Κοντράρονται ξανά με φόντο τους «16»
Τι ισχύει: Πρώτος αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Φερεντσβάρος (26/2). Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί ημίωρη παράταση, κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στους «16» είτε με την Μπέτις, είτε με την Πόρτο.
*Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν απόψε για τέταρτη φορά στην ίδια σεζόν. Η Φερεντσβάρος είναι αήττητη με δύο νίκες και μία ισοπαλία (2-1-0). Εκτός από τη League Phase (Φερεντσβάρος - Λουντογκόρετς 3-1), αναμετρήθηκαν και τον περασμένο Αύγουστο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
*Η πόλη Ραζγκράντ (εκεί που είναι η έδρα της Λουντογκόρετς) έχει «χτυπήθηκε» από σφοδρή χιονόπτωση αλλά ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση.
ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ
Το «κυνήγι» της κορυφής συνεχίζεται στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας για το σύνολο του Περ Ματίας Χέγκμο. Τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε την περασμένη Κυριακή (15/02) επικρατώντας της Μπερόε με 2-1 και με ανατροπή. Ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, έχασε ευκαιρίες όμως ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Στο β’ μέρος δέχθηκε πρώτη γκολ (52’) μετά από αμυντική αδράνεια. Δεν πτοήθηκε, συνέχισε να έχει τον έλεγχο των κινήσεων και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών κατόρθωσε και πέτυχε την ανατροπή με σκόρερ τους Ντουά (83’) και Στάνιτς (87’).
Με το «τρίποντο» αυτό έφτασε τους 43 βαθμούς, παραμένει στην δεύτερη θέση και στο -7 από την πρωτοπόρο Λέφσκι Σόφιας. Στόχος της είναι να επανέλθει στην κορυφή και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπως το κάνει άλλωστε ανελλιπώς τα τελευταία 14 χρόνια.
Στο Γιουρόπα Λιγκ τερμάτισε στην 22η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 πόντους και ρεκόρ 3-1-4. Παρουσίασε αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή της, ωστόσο κατόρθωσε στο τέλος και πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του θεσμού. Τελευταίο της 90λεπτο η νίκη επί της Νις με 1-0, σε μία κόντρα που είχε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες. Αυτή είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία της που παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, με πιο πρόσφατη την σεζόν 2019-20 φτάνοντας μέχρι και τους «32» (τότε είχε άλλο format ο θεσμός).
Αντίπαλός της μία ομάδα με την οποία έπαιξε και στη League Phase, την Φερεντσβάρος. Ηττήθηκε με 3-1 σε εκείνο το ματς στην Βουδαπέστη και σίγουρα δεν επιθυμεί να επαναλάβει την ίδια εμφάνιση. Δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση, κάτι που αποδεικνύεται και από το σετ των αποδόσεων. «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Και έχουμε δουλέψει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε μια δυνατή ομάδα. Ανυπομονούμε πραγματικά για το παιχνίδι», τα λόγια του Νορβηγού τεχνικού της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς προβλήματα θα υποδεχθεί την Φερεντσβάρος η ομάδα από την Βουλγαρία. Το απουσιολόγιο του Χέγκμο είναι «λευκό» και θα έχει στη διάθεσή του όλα τα... όπλα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Εκτός λίστας είναι ο τραυματίας μέσος Αγκιμπού Καμαρά (3/0), ο οποίος είχε περάσει και από τα μέρη μας αγωνιζόμενος σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, όπως επίσης και οι Μπίλε (Ε, 33/5) και Μασάδο (Ε, 19/0). Μπήκε στην ευρωπαϊκή λίστα ο αναπληρωματικός φορ Ντουά (6/4).
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ
Οι... αναταράξεις στην εγχώρια λίγκα της Ουγγαρίας συνεχίζονται. Η νέα ήττα από την Ζαλαεγκερζέγκ (3-1) την έριξε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με την Γκιόρ να την προσπερνά. Ξεκίνησε καλά στο ματς, πετυχαίνοντας πρώτη γκολ με τον Οτβος (13’). Στο 28’ όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν μετά την απευθείας κόκκινη που δέχθηκε ο Σισέ. Αυτό το πλήρωσε στο β’ μέρος δεχόμενη τρία γκολ, τα δύο στο τελευταίο κομμάτι (64', 87', 90+8'). Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε τέσσερις «μάχες» (2-0-2) και σίγουρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Στο Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στη League Phase, ούσα μέσα στην οκτάδα στο μεγαλύτερο διάστημα, καθώς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική ήταν αήττητη με 4 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το αήττητο ρεκόρ της σταμάτησε αγωνιζόμενη στην Αγγλία και κόντρα στην Νότιγχαμ Φόρεστ, από την οποία ηττήθηκε με 4-0. Είχε τρεις καλές στιγμές (δύο από αυτές δοκάρια), όμως δεν μπόρεσε να παίξει πιο κλειστά στο αμυντικό της τρίτο.
Παραόλα αυτά, η 12η θέση και οι 15 βαθμοί που συγκέντρωσε, της έδωσε την δυνατότητα να πάρει την τρίτη της πρόκριση από τη φάση ομίλων (μετά τις σεζόν 2022-23 και 2024-25) και να βρίσκεται δύο ματς μακρία από τις «16» καλύτερες του θεσμού. Απέναντί της θα βρει την Λουντογκόρετς, την οποία είχε κερδίσει στην League Phase εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα αμυντικά λάθη της αντίπαλης ομάδας.
«Δεν με νοιάζει που αυτός θα είναι ο τέταρτος μεταξύ μας αγώνας. Μας ξέρουν, τους ξέρουμε. Η μόνη σημαντική αλλαγή είναι ότι έχουν νέο προπονητή και παίζουν με άλλο στυλ. Είναι σίγουρο ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο αντίπαλός μας είναι μια επικίνδυνη ομάδα», σχολίασε ο κόουτς της ομάδας Ρόμπι Κιν στη συνέντευξη Τύπου. Στις 23/02 παίζει εκτός έδρας με την ΜΤΚ Βουδαπέστης για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά Νέα: Από το αποψινό ματς δεν υπολογίζεται ο αναπληρωματικός κεντρικός αμυντικός Γκάρτενμαν (16/2) εξαιτίας τραυματισμού. Χτύπησε στο τελευταίο και είναι αμφίβολος o αναπληρωματικός εξτρέμ Λεβί (12/2). Κανονικά στην ευρωπαϊκή λίστα έχουν μπει οι νέες προσθήκες της ομάδας, όπως ο καλός κεντρικός αμυντικός Γκόμεζ, αλλά και ο εξαιρετικός φορ Κοβάσεβιτς. Υπενθυμίζεται ότι πουλήθηκαν με αρκετά χρήματα τον Ιανουάριο οι βασικότατοι Βάργκα (Ε) και Τοτ (Μ).
Εκτίμηση
Πρόκειται για ένα ζευγαρί ομάδων που έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές φέτος και απόψε θα είναι η τέταρτη. Είναι αήττητη η Φερεντσβάρος (2-1-0), όμως πλέον διακυβεύεται μία θέση στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού και αμφότερες θεωρώ πως και οι δύο θα είναι πιο προσεκτικές. Στα πρωταθλήματά τους αμφότερες είναι στην δεύτερη θέση, με την ουγγρική ομάδα να παρουσιάζει μεγαλύτερη αστάθεια το τελευταίο διάστημα. Δικαίως είναι μοιρασμένο το σετ αποδόσεων. Το ματς δείχνει να έχει πολύ... «Χ», θα προτιμήσω πάντως να μην ρισκάρω με σημείο. Θα πάω με τα 2-3 Goals που καλύπτει πολλά πιθανά τελικά αποτελέσματα.
Χ