10

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Νιγηρία - Αίγυπτος

Προϊστορία

11/1/2022 ΝιγηρίαΑίγυπτος 1 - 0
26/3/2019 ΝιγηρίαΑίγυπτος 1 - 0
29/3/2016 ΑίγυπτοςΝιγηρία 1 - 0
25/3/2016 ΝιγηρίαΑίγυπτος 1 - 1
12/1/2010 ΑίγυπτοςΝιγηρία 3 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 469,898 54.6%
X
€ 130,037 15.1%
2
€ 260,761 30.3%
Over
€ 28,211 20.3%
Under
€ 110,809 79.7%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

128 ψήφοι:

5

Σουτ στην εστία

2

5

Σουτ εκτός εστίας

2

43%

Κατοχή μπάλας

57%

0

Οφσάιντ

1

6

Κόρνερ

3

15

Φάουλ

6

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Stade Roumde Adjia
  • Χωρητικότητα: 30000
Η «μάχη» των ισχυρών

Η «μάχη» των ισχυρών

Η Νιγηρία θα συγκρουστεί με την Αίγυπτο στην πόλη Γκαρούα, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

* Πρόκειται για το 33ο Κόπα Άφρικα, που διεξάγεται στο Καμερούν.

Τι ισχύει: Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

ΝΙΓΗΡΙΑ

Καταιγιστικές ήταν εξελίξεις στο εσωτερικό της, τις τελευταίες ημέρες του 2019. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση του τον Γερμανό προπονητή Τζέρνοτ Ρορ και στη θέση του προσέλαβε τον Ζοσέ Πεσέιρο ο οποίος είναι γνώριμος στους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους από το πέρασμά του από τη χώρα κι από τον πάγκο του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2007-08. Ο Πορτογάλος κόουτς πάντως αποφασίστηκε να μην αναλάβει άμεσα τα ηνία και θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού ο Όγκουστιν Εκουαβόεν. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη εξέλιξη, με δεδομένο ότι ο τελευταίος κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην οποία αναμένεται να επιστρέψει μάλιστα μετά το φινάλε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που λαμβάνει χώρα στο Καμερούν.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων Όγκουστιν Εγκουαβόεν υπογράμμισε: «Η διοργάνωση είναι εξαιρετική και θέλω να ευχαριστήσω το Καμερούν γι’ αυτό. Δεν έχουμε καμία ανησυχία. Σεβόμαστε την Αίγυπτο αλλά η Νιγηρία είναι μεγάλη ομάδα και δεν ήρθαμε εδώ για να χάσουμε. Δεν αναζητώ την προσωπική δόξα αλλά το πιο σημαντικό που ψάχνω είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για τη Νιγηρία».

Η Νιγηρία προκρίθηκε χωρίς απρόοπτα και προβλήματα από την προκριματική φάση. Βρέθηκε στο δωδέκατο όμιλο με αντιπάλους τη Σιέρα Λεόνε, το Μπενίν και το Λεσότο. Συγκέντρωσε 14 βαθμούς με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες κι εξασφάλισε τη 19η συμμετοχή της σε τελική φάση Κόπα Άφρικα. Οι «σούπερ αετοί» αποτελούν δίχως την παραμικρή αμφιβολία, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της διοργάνωσης. Έχουν φτάσει σε επτά τελικούς κατακτώντας το τρόπαιο σε τρεις περιπτώσεις -με πιο πρόσφατη εκείνη του 2013 στη Νότια Αφρική-, ενώ έχουν χάσει σε τέσσερις τελικούς. Παράλληλα έχουν αποκλειστεί οκτώ φορές στα ημιτελικά. Πάντοτε κέρδισαν στο μικρό τελικό και τερμάτισαν σε οκτώ διοργανώσεις στην 3η θέση, πιο πρόσφατη η προπέρσινη όταν νίκησαν την Τυνησία στον αγώνα της παρηγοριάς. Τα τελευταία επίσημα παιχνίδια της ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Επικράτησε της Λιβερίας εκτός έδρας με 2-0 κι έμεινε στο 1-1 με το Πράσινο Ακρωτήριο στο Λάγος. Το Μάρτιο θα προσπαθήσει να προκριθεί σε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μέχρι τότε όμως θέλει να βρεθεί στην κορυφή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αγωνιστικά Νέα: Η αρχική λίστα που δηλώθηκε είχε μέσα τα ονόματα των Μπάλογκαν, Ντένις, Αμπντουλαχί και Οσιμέν, ωστόσο και οι τέσσερις δεν μπορούσαν να προσφέρουν και στις 31/12/2021 έγινε γνωστό ότι κλήθηκαν για να τους αντικαταστήσουν οι Ατζάγι, Εμπουέχι, Ολαγίνκα και Ονιεκούρου.

Η αποστολή της Νιγηρίας:

Τερματοφύλακες: Ακπέγι (Κάιζερ Τσιφς), Ουζόχο (Ομόνοια), Οκόγιε (Σπάρτα Ρότερνταμ), Μπαρινίμα (Ενγίμπα)

Αμυντικοί: Ομερούο (Λεγκανιές), Τρόοστ-Εκόνγκ (Γουότφορντ), Αβαζίεμ (Αλάνιασπορ), Κόλινς (Πάντερμπορν), Αϊνά (Τορίνο), Ατζάγι (Γουέστ Μπρομ), Εμπουέχι (Βενέτσια), Ζαϊντού (Πόρτο), Εντά (Ορλάντο Πάιρετς)

Μέσοι: Αϊβόμπι (Έβερτον), Εντιντί (Λέστερ), Αρίμπο (Ρέιντζερς), Ετζούκε (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ονιέκα (Μπρέντφορντ), Νουακάλι (Ουέσκα)

Επιθετικοί: Μούσα (Φατίχ Καραγκουμρούκ), Σάιμον (Ναντ), Ιχεανάτσο (Λέστερ), Ιγκάλο (Αλ-Σαμπάμπ), Τσουκουέζε (Βιγιαρεάλ), Ονιεκούρου (Ολυμπιακός), Ολαγίνκα (Σλάβια Πράγας), Αβονίγι (Ουνιόν Βερολίνου), Σαντίκ (Αλμερία)



ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Πριν από δύο χρόνια φιλοξένησε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κι αποτελούσε το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Απογοήτευσε πλήρως μένοντας εκτός συνέχειας στη φάση των «16»,καθώς ηττήθηκε από τη Νότια Αφρική. Βέβαια αποτελεί την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα ολόκληρης της ηπείρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δώσει το «παρών» σε εννιά τελικούς κι επικράτησε επτά φορές. Το πιο εντυπωσιακό κατόρθωμά της ήταν οι τρεις διαδοχικές επιτυχίες στο Κόπα Άφρικα, καθώς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 2006, το 2008 και το 2010. Από τότε πάντως δεν τα έχει καταφέρει ξανά κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή μετά από ένα μεγάλό διάλειμμα. Προκρίθηκε «σβηστά» με 14 βαθμούς κι αφήνοντας πίσω της τις Κομόρες, την Κένυα και το Τόγκο.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της Αιγύπτου στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς δεν είχε καταφέρει να φτάσει εκεί το 2012, το 2013 και το 2015. Παράλληλα είναι «ζωντανή» στη «μάχη» για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τους προσεχείς μήνες. Τον προηγούμενο Δεκέμβριο συμμετείχε στο Αραβικό Κύπελλο όπου δεν μπόρεσε να πετύχει κάποια σπουδαία διάκριση. Έμεινε στην τέταρτη θέση χάνοντας στα ημιτελικά από την Τυνησία και στο μικρό τελικό ηττήθηκε στα πέναλτι από το Κατάρ. Οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις ήταν και οι τελευταίες επίσημες πριν το Κόπα Άφρικα.

«Είμαστε πανέτοιμοι και υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για να ξεκινήσει το συγκεκριμένο ταξίδι μας. Όλοι οι παίκτες μου είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα όπως η Νιγηρία η οποία διαθέτει πολλούς σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ της. Είμαστε έτοιμοι και θα παίξουμε δυναμικά για να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση» σχολίασε ο κόουτς των τυπικά φιλοξενούμενων, Κάρλος Κεϊρόζ ο οποίος ανέλαβε τα ηνία στις αρχές του προηγούμενου Σεπτέμβρη.

Αγωνιστικά Νέα: Στις 7 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι ο αριστερός μπακ Μοχάμεντ Χαμντί και στη θέση του κλήθηκε ο επίσης αμυντικούς Νταβούντ. Θετικοί στον κορωνοϊό ο γκολκίπερ Γκαμπάλ και ο μέσος Αντέλ.

Η αποστολή της Αιγύπτου:

Τερματοφύλακες: Ελ Σεναουί (Αλ Αχλί), Αμπού Γκαμπάλ (Ζάμαλεκ), Σομπχί (Φάρκο), Γκαντ (Ένπι)

Αμυντικοί: Μονέμ (Φιούτσουρ), Καμάλ (Φιούτσουρ), Χεγκάζι (Αλ Ιτιχάντ), Ασράφ (Αλ Αχλί), Ελ Φοτού (Ζάμαλεκ), Χαμντί (Ζάμαλεκ), Αλάα (Ζάμαλεκ), Ταβφίκ (Ζάμαλεκ), Νταβούντ (Ένπι)

Μέσοι: Ελ Σολία (Ζάμαλεκ), Φατί (Αλ Αχλί), Τρεζεγκέ (Άστον Βίλα), Ασούρ (Ζάμαλεκ), Σομπχί (Πίραμιντς), Ελνένι (Άρσεναλ), Λασίν (Ταλάεα Ελ Γκαΐς), Ελ Σαΐντ (Πίραμιντς), Σαγέντ (Ζάμαλεκ)

Επιθετικοί: Σερίφ (Αλ Αχλί), Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μοχάμεντ (Γαλατάσαραϊ), Μαρμούς (Στουτγκάρδη), Αντέλ (Πίραμιντς), Μ. Χαμντί (Σμούχα)

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Τα μεγάλα φαβορί του 4ου γκρουπ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής είναι η Νιγηρία και η Αίγυπτος. Αμφότερες έχουν βλέψεις για μία μεγάλη πορεία στη διοργάνωση και η μοίρα τα έφερε έτσι που θα βρεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη «στροφή», σ’ έναν αγώνα που το αποτέλεσμα είναι ενδεχομένως να κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Οι «Φαραώ» θεωρητικά έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα εξαιτίας της ποιότητας στο έμψυχο δυναμικό τους. Ωστόσο και οι «σούπερ αετοί» δεν θα παραδοθούν αμαχητί. Μία πιθανή ισοπαλία δεν θα άφηνε καμία από τις δύο πλευρές λυπημένη και θα ποντάρουμε στη μοιρασιά.

FACTS

  • Στους τελευταίους 4 αγώνες της ομάδας Αίγυπτος, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.37 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Α/Α ΟΜΑΔΑ ΑΓ B N I H Γ
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: 4ος όμιλος
  1 Νιγηρία 3 9 3 0 0 6:1
  2 Αίγυπτος 3 6 2 0 1 2:1
Εμφάνιση όλων
Αίγυπτος - Τελ. αγώνες
26/3/2024
Αίγυπτος
Κροατία
2 - 4
22/3/2024
Αίγυπτος
Νέα Ζηλανδία
1 - 0
28/1/2024
Αίγυπτος
Λ.Δ. Κονγκό
1 - 1
22/1/2024
Πράσινο Ακρωτήριο
Αίγυπτος
2 - 2
18/1/2024
Αίγυπτος
Γκάνα
2 - 2
14/1/2024
Αίγυπτος
Μοζαμβίκη
2 - 2
7/1/2024
Αίγυπτος
Τανζανία
2 - 0
19/11/2023
Σιέρα Λεόνε
Αίγυπτος
0 - 2
16/11/2023
Αίγυπτος
Τζιμπουτί
6 - 0
16/10/2023
Αίγυπτος
Αλγερία
1 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο Gus, με το υψηλότερο yield +15.52% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: X
  • » Ο Mrgreen, με το υψηλότερο yield +22.01% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες