μοζαμβίκη. Θα είναι η δεύτερη στην ιστορία τους που προχωρούν και θέλουν να συνεχίσουν στα προημιτελικά όπως είχαν καταφέρει και το 2013. Αρέσκονται να παίζουν επιθετικά και τα τρία ματς τους ολοκληρώθηκαν Over.

Ο τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων Μπουμπίστα τόνισε: «Η Μαυριτανία είναι μία πολύ δύσκολη αντίπαλος. Έδειξαν ότι διαθέτουν συνοχή αλλά και ποιότητα. Η νίκη τους κόντρα στην Αλγερία ήταν δίκαιη διότι έχουν στιβαρή άμυνα. Θα είναι μία αναμέτρηση γεμάτη τακτική. Είναι σημαντικό να παίξουμε σωστά τα χαρτιά μας και να αποφύγουμε κάποια λάθη που κάναμε σε προηγούμενα παιχνίδια».

Αγωνιστικά Νέα: Έτοιμος εκτός απροόπτου ο ηγέτης εξτρέμ Μπεμπέ (2/0) ο οποίος προφυλάχθηκε στο προηγούμενο. Πλήρης.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Βοζίνια (Τρέντσιν), Ρόσα (Ανάντια), Σίλβα (Σιντρένσε)

Αμυντικοί: Στοπίρα (Μποαβίστα ντο Πραΐα), Πίκο (Σάμροκ Ρόβερς), Ταβάρες (μπαστιά), Ντίνεϊ (Αλ Μπατάχ), Πάουλο (Σερίφ Τιρασπόλ), Κόστα (Τουλούζ), Κορέια (Τσάβες), Μορέιρα (Κολόμπους Κρου)

Μέσοι: Μοντέιρο (Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς), Σάντος (ΑΕ Ζακακίου), Αντράντε (Καραμπάγκ), Ντουάρτε (Φορτούνα Σιτάρντ), Κούκα (Λεϊρία), Λενίνι (Κράσνονταρ), Λ. Ντουάρτε (Χρόνινγκεν)

Επιθετικοί: Μέντες (Φατίχ Καραγκουμρούκ), Ροντρίγκες (Ανκαραγκουτσού), Σεμέδο (Ομόνοια), Μπεμπέ (Ράγιο Βαγιεκάνο), Μπεντσιμόλ (Μπενφίκα Β') Καμπράλ (Σαλερνιτάνα), Τεϊσέιρα (Στουρμ Γκρατς)

Την περασμένη Τρίτη αναζητούσε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα απέναντι στην πανίσχυρη Αλγερία η οποία βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και «καιγόταν» για τη νίκη. Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά όχι απλά δεν φοβήθηκε την πανίσχυρη αντίπαλό της, αλλά πέτυχε μία ιστορική επιτυχία επικρατώντας 1-0 και «τρελαίνοντας» τον κόσμο. Στο πρώτο μέρος κινδύνευσε σοβαρά δύο φορές αλλά ανέβασε την απόδοσή της μετά το ημίωρο κι αρχικά απείλησε, πριν σκοράρει στο 37’ με τον Ντελαΐ ο οποίος εκτέλεσε ψύχραιμα μέσα από την περιοχή. Κινδύνευσε μία φορά έως την ανάπαυλα του ημιχρόνου και στην επανάληψη αμύνθηκε μαζικά έχοντας ξεκάθαρο στόχο να μην παραβιαστεί η εστία της. Ο γκολκίπερ Νιάς εξελίχθηκε σε απόλυτο πρωταγωνιστή με σωρεία επεμβάσεων και μάλιστα στο 85’ είχε εκείνη δοκάρι για το 2-0. Άντεξε τελικά έως το φινάλε και το 1-0 παρέμεινε.

Η Μαυριτανία στην τρίτη της συμμετοχή σε τελική φάση Κόπα Άφρικα, κατόρθωσε να χαμογελάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις είχε δώσει συνολικά έξι αναμετρήσεις και είχε γνωρίσει τέσσερις ήττες, αποσπώντας δύο ισοπαλίες, ενώ στη φετινή διοργάνωση είχε ήδη φύγει δύο φορές με σκυμμένο το κεφάλι. Παράλληλα το πρώτο της «τρίποντο» αποδείχθηκε αρκετό ούτως ώστε να περάσει στην επόμενη φάση, καθώς με τους 3 πόντους που μάζεψε, τερμάτισε στην τρίτη θέση του τέταρτου γκρουπ και πέρασε ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Τα δύο από τα τρία φετινά ματς των «λιονταριών του Τσινγκέτι» στο τουρνουά ήταν Under και No Goal.

«Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι μία πολύ ελκυστική ομάδα για να την παρακολουθεί κάποιος. Σκοράρουν πολλά γκολ όμως δέχονται κιόλας αρκετά τέρματα. Είναι ένα ελάττωμα που έχουν και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Διαθέτουμε κι εμείς ένα ανταγωνιστικό γκρουπ και γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαστε ικανοί για τα πάντα» ήταν τα λόγια του Γάλλου προπονητή των τυπικά φιλοξενούμενων, Αμίρ Αμπντού.

Αγωνιστικά Νέα: Το απουσιολόγιο είναι «λευκό» και όλα τα «όπλα» είναι στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Ντιάο (Τεβράγκ-Ζέινα), Νιας (Γκινγκάμπ), Εντιαγέ (Νουασότ Κινγκς)

Αμυντικοί: Κ. Ντιαό (Αλ-Χιλάλ), Αμπέντ), UTA Αράντ), Μπα (Βαράζντιν), Ελ Αμπντ (Νουαντχίμπου), Ντελαΐ Γιαλί (Αλ Χουντόοντ), Κεϊτά (ΤΡ Μαζέμπε), Χουμπέιμπ (Αλ-Ζάουρα), Μπ. Εντιαγέ (Αλ-Κούβα Αλ-Τζαβίγια)

Μέσοι: Γκασάμα (Σατορού), Φοφανά (Δόξα Κακοτοπιάς), Χατζί Μπα (Απόλλων Λεμεσού), Μπόντα (Νουαντχίμπου), Μπ. Καμαρά (Βιλφράνς), Μαχμούντ (Μπελιντσόνα), Σ. Αχμέντ Ελ Αμπντ (Νούασοτ Κινγκς), Ενγκόμ (Πο)

Επιθετικοί: Τανζί (Αλ-Ιτιχάντ), Τιάμ (Μεσάιμεερ), Άννε (Ντάινζε), Ντουκαρά (Μαγκούσα), Κοϊτά (Σεντ Τρούιντεν), Μπούνα Αμάρ (Νουαντχίμπου), Ιμπνού Μπα (Κονκαρνό), Αμπ. Καμαρά (Αλ Τζαζίρα)

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Μαυριτανία βρίσκονται μπροστά σε μία ιστορική ευκαιρία πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Κι αν οι τυπικά γηπεδούχοι τα έχουν καταφέρει και πριν έντεκα χρόνια, οι τυπικά φιλοξενούμενοι στη μόλις τρίτη τους παρουσία στην τελική φάση της διοργάνωσης θέλουν να συνεχίσουν να ζουν το... όνειρό τους. Οι «μπλε καρχαρίες» απέδειξαν στη φάση των ομίλων ότι παίζουν επιθετικά και τα «λιοντάρια του Τσινγκέτι» είναι ικανά στις αντεπιθέσεις. Δεν θα μπλέξουμε με την ομάδα που θα επικρατήσει και θα στραφούμε στο ελκυστικό αμφίσκορο.

FACTS

  • Η ομάδα Μαυριτανία ήταν ισόπαλη στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.X με απόδοση 1.84 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες της ομάδας Μαυριτανία, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.41 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Πράσινο Ακρωτήριο νικούσε στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.1 με απόδοση 2.75 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αναμετρήσεις Ομάδων
29/1/2024
Πράσινο Ακρωτήριο
Μαυριτανία
1 - 0

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο Gus, με το υψηλότερο yield +15.52% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες