3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ιορδανία - Κατάρ

Προϊστορία

10/2/2024 ΙορδανίαΚατάρ 1 - 3
5/1/2024 ΚατάρΙορδανία 1 - 2
23/12/2018 ΚατάρΙορδανία 2 - 0
18/8/2016 ΙορδανίαΚατάρ 2 - 3
7/1/2014 ΚατάρΙορδανία 2 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 18,859 13.2%
X
€ 15,346 10.7%
2
€ 108,648 76.1%
Over
€ 12,384 48.4%
Under
€ 13,177 51.6%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

53 ψήφοι:

Ειδήσεις

Οι μεν θέλουν να γράψουν ιστορία, οι δε να κάνουν το repeat

Οι μεν θέλουν να γράψουν ιστορία, οι δε να κάνουν το repeat

Η Ιορδανία συγκρούεται στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας με το Κατάρ με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Οι τυπικά γηπεδούχοι απέκλεισαν στα ημιτελικά τη Νότια Κορέα, ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι άφησαν εκτός συνέχειας το Ιράν.

Τι ισχύει: Τελικός του ασιατικού κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην πόλη Λουσαΐλ του Κατάρ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι αν δεν προκύψει νικήτρια, τότε ο τίτλος θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών την έφερε αντιμέτωπη την προηγούμενη Τρίτη με τη Νότια Κορέα κι έπρεπε να ανατρέψει τα προγνωστικά, καθώς θεωρούταν το αουτσάιντερ του αγώνα. Το έκανε και μάλιστα εντυπωσιακά, επικρατώντας «καθαρά» και δίκαια με 2-0. Μπήκε δυνατά και θέλησε να αιφνιδιάσει. Απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Οι αντίπαλοι ισορρόπησαν και είχαν δοκάρι στο 32’ σε κεφαλιά του Λι. Η τελευταία καλή φάση πάντως ήταν για εκείνη στο 43’. Στην επανάληψη «χτύπησε» ξανά στις αντεπιθέσεις και ο Αλ-Ναϊμάτ με υπέροχο πλασέ έπειτα από ασίστ του Αλ-Ταμάρι άνοιξε το σκορ στο 53’. Εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και στο 66’ ο δημιουργός έγινε εκτελεστής και με υπέροχη ατομική ενέργεια και πλασέ «έγραψε» το 2-0. Διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση και χωρίς να ανησυχήσει πήρε τη νίκη και μαζί τη μεγάλη πρόκριση.

Με αυτόν τον πειστικό τρόπο η Ιορδανία συνέχισε να ζει τ’ όνειρό της στα γήπεδα του Κατάρ. Άλλωστε για πρώτη φορά στην ιστορία της είχε προκριθεί στην τετράδα και προφανώς θα είναι και η παρθενική της παρουσία σε τελικό του ασιατικού κυπέλλου, έχοντας ήδη γράψει μία χρυσή σελίδα για το ποδόσφαιρο της χώρας. Η μοναδική της ήττα στη διοργάνωση ήταν από το Μπαχρέιν χωρίς να της κοστίσει. Όπως είναι λογικό άπαντες στις τάξεις των «ιπποτών» ελπίζουν ότι θα κατακτήσουν το τρόπαιο για να τελειώσει το παραμύθι ιδανικά. Τα τέσσερα από τα έξι ματς τους στο τουρνουά ολοκληρώθηκαν No Goal.

Ο Μαροκινός τεχνικός των τυπικά γηπεδούχων Χουσεΐν Αμούτα τόνισε: «Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο σημαντικός είναι ο τελικός. Οι δύο ομάδες θέλουν να γράψουν ιστορία και να πάρουν τον τίτλο. Δεν βάζουμε έξτρα πίεση στους παίκτες αλλά θέλουμε να παίξουμε στο επίπεδό μας. Μπορεί αυτός ο αγώνας να χαρίσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο στο ποδόσφαιρο της Ιορδανίας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι στο Κατάρ γιατί είναι γηπεδούχοι και πάνε για δεύτερο σερί τρόπαιο. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες».

Αγωνιστικά Νέα: Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης στον τελικό.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Γιαζίν Αμπού Λάιλα (Αλ Γιαμπαλάιν), Αλ-Φακούρι (Αλ Βεχντάτ), Αλ Χουαΐντι (Σαμπάλ Αλ-Όρντον)

Αμυντικοί: Αμπού Χασίς (Αλ Αχέντ), Νασίμπ (Αλ Χουσέιν), Μπάρα Μάρεϊ (Αλ Φαϊζάλι), Αλ Αράμπ (Αλ Σόρτα), Σλεμπάιχ (Αλ Βεχντάτ), Αλ Αγιαλίν (Αλ Φαϊζάλι), Μπάνι Γιασίν (Αλ Φαϊζάλι), Χαντάντ (Αλ Φαϊζάλι)

Μέσοι: Άμπου Τάχα (Αλ Βεχντάτ), Άμπου Ζράικ (Αλ Αχλί), Αλ Ραβαμπντέχ (Σέλανφκοτ), ΑΛ Τααμάρι (Μονπελιέ), Αλ Μάρντι (Αλ Χουσέιν), Αγιέντ (Αλ Χουσέιν), Σαντέχ (Αλ Κορ), Ρατέμπ (Αλ Βεχντάτ), Αλ Ρασντάν (Αλ Φαϊζάλι), Αμπού Γιαλμπούς (Αλ Φαϊζάλι), Αβάντ (PDMR)

Επιθετικοί: Ολβάν (Αλ Σαμάλ), Αλ Νάιματ (Αλ Αχλί), Αλ Νταρντούρ (Αλ Χουσεΐν)

Την περασμένη Τετάρτη κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ποιοτικό Ιράν κι αναζητούσε μία υπέρβαση. Την πέτυχε και θριάμβευσε (3-2) έπειτα από ένα άκρως θεαματικό και συγκλονιστικό παιχνίδι. Αιφνιδιάστηκε και μόλις στο 4’ ο Αζμούν με «ψαλιδάκι» παραβίασε την εστία του για το 1-0. Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με πολύ τυχερό γκολ του Αμπουλσαλάμ στο 17’. Πριν το φινάλε του ημιχρόνου όμως και πιο συγκεκριμένα στο 43’ ο Αφίφ με γκολάρα έκανε την ανατροπή και του έδωσε το προβάδισμα. Οι Ιρανοί απάντησαν με πέναλτι του Γιάχανμπανκς στο 51’ κι αμέσως μετά είχε δοκάρι με τον Μουνίρ. Ο ρυθμός ήταν «τρελός» και ήταν πιο απειλητικό. Στο 82’ ο Αλί Αλμοέζ «έγραψε» το 3-2 με ψύχραιμο πλασέ. Στις καθυστερήσεις απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα και θα περίμενε κανείς ότι τα πάντα είχαν κριθεί. Δεν ήταν όμως έτσι. Στο 102’ σώθηκε από το δοκάρι σε προσπάθεια του Γιάχανμπανκς και στην τελευταία φάση ο τερματοφύλακας Μπαρσάμ με φοβερή απόκρουση το έστειλε στον τελικό.

Το Κατάρ προσπαθεί να καθιερωθεί ως μία σταθερή δύναμη του ποδοσφαίρου της Ασίας και σιγά-σιγά θα τα καταφέρει, εφόσον συνεχίσει έτσι. Άλλωστε θα λάβει μέρος σε δεύτερο διαδοχικό τελικό στη διοργάνωση και θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2019, όταν είχε κατακτήσει το παρθενικό του τρόπαιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μάλιστα έως τότε δεν είχε προκριθεί ποτέ ούτε στα ημιτελικά. Οι «μαρούν» έχουν και τη δύναμη της έδρας καθώς παίζουν μπροστά στο κοινό τους. Έως τώρα παραμένουν αήττητοι με απολογισμό πέντε νίκες σ’ έξι αγώνες. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς των διοργανωτών ήταν αμφίσκορα.

«Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που σεβόμαστε πολύ και είχαμε μόνο δύο μέρες για να αποθεραπευτούμε και να ξεκουραστούμε μετά τον ημιτελικό με το Ιράν. Ήταν σύντομο χρονικό διάστημα αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Ένα θεμελιώδες μέρος της φιλοσοφίας μας είναι ότι εμπιστευόμαστε τους παίκτες μας και ο καθένας είναι σε θέση να βοηθήσει. Οι παίκτες όμως δεν είναι μηχανές. Μεγάλη σημασία για εμάς έχει μόνο η νίκη. Σίγουρα έχουμε πίεση αλλά έχουμε και φιλοδοξίες. Η δεύτερη θέση δεν μας αρκεί, θέλουμε να είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ασία» ήταν τα λόγια του κόουτς των τυπικά φιλοξενούμενων και διοργανωτών, Τίντιν Μάρκεθ.

Αγωνιστικά Νέα: Πάντοτε εκτός ο αμυντικός Χομάμ.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Μ. Μπαρσάμ (Αλ Σαντ), Σ. Αλ Σιμπ (Αλ Σαντ), Σ. Ζακάρια (Αλ Ντουχαΐλ)

Αμυντικοί: Μ. Κουκί (Αλ Σαντ), Ρ. Ρο (Αλ Σαντ), Τ. Σαλμάν (Αλ Σαντ), Μ. Αλ Ραουί (Αλ Ραγιάν), Α. Αλί Μουχτάρ (Αλ Ουάκρα), Χ. Αχμέντ (Αλ Γκαράφα), Σ. Αλ-Μπρακέ (Αλ Ντουχαΐλ), Λ. Μέντες (Αλ Ουάκρα)

Μέσοι: Χ. Αλ Χάιντος (Αλ Σαντ), Α. Χατέμ (Αλ Ραγιάν), Α. Ασανταλά (Αλ Σαντ), Μ. Ουάντ (Αλ Σαντ), Α. Φατεχί (Αλ Αραμπί), Μ. Μεσχάλ (Αλ Σαντ), Γ. Γκαμπέρ (Αλ Αραμπί), Κ. Μοχάμεντ (Αλ Ντουχαΐλ)

Επιθετικοί: Α. Αλί (Αλ Ντουχαΐλ), Α. Αφίφ (Αλ Σαντ), Ι. Μοχάμαντ (Αλ Ντουχαΐλ), Α. Αλαελντίν (Αλ Γκαράφα), Γ. Αμπντουρισάγκ (Αλ Σαντ), Κ. Μουνίρ (Αλ Ουάκρα), Α. Αλ Γκανεχί (Αλ Γκαράφα)

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Η Ιορδανία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Κατάρ του 2019, όταν σχεδόν από το... πουθενά έκανε όλο τον δρόμο μέχρι τον τελικό και κατέκτησε τότε το τρόπαιο. Ουδείς υπολόγιζε στους «ιππότες» οι οποίοι όμως έχουν... τρελάνει τους πάντες με την παρουσία και τη σταθερότητά τους, κάτι που αποδείχθηκε στον θρίαμβο επί της Νότιας Κορέας. Από την άλλη οι «μαρούν» έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και παίζουν και στο «σπίτι» τους, θέλοντας να κάνουν το repeat. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να κοντράρουμε τον φαβοριτισμό των διοργανωτών αλλά δεν θα το κάνουμε και θα ποντάρουμε στο άκρως ελκυστικό αμφίσκορο καθώς και οι δύο φιναλίστ έχουν άνεση στο σκοράρισμα.

FACTS

  • Η ομάδα Κατάρ δεν έχει χάσει στους τελευταίους 9 από 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: X2 με απόδοση 1.31 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Κατάρ νίκησε στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες στη διοργάνωση Κύπελλο Ασίας.
    Σημείο: 2 με απόδοση 2.27 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο apo123, με το υψηλότερο yield +9.00% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Ασίας] έπαιξε: Goal
  • » Ο Onironautis, με το υψηλότερο yield +5.32% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες