Υπερέχει η Άρσεναλ
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
Η ήττα στο Μπρέντφορντ με 3-0 την έφερε και πάλι κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού. Καλύτερη η γηπεδούχος, υπερβολικό σκορ πάντως, ήταν άτυχη με το πρώτο γκολ να μπαίνει στο 15’ από την προσπάθεια του Μαυροπάνου να απομακρύνει τη μπάλα. Στο 21’ ακυρώθηκε γκολ του Έλληνα διεθνή αμυντικού για οριακό οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν εκ νέου, αυτή τη φορά με πέναλτι στο 54’. Προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, γκολ δεν βρήκε παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, το δέχτηκε στο 82’. Ήταν η τρίτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς που έδωσε μακριά από την έδρα της. Απεναντίας στο London Stadium τα πηγαίνει πολύ καλά από την αρχή του 2026 όπου διατηρεί αήττητο έξι αγωνιστικών με ρεκόρ 3-3-0. Στοιχηματική με τη... σφραγίδα του Agones.gr 👉ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Μετά το σημερινό ντέρμπι, ταξιδεύει στο Νιουκάστλ, τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Λιντς. Έχει ηττηθεί και στα πέντε ντέρμπι του Λονδίνου που έδωσε στην έδρα της. Καμία ομάδα στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος δεν έχει χάσει ποτέ έξι εντός έδρας αγώνες εναντίον άλλων ομάδων της πόλης σε μία σεζόν. Από το 2006 έχει υποδεχτεί 17 φορές τους «κανονιέρηδες» νικώντας μόνο μία, το 2019 με 1-0. Έχασε σε 11 αγώνες, πέντε έληξαν ισόπαλοι. Οι επτά τελευταίοι ήταν όβερ, εκ των οποίων οι έξι όβερ 3,5!
Αγωνιστικά Νέα:Κανένα πρόβλημα για τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Μοναδικός απών ο έμπειρος τερματοφύλακας Φαμπιάνσκι που δεν έχει αγωνιστεί φέτος
ΑΡΣΕΝΑΛ
Θα διεκδικήσει τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 20 χρόνια μετά τη νίκη της επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Εμιρέιτς με 1-0. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα με συνολικό σκορ 2-1 έκλεισε θέση στον τελικό της 30ης Μαΐου όπου θα βρει απέναντι την κάτοχο του περσινού τίτλου Παρί Σεν Ζερμέν. Στο κατάλληλο χρονικό σημείο δείχνει αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της. Εναντίον των Μαδριλένων πέτυχε το πολύτιμο γκολ στο 44’ με τον Σάκα, στη συνέχεια άντεξε στην πίεση και πήρε την πρόκριση. Σ
το πρωτάθλημα, η ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Έβερτον, την καθιστά πλέον μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Νίκησε άνετα την Φούλαμ 3-0 παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και έχοντας σκόρερ τον Γιόκερες (9’, 45+4’) και τον Σάκα (40’). Συμπαγής ανασταλτικά, έχει ελαχιστοποιήσει τα λάθη, δεν είναι τυχαίο πως στα τέσσερα τελευταία ματς που έδωσε σε Αγγλία και Ευρώπη, δέχτηκε μόνο ένα γκολ. Έφτασε τα 27 γκολ στη σεζόν από στατικές φάσεις, με τα 17 από κόρνερ να είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει μία ομάδα στη διάρκεια μιας σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα. Παραμένει εκτός ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Μερίνο (21/4). Απών και ο βασικός δεξιός μπακ Τίμπερ (30/3).
Εκτίμηση
Ποιότητα, φόρμα, παράδοση, όλα υπέρ των «κανονιέρηδων» που εάν νικήσουν σήμερα θα βρεθούν, μόλις δύο βήματα πριν από τον πολυπόθητο τίτλο. Κίνητρο σοβαρό έχουν και τα «σφυριά» αλλά υστερούν σε όλους τους τομείς. Διπλό.
Με διπλο την κυριακη νομιζω οτι το πηραμε μιας και η σιτυ εχει πιο πολλα ματς συν τον τελικο κυπελλου…2 ΑΡΣΕΝΑΛΑΡΑ!!