Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο «στρατόπεδο» της «Βασίλισσας»
Από την Αλαβές στο «Μεντιθορόθα» φιλοξενείται η Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα, με τους «μπαμπαθόρος» να ψάχνουν την έκπληξη ώστε να συνεχίσουν με θετικό αποτέλεσμα, και τους «Μερένγκες» να προσπαθούν ακόμη να «συνέλθουν» μετά τη «βαριά» ήττα που υπέστησαν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
* Έξι σερί νίκες μετρά η Ρεάλ κόντρα στην Αλαβές και τέσσερις συνεχόμενες επικρατήσεις με γηπεδούχους τους Βάσκους.

Προέρχεται από ένα υπερπολύτιμο «διπλό» απέναντι στη Χιρόνα, της οποίας επικράτησε με 1-0 στο «Μοντιλίβι». Μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» ως συνήθως, και παρ’ όλο που δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δημιουργούσε «ρήγματα» στις αντεπιθέσεις, και τελικά, στο 61’ πήρε αυτό που ήθελε με το γκολ του Βιθέντε, ενώ συνολικά, δεν απειλήθηκε σημαντικά από την γηπεδούχο ομάδα του Μίτσελ.
Έτσι, η Αλαβές επέστρεψε στις νίκες με ένα σπουδαίο «τρίποντο» από κάθε άποψη, με την ομάδα του Κουντέτ να παίρνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση αλλά και σημαντική «ανάσα», στη μάχη που δίνει για να διατηρήσει τη θέση της στην πρώτη κατηγορία. Έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία της πέντε ματς, όπου έχει ρεκόρ 2-2-1, με τον Αργεντινό τεχνικό της πάντως να την έχει «συμμαζέψει» αρκετά, αφού και η κάθε ήττα που έχει υποστεί είναι οριακή.
Πλέον, βρίσκεται στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά φυσικά δεν εφησυχάζει επ’ ουδενί, καθώς σε σχέση με τον ανταγωνισμό, έχει μακράν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από κάθε άλλη ομάδα, μιας και μέχρι το τέλος θα τεθεί αντιμέτωπη με Ατλέτικο, Μπιλμπάο, Σοσιεδάδ και Σεβίλλη, ενώ και τα υπόλοιπα παιχνίδια της, με εξαίρεση την προτελευταία αγωνιστική όπου θα φιλοξενηθεί από την «πεσμένη» Βαγιαδολίδ, είναι ιδιαίτερα υψηλού επίπεδου.
Εξαιρετικά απαιτητική βέβαια και η σημερινή της αποστολή, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ κουβαλά κόπωση και σκέφτεται και τη ρεβάνς με την Άρσεναλ, ωστόσο θα τα παίξει όλα για όλα έστω για τον βαθμό, παρ’ όλο που στον δεύτερο γύρο, δεν είναι τόσο συγκεντρωμένη εντός έδρας όσο στις εξόδους, μιας και στο «Μεντιθορόθα» έχει ρεκόρ 1-3-4 στους τελευταίους της οκτώ αγώνες εκεί. Όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, μετρά πέντε Under στα τελευταία της έξι ματς.
«Η Ρεάλ είναι Ρεάλ, ανεξάρτητα από το ποιους παίκτες παρατάσσει ή την κακή φόρμα στην οποία μπορεί να βρίσκεται. Δεν θα είναι εύκολο να τους νικήσουμε, μιας και προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρους, γιατί αλλιώς θα είναι δύσκολο να τους σταματήσουμε. Έχουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης και έναν σπουδαίο προπονητή και γι’ αυτό θα πρέπει να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό», σημείωσε ενόψει του ματς με τη «Βασίλισσα» ο τεχνικός της Αλαβές, Εντουάρντο Κουντέτ.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, μιας και επανήλθε ο μπακ Τενάλια (26/1), όμως είναι τιμωρημένοι ο βασικός πορτιέρο Σιβέρα (25/0), ο κομβικός χαφ Γκουρίδι (26/3) και ο εξτρέμ Κονέτσνι (16/1).

Βρίσκεται ακόμη σε σοκ μετά τη συντριπτική ήττα στο Λονδίνο με 3-0 από την Άρσεναλ στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη Τρίτη, όπου πραγματοποίησε μια πολύ «άνοστη» και φοβική εμφάνιση, και ως αποτέλεσμα αυτού, βρίσκεται με το ενάμισι «πόδι» εκτός συνέχειας της «αγαπημένης» της διοργάνωσης.
Επιστρέφοντας στη Λα Λίγκα, είχε «αυτοκτονήσει» την περασμένη εβδομάδα στο «Μπερναμπέου», γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Βαλένθια μετά από 17 χρόνια. Δεν της «πήγαινε» και τίποτα, αφού ο Βινίσιους είχε χάσει πέναλτι στο 13ο λεπτό, ενώ συνολικά απώλεσε πολλές σημαντικές ευκαιρίες, με τον πορτιέρο Μαμαρντασβίλι να της στερεί ουκ ολίγες φορές το γκολ, ενώ παρ’ όλο που ο «Βίνι» ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το τέρμα του Ντιακαμπί στο 15’, δεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, με το γκολ του Ντούρο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων να την «ξεραίνει».
«Ηλεκτρισμένη» συνεπώς η ατμόσφαιρα στο «στρατόπεδο» της Ρεάλ μετά τις δύο απανωτές ήττες, και κυρίως λόγω αυτής από την Άρσεναλ όπου θα χρειαστεί ένα θαύμα την ερχόμενη Τετάρτη για την ανατροπή, ενώ η ομάδα του Αντσελότι έχασε κι άλλο υπερπολύτιμο «έδαφος» στη μάχη για τον τίτλο, παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως το «στραβοπάτημά» της, φέρνοντας λίγες ώρες αργότερα εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στην πολύ ανεβασμένη Μπέτις. Με τη χθεσινοβραδινή της νίκη ωστόσο κόντρα στη Λεγκανές, άφησε τη Ρεάλ στο -7.
Ζόρικη στο μεταξύ και η σημερινή επίσκεψή της, αφού η αντίπαλός της «διψάει» για βαθμούς και οι «Μερένγκες» σκέφτονται και τον επαναληπτικό με τους «κανονιέρηδες», ενώ στις τελευταίες τέσσερις εξόδους τους, έχουν μετρήσει μόνο ένα «τρίποντο». Πάντως, όντες κατά ένα μεγάλο ποσοστό, εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν μπορούν να «σνομπάρουν» το παιχνίδι με την Αλαβές, καθώς σε περίπτωση νέας γκέλας, θα πουν επί της ουσίας «αντίο» και στον στόχο του πρωταθλήματος. Αναφορικά με το στοιχηματικό επίπεδο, μετρούν πέντε συνεχόμενα Over και αμφίσκορα στη Λα Λίγκα, με την άμυνά τους να περνάει μια φάση εδώ και αρκετό καιρό.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος μετά την ήττα από την Άρσεναλ μπήκε πάλι στο «στόχαστρο» και κυκλοφόρησαν για ακόμη μια φορά σενάρια για την αποδέσμευσή του, δήλωσε ενόψει Αλαβές: «Θέλω να δω την ομάδα μου να ανακτά την αυτοπεποίθησή της. Ο κόσμος σκέφτεται το ματς της Τετάρτης, αλλά όλα εξαρτώνται από την εμφάνιση που θα έχουμε κόντρα στην Αλαβές. Εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη για το πρωτάθλημα και πρέπει να παίξουμε καλά και να νικήσουμε. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να αποκτούμε ξανά αυτοπεποίθηση εντός αγωνιστικού χώρου».
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός πλάνων ο κίπερ Λούνιν (5/0), ο στόπερ Μιλιτάο (12/1) και οι μπακ Καρβαχάλ (8/1) και Μεντί (14/0), ωστόσο επανήλθε μετά από καιρό ο χαφ Θεμπάγιος (15/0).

Εκτίμηση
Η Ρεάλ προσπαθεί ακόμη να συνέλθει μετά τη «σφαλιάρα» στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Άρσεναλ, ενώ ταυτόχρονα σκέφτεται και τη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης με τους Άγγλους. Το 3-0 του πρώτου αγώνα ωστόσο δεν της αφήνει πολλές ελπίδες για ανατροπή, παρ’ όλο που η «Βασίλισσα» είναι πάντα ικανή για όλα, και έχοντας στο μυαλό της ότι το πιθανότερο είναι πως θα αποκλειστεί, δεν μπορεί να μην δώσει την πρέπουσα σημασία στο σημερινό παιχνίδι, καθώς με νέο «στραβοπάτημα» θα μείνει ταυτόχρονα και εκτός κούρσας του πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτόν θα καταλήξουμε στο «διπλό», εκτιμώντας ότι η ομάδα του Αντσελότι θα πατήσει το «γκάζι» όσο χρειαστεί.
Εδώ θα ξεσπάσει διπλό 🇬🇷