Κυνηγάει την οκτάδα η Μπράιτον, επέστρεψε από διακοπές η Λίβερπουλ
Μπράιτον και Λίβερπουλ αναμετρούνται στο «Άμεξ» για την προτελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους «γλάρους» να θέλουν τους βαθμούς για τη μάχη της 8ης θέσης ενώ οι πρωταθλητές «κόκκινοι» βρίσκονταν σε μίνι διακοπές την περασμένη εβδομάδα
* Η Μπράιτον τρέχει αήττητο δύο αγώνων επί της Λίβερπουλ στο «Άμεξ» για την Πρέμιερ Λιγκ ενώ είχε χάσει τα 4/5 προηγούμενα

Πήρε σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Γουλβς (2-0) και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες για την ευρωπαϊκή έξοδο. Αρκετά καλοστημένη, προηγήθηκε στο 28’ με πέναλτι του Γουέλμπεκ που προέκυψε από απόρροια της πίεσης της ψηλά και έκτοτε έκανε σωστή διαχείριση. Κινδύνεψε βέβαια σοβαρά σε δύο περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος αλλά κράτησε το μηδέν και στο 85’ «κλείδωσε» τη νίκη με τον Γκρούντα.
Τρέχει αήττητο τριών αγώνων (2-1-0) και μετράει μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία (2-2-1). Ισοβαθμεί με την Μπρέντφορντ στην 8η θέση με 55 βαθμούς έχοντας ματς λιγότερο ενώ βρίσκεται στο +2 από την 11η Μπόρνμουθ η οποία παίζει την Τρίτη. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Κρίσταλ Πάλας, η 8η θέση θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο σε δύο ενδεχόμενα. Αν η Τσέλσι κερδίσει το Κόνφερενς Λιγκ και τερματίσει έβδομη ή αν κερδίσει το Κόνφερενς Λιγκ και τερματίσει έκτη με την Νιούκαστλ έβδομη.
Ο τεχνικός της Χιούρτζελερ κλήθηκε να σχολιάσει τις μέρες ξεκούρασης της Λίβερπουλ και τους παίκτες της που εθεάθησαν σε διακοπές, όπως και ο προπονητής της, ρωτήθηκε ο τεχνικός της Χιούρτζελερ: «Δεν επικεντρώνομαι σε αυτούς. Το αξίζουν, καθώς κέρδισαν την Πρέμιερ Λιγκ με εντυπωσιακό τρόπο. Δεν είναι δική μας ευθύνη να το σχολιάσουμε, αλλά να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε ένα παιχνίδι υψηλής έντασης απέναντι σε παίκτες υψηλής ατομικής ποιότητας».
Πολύ δυνατή στην έδρα της έχοντας μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία παιχνίδια (4-2-1).
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε τρεις και επιστρέφει ο φορ Πέδρο (27/10) ενώ διαθέσιμος μετά από τέσσερα παιχνίδια αναμένεται να είναι βασικότατος εξτρέμ Μιτόμα (33/9). Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και υπολογίζεται επίσης ο κάπτεν/στόπερ Ντανκ (25/0). Σταθερά στα πιτς οι μπακ Καντιόγλου (6/1), Μίλνερ (3/0) κι ο φορ Ριτέρ (28/5).

Δεν κέρδισε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της μετά την κατάκτηση του τίτλου φέρνοντας ισοπαλία 2-2 με την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ». Κινδύνεψε σοβαρά σε μια φάση με το 0-1 στο ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη των «κανονιέρηδων» και πέτυχε ισάριθμα γκολ με Χάκπο (20’) και Ντίας (21’). Γκρέμισε ότι έχτισε στην επανάληψη δεχόμενη την ισοφάριση (47’, 70’), πίεσε ασφυχτικά στο φινάλε παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 79’ χωρίς όμως να βρίσκει το τρίτο τέρμα.
Νέα απώλεια μετά την ήττα με 3-1 από την Τσέλσι αλλά φυσικά δεν της καίγεται καρφί αφού έχει κερδίσει ήδη το πρωτάθλημα και σχεδιάζει τα πλάνα της για τη νέα χρονιά. Βρίσκεται μάλιστα σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του Τζέρεμι Φρίμπονγκ ώστε να καλύψει το κενό του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο τελευταίος αποφάσισε να αποχωρήσει ως ελεύθερος στο φινάλε της σεζόν για να υπογράψει στην Ρεάλ και αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών στο «Άνφιλντ» κατά την είσοδο του στο ματς κόντρα στην Άρσεναλ.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι παίκτες και ο τεχνικός της Σλοτ εθεάθησαν να κάνουν μίνι διακοπές στην Ιμπίθα και στο Ντουμπάι κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα αγγλικά ταμπλόιντ. Ακυρώθηκαν τέσσερις προπονήσεις και η ομάδα συγκεντρώθηκε ξανά την Παρασκευή με τον Σλοτ να δήλωσε εκείνη τη μέρα στη συνέντευξη Τύπου: «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι επίσης μια πολύ καλή προετοιμασία για τον αγώνα μας τη Δευτέρα, επειδή όπως έχω πει και πριν, είναι αρκετά δύσκολο για μια ομάδα που έχει ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα να προπονείται τόσες πολλές συνεχόμενες ημέρες. Αν έχεις ήδη κερδίσει κάτι, πρέπει να βρεις την ισορροπία μεταξύ των ημερών άδειας και της πολύ καλής προετοιμασίας για τον επόμενο αγώνα. Έτσι, προπονούμαστε σήμερα, αύριο και Κυριακή, δηλαδή τρεις συνεχόμενες ημέρες για να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για το Μπράιτον».
Στο σημερινό μπορεί να μην κερδίσει σε τρία σερί ματς για πρώτη φορά φέτος. Έχει σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας φέτος κι αν το κάνει και σήμερα θα σημειώσει ρεκόρ συλλόγου.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα ο στόπερ Γκόμες (9/0) που δίνεται αμφίβολος.

Εκτίμηση
Μονόπλευρο το βαθμολογικό κίνητρο καθώς η Μπράιτον κυνηγάει την 8η θέση ενώ η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και δύο αγωνιστικές κι εμφανίζεται πολύ πιο χαλαρή. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα παίκτες και Σλοτ έκαναν μίνι διακοπές σε Ιμπίθα και Ντουμπάι και επέστρεψαν στις προπονήσεις μόλις την Παρασκευή. Το θέμα είναι ότι οι πρωταθλητές έχουν την ποιότητα να πάρουν αποτέλεσμα ακόμα και αν δεν είναι στο 100% κάτι που κάνει δύσκολη την επιλογή σημείου. Αναμενόμενα χαμηλά και το over, αμφότερες διαθέτουν ποιότητα από τη μέση και μπροστά και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν επιβεβαιώσει το over 2.5 στα 7 πιο πρόσφατα. Ζαριά στο 4-6 τέρματα.