Επέστρεψε μετά από μισό... αιώνα ο Νέστος
* Βόρειος όμιλος
ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Ο Νέστος κατάφερε πέρυσι να κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής και να επιστρέψει στη Β’ μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έδωσε μάχη με τον Πανθρακικό και τελικά ήταν αυτός που χαμογέλασε, καθώς οι αντίπαλοι του έχασαν και ένα παιχνίδια στα χαρτιά. Γενικά όλα τα προηγούμενα χρόνια στόχευε να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στον πάγκο έκλεισε τα 2,5 χρόνια ο έμπειρος Νίκος Κεχαγιάς που έχει περάσει στο παρελθόν από Ξάνθη, Παναιτωλικό, Θρασύβουλο, Λάρισα, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας και τις μικρές εθνικές ομάδες. Θεωρητικά είναι ο καταλληλότερος τη δεδομένη στιγμή.
Το μέλλον του πάντως δεν προμηνύεται καθόλου εύκολο, καθώς δεν κατάφερε να ενισχυθεί όπως θα έπρεπε μεταγραφικά και ενδεικτικό είναι ότι βάσει της χρηματιστηριακής αξίας των παικτών διαθέτει ένα από τρία πιο φθηνά ρόστερ της κατηγορίας. Οι αλλαγές πάντως που έγιναν ήταν πολλές και ελάχιστοι είναι αυτή που συνεχίζουν φέτος. Τελευταία προσθήκη είναι αυτή του έμπειρου Παναγιώτη Μπάλλα (Μ), ενώ αρκετοί ήρθαν τον Αύγουστο. Στον αγώνα Κυπέλλου με τη Σύρο έχασε 1-0 και έμεινε εκτός League phace.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς σημαντικά προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε πέρυσι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στη μάχη της ανόδου. Τερματίζοντας στο -17 από την πρωτοπόρο ΑΕΛ και το εισιτήριο για τη SL1. Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι μακριά από την έδρα του πανηγύρισε μόλις δύο νίκες στην κανονική διάρκεια, ενώ δεν διόρθωσε κάτι στην εικόνα του ούτε στα πλέι οφ τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Στον πάγκο είναι με νέο τεχνικό πλέον τον 41χρονο Νίκο Κούστα που είναι από τους ανερχόμενους προπονητές. νέους, και αρκετά ταλαντούχους προπονητές της χώρας. Ξεκίνησε από τα πολύ χαμηλά και τελευταία του δουλειά ήταν η ΑΕΚ Β’, πριν δεχθεί την κρούση από την ιστορική ομάδα των Ιωαννίνων. Αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα δυνατά χαρτιά του ΠΑΣ στη νέα προσπάθεια για την επιστροφή του εκεί που ανήκει.
Για την ώρα βρήκε λύσεις στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής και παράλληλα άρθηκε η απαγόρευση μεταγραφών ΦΙΦΑ. Αποχώρησαν σχεδόν όλοι από την περσινή ομάδα και στηρίζει πολλά στους Κόντε (Ε), Φλόρες (ΕΜ), Παναγιώτου (Α), Παυλίδη (Α), Σίνα (Τ), Χάιδος (Α), Πρεκατές (Α), Λύγκας (ΑΜ), Συμεωνίδης (Μ), Τουρκοχωρίτης (Α), Δήμος (Τ), Μπρκλιάτσα (Μ). Στο Κύπελλο αναμενόμενα έχασε 4-0 από τον Βόλο παίζοντας αποδεκατισμένος.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν είναι στο 100% και έμεινε εκτός ο Παυλίδης (Α).
Δημήτρης Σιώρης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Ο Νέστος έχει με το μέρος του έδρα και τον ενθουσιασμό από την επιστροφή του στη Β’ εθνική μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια. Ο ΠΑΣ Γιάννενα στοχεύει σε μία καλή πορεία στην πρώτη τριάδα, αλλά ίσως αργήσει να βρει χημεία. Τα 2-3 G καλύπτουν αρκετά σκορ.
Μπέρμιγχαμ
Ρέξαμ
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Σάντερλαντ
Τότεναμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Τίγκρε
Ουρακάν
Ροσάριο Σεντράλ
Πλατένσε
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Σαν Λορέντζο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ρίβερ Πλέιτ
Αούστρια Βιέννης
Ραπίντ Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Χάρτμπεργκ
Μαλίν
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Λέουβεν
Άντερλεχτ
Γάνδη
Ντέντερ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Κρουζέιρο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Κορίνθιανς
Παλμέιρας
Φλουμινένσε
Φλαμένγκο
Μποταφόγκο
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Παραναένσε
Σαπεκοένσε
Λυών
Λοριάν
Τουλούζ
Λιλ
Νις
Χάβρη
Πάντερμπορν
Μαγδεμβούργο
Μπόχουμ
Μπραουνσβάιγκ
Έλβερσμπεργκ
Σάλκε
Μάιντζ
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Αμβούργο
Κολωνία
Βέρντερ Βρέμης
Μπρόντμπι
Μίντιλαντ
Ράντερς
Κοπεγχάγη
Σίλκεμποργκ
Οντένσε
Σοντερίσκε
Βίμποργκ
Γιούνγκ Μπόις
Σερβέτ
Λουκέρνη
Σεντ Γκάλεν
Σιόν
Λωζάνη
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βιγιαρεάλ
Θέλτα
Ρεάλ Οβιέδο
Μαγιόρκα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Οσασούνα
Μπέτις
Τζένοα
Σασσουόλο
Μπολόνια
Λέτσε
Πάρμα
Νάπολι
Κόμο
Ίντερ
Φρέντρικσταντ
Βαλερένγκα
Μόλντε
Χαμ Καμ
Αάλεσουντ
Κφουμ Όσλο
Ρόζενμποργκ
Σάρπσμποργκ 08
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Ναϊμέγκεν
Φέγενορντ
Μπράγκα
Αρούκα
Αλβέρκα
Κάζα Πία
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Εστορίλ
Πόρτο
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Σάντβικενς ΙΦ
Βάρμπεργκ Μπόις
Μπράγκε
Όντεβολντ
Λαντσκρόνα
Φάλκενμπεργκ
Μάλμε
Γκάις
Γιουργκόρντεν
Κάλμαρ
Χάλμσταντ
Ντέγκερφορς
Νίκη Βόλου
Ηρακλής
Άστερας Τρίπολης Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
ΠΑΟΚ Β'
Καμπανιακός
Μακεδονικός