Η πίεση στην πλευρά των γηπεδούχων
Η Αρούκα θα κοντραριστεί με την Πάσος Φερέιρα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο «σπίτι» της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν εντός έδρας από την Πόρτο.ΑΡΟΥΚΑ
Γνώριζε εκ των προτέρων ότι αναζητούσε ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην προηγούμενη «στροφή». Παρουσιάστηκε όσο πιο ανταγωνιστική μπορούσε, χωρίς να αποφύγει την τιμητική ήττα με 2-0. Στο πρώτο μέρος στάθηκε πολύ καλά. Είδε να ακυρώνεται γκολ των «λιονταριών» στο 9’ για οφσάιντ και απειλήθηκε σε άλλες δύο φάσεις. Είχε κι εκείνη μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Εσγκάιο λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως δεν κατόρθωσε να αντισταθεί. Στο 46’ ο Σλιμανί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 49’ στάθηκε τυχερή όταν το σουτ του Παουλίνιο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της. Το γήπεδο έμοιαζε να είχε «κατηφορίσει» και στο 52’ ο Σλιμανί «έγραψε» το 2-0. Αποδέχθηκε τη μοίρα της και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Η Αρούκα έμεινε μόλις δύο αγώνες μακριά από τις αποτυχίες, καθώς είχαν προηγηθεί η νίκη στην έδρα της Γκιμαράες και η ισοπαλία απέναντι στη Μορεϊρένσε. Έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς και βρίσκεται στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας μόλις έναν πόντο από την Τοντέλα η οποία στέκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης. Οι νεοφώτιστοι αποτελούν αναμφίβολα μία από τις ομάδες που θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη σωτηρία. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Under.
Ο τεχνικός του συλλόγου Αρμάντο Εβαντζελίστα υποστήριξε: «Δεν παίξαμε με φόβο απέναντι στη Σπόρτινγκ. Δεν είχαμε φόβο να τους αντιμετωπίσουμε και προσπαθήσαμε να μην χάσουμε. Το πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε σε εγρήγορση. Ξέρουμε τι μας περιμένει και είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Μας κάνει περήφανους η προσπάθεια που πραγματοποιούμε. Είμαι ανήσυχος αλλά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να σωθούμε. Άλλωστε τον περισσότερο καιρό είμαστε εκτός επικίνδυνης ζώνης».
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε αλλά δεν υπολογίζεται ο χαφ Κουασί (19/0) εξαιτίας τραυματισμού. Παραμένουν εκτός ο γκολκίπερ Κάστρο (7/0), ο σέντερ μπακ Βελάσκεθ (4/0) που χάνει τη σεζόν, ο μέσος Μόουζες (-) και ο επιθετικός Νταμπάγκ (15/4). ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ
Την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να πραγματοποιήσει μεγάλη υπέρβαση για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Πόρτο εντός έδρας. Δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε (2-4) αρκετά εύκολα. Στο 17’ είδε τους «δράκους» να ανοίγουν το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Πεπέ. Έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με ωραίο πλασέ του Ντελγκάδο από πλάγια θέση. Δεν πρόλαβε να χαρεί και οι πρωτοπόροι πήραν ξανά το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Εβανίλσον στο 38’. Στην επανάληψη δέχτηκε αφόρητη πίεση και στο 52’ ο Εβανίλσον έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ταρεμί να παραβιάσει την εστία της διαμορφώνοντας το 1-4. Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει με τον βετεράνο εξτρέμ Νίκο Γκαΐταν στο 66’, με τον Αργεντινό να σκοράρει στο ντεμπούτο του και να «γράφει» το τελικό 2-4.
Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της Πάσος Φερέιρα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες της και η πρώτη έπειτα από δύο συνεχόμενα «τρίποντα» που είχαν εκτοξεύσει την ψυχολογία της στα ύψη. Η συγκομιδή των 27 βαθμών φέρνει τους «κάστορες» στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι απέχουν 6 πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Μοιάζουν ικανοί να εξασφαλίσουν την παραμονή τους δίχως να μπλέξουν σε περιπέτειες. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα.
«Κάναμε μία καλή εμφάνιση στον αγώνα με την Πόρτο και δεχθήκαμε τέσσερα γκολ διότι οι αντίπαλοι ήταν φοβερά αποτελεσματικοί. Παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια για τους τρεις βαθμούς κι αυτό κάναμε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι παλεύουμε πάντοτε μέχρι το τέλος για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο χαρακτήρας της ομάδας μας είναι να μην τα παρατάει. Θέλουμε να μας στηρίζουν οι οπαδοί μας γιατί κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Σέζαρ Πεϊσότο.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο βασικός εξτρέμ Φερέιρα (24/2). Νέος «πονοκέφαλος» με τον σέντερ μπακ Μαράκας (20/0). Ακόμα στα «πιτς» ο πλάγιος μπακ Ράμος (9/0). Μακροχρόνιοι απόντες ο αμυντικός Βιγκάριο (-), ο πλάγιος μπακ Σίλβα (7/0) και ο επιθετικός Κοφί (3/0).
Εκτίμηση
Δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν η ήττα της Αρούκα από τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα κι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Πάσος Φερέιρα απέναντι στην Πόρτο. Φυσικά το παιχνίδι μεταξύ των νεοφώτιστων και των «καστόρων» είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς αμφότερες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Οι γηπεδούχοι αποτελούν ένα σύνολο που θα παλέψει μέχρι το τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι δείχνουν ικανοί να αποφύγουν τις περιπέτειες. Μεγάλης κρισιμότητας αναμέτρηση και θα πάμε με το Under θεωρώντας ότι θα γίνει «σφιχτό» ματς.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ζιλ Βιθέντε
Φαμαλικάο
Μποαβίστα
Εστορίλ
Βιζέλα
Μαρίτιμο
Μπελενένσες Σαντ
Πορτιμονένσε
Μακέντο Καβαλέιρος
Σάντα Μάρτα Πεναγκουάιο