«Must win» για την Αλαβές με φόντο την παραμονή
* Ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων. Εξαιρετική παράδοση έχει «χτίσει» η Οσασούνα, με επίδοση 5-1-0 στις 6 τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Αλαβές.
ΑΛΑΒΕΣ
Πέτυχε πολύ σημαντική νίκη και με εντυπωσιακό τρόπο, 4-3 επί της Θέλτα. Έκανε επική ανατροπή, καθώς η αντίπαλός της είχε προηγηθεί στο 37' με 3-0. Θεωρητικά το παιχνίδι είχε λήξει, αυτό νόμισαν μάλλον οι παίκτες της Θέλτα. Επικράτησε το πάθος και η θέληση για την παραμονή της στην κατηγορία, σε συνδυασμό με την αδράνεια της Θέλτα, που την υποτίμησε. Στη συνέχεια πέτυχε 4 τέρματα με τους Μαρτίνεθ (45+3', 74'), τον Πέρεθ (50'), και τον Ρέμπατς (78') κι έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της La Liga.
Νίκη μετά από έξι αγώνες, όμως και από τις ελπιδοφόρες τελευταίες εμφανίσεις της, με με δεδομένο ότι αντιμετώπισε αντιπάλους με ίδιους στόχους και ισχυρά βαθμολογικά κίνητρα. Είναι στην 15η θέση με 31 βαθμούς +2 από αυτή που υποβιβάζεται. Μακράς διαρκείας μάχη θα γίνει μέχρι το τέλος μια και υπολείπονται ακόμη 8 αγωνιστικές. Επόμενος αγώνας στις 11/4 όπου παίζει εκτός με την Σοσιεδάδ.
Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίες είναι και δύσκολα θα αγωνιστούν ο σέντερ φορ Μπογιέ (23/9) κι ο μέσος Προτεσόρι (9/0). Εκτός και ο χαφ Σουάρες (22/1), που συμπλήρωσε κάρτες. Εξέτισε ο χαφ Γιοσί (21/0).
ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Νίκησε δίκαια με 1-0 υποδεχόμενη την Τζιρόνα. Επικράτησε σε όλο τον αγώνα και δεν απειλήθηκε, ουσιαστικά από τη μέτρια σε αυτό το ματς αντίπαλό της, που περιορίστηκε σε αμυντικό παιχνίδι, προσπαθώντας να κρατήσει την ισοπαλία. Τα κατάφερε για αρκετό διάστημα, αλλά στο 80' ο Μπούντιμιρ, με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Μπάρχα έκανε το 1-0, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.
Μετά από την πολύ καλή φόρμα που είχε τον προηγούμενο μήνα, η ομάδα είχε μια μικρή αγωνιστική πτώση, παρ΄ όλα αυτά έχει ξεφύγει από το άγχος του υποβιβασμού. Είναι στην 11η θέση με 37 βαθμούς. Η νίκη της αυτή έρχεται μετά από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, που είχε 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Αναμένουμε στην συνέχεια βελτιωμένα αποτελέσματα. Επόμενος αγώνας στις 12/4, εντός έδρας με την Μπέτις.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσει μόνο ο αναπληρωματικός δεξιός μπακ χαφ Μπενίτο (5/1).
Εκτίμηση
Η Αλαβές βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, το πρόγραμμά της στη συνέχεια είναι ευνοϊκότερο από άλλες ομάδες, οπότε πιστεύουμε ότι τελικά θα σωθεί, αλλά αγώνες όπως τον αποψινό πρέπει να τους πάρει. Η Οσασούνα είναι ανώτερη ποιοτικά, έρχεται από νίκη και θα είναι με ανεβασμένο ηθικό. Αγώνας μεταξύ Βάσκων, όμως και η Αλαβές κινδυνεύει. ΠΡΟΤΑΣΗ : 1
Χ