Ψάχνουν λύτρωση και οι δύο στο ντέρμπι
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Αρχίζει να ξεκαθαρίζει πλέον η κατάσταση στην Παρί Σεν Ζερμέν που παρουσιάζει πολλά προβλήματα όταν βλέπει απέναντι της μια άμυνα πολυπρόσωπη και δεν μπορεί να τη διασπάσει. Έτσι πήγε να την πατήσει στην έδρα του Στρασβούργου αλλά κατάφερε να βρει τη λύση στο φινάλε και να πάρει σπουδαίο διπλό (1-2). Είχε την τύχη με το μέρος της αλλά και τον Σαφόνοφ σε εξαιρετική βραδιά, μιας και ήταν εκείνος που έπιασε το πέναλτι των γηπεδούχων στο 20' ενώ δύο λεπτά αργότερα κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα. Η απάντηση βέβαια των γηπεδούχων ήταν άμεση και το σκορ ήρθε ξανά σε ισορροπία στο 27' αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο. Αντί να τη δυσκολέψει φαίνεται πως τη βοήθησε η απευθείας κόκκινη του Χακίμι μιας και βρήκε περισσότερους χώρους και σκόραρε για να πάρει την έκτη σερί νίκη της (6-0-0) που την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας με 48 βαθμούς (15-3-2).Αγωνιστικά Νέα: Δεν είχε σκοπό για μεταγραφές ο Λουίς Ενρίκε που κατέληξε απλά στην ευκαιρία με τον ταλαντούχο μέσο Ντρο Φερνάντεθ από την Μπαρτσελόνα. Έκανε ακόμη ένα βήμα μπροστά για τη θέση του βασικού γκολκίπερ ο Σαφόνοφ σε σχέση με τον Σεβαλιέ. Έχασε το προηγούμενο ματς ο βιρτουόζος εξτρέμ Κβαρατσχέλια (16/3) αλλά ίσως μπει στην αποστολή για να βοηθήσει από τον πάγκο, ενώ συνεχίζει την αποθεραπεία του ο νεαρός φορ Ντζαντού (10/1). Ελπίδες για να προλάβει είχε ο μέσος Φαμπιάν Ρουίθ (13/1), αλλά δεν προλαβαίνει, ενώ δεδομένα εκτός μετά την αποβολή του θα μείνει ο αναντικατάστατος δεξιός μπακ χαφ Χακίμι (10/2).
ΜΑΡΣΕΪΓ
Συνεχίζει μ' ένα δικό της μαγικό τρόπο να λειτουργεί με μια κρύο, μια ζεστή η Μαρσέιγ που πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση στο Κύπελλο Γαλλίας, αποκλείοντας εύκολα εντός έδρας με 3-0 την Ρεν. Το γκολ μόλις στο δεύτερο λεπτό ήταν εκείνο που ξεκλείδωσε από νωρίς την αντίπαλη άμυνα και στη συνέχεια μπόρεσε να κάνει διαχείριση, για να χτυπήσει ξανά στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, με τον Γκρίνγκουντ να παραδίδει μαθήματα σκοραρίσματος. Στη συνέχεια έριξε κάπως ρυθμούς για να φτάσει το τρίτο τέρμα και να βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα τα έκανε μαντάρα, μια και εκεί που έδειχνε πως είχε καθαρίσει το τρίποντο στην έδρα της Παρί, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, τα "θάλασσωσε" και με πολύ κακό φινάλε έδωσε στην αντίπαλο της την ευκαιρία να την ισοφαρίσει και να της στερήσει δύο βαθμούς. Η εξέλιξη αυτή διατήρησε την ομάδα του Ντε Τζέρμπι στην τρίτη θέση με 39 βαθμούς (12-3-5).
Αγωνιστικά Νέα: Η γκρίνια γύρω από το πρόσωπο του Ντε Τζέρμπι κόπασε για λίγο μετά την πρόκριση στο Κύπελλο. Η μεταγραφή του Αμπντελί αναμένεται να τον βοηθήσει πολύ στα χαφ, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος ν' αγωνιστεί ως βασικός, μιας και έχει χάσει αρκετές προπονήσεις. Επέστρεψε ως βασικός ο αριστερός μπακ χαφ Έμερσον (15/0), ενώ αγωνίστηκε χωρίς κανένα θέμα ο Γκρίνγκουντ (19/13) που σκόραρε κιόλας. Βρέθηκε στον πάγκο ο βράχος της άμυνας Αγκέρντ (13/1) αλλά δεν υπήρξε ρίσκο με τη συμμετοχή του λόγω της έκβασης του ματς. Από την άλλη συνεχίζονται τα παράπονα για τον στόπερ Μουρίγιο (16/2) που έμεινε λόγω των τελευταίων κακών εμφανίσεων.
Εκτίμηση
Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρίσκει σκούρα τελευταία και χρειάζεται μια εμφάνιση που θα την ξεκολλήσει κυρίως ψυχολογικά. Η Μαρσέιγ ξέρει πως είναι το ματς στο "Παρκ Ντε Πρενς" και θα ψάξει να πάρει αποτέλεσμα, σ' ένα ματς που ο άσος δεν αξίζει ούτε να τον κοιτάξει κάποιος.
1 ΚΑΙ G/G ΜΕ ΠΙΘΑΝΑ ΣΚΟΡ 3-1 'Η 4-1.