Με οδηγό το Κύπελλο η ΣΠΑΛ, επιστροφή Κορίνι στη Μπρέσια
Η ΣΠΑΛ μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση της στο Κύπελλο υποδέχεται την Μπρέσια η οποία ανακοίνωσε την επιστροφή του Κορίνι στον πάγκο της ομάδας της.ΣΠΑΛ
Πραγματοποίησε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και συνέτριψε την Τετάρτη τη Λέτσε για το Κύπελλο Ιταλίας (5-1). Ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο όπου και πέτυχε τέσσερα γκολ με τους Ιγκόρ (18’), Παλόσκι (24’), Μούρτζια (31’) και Τσιόνεκ (45’). Έριξε το ρυθμό της στην επανάληψη, δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο 55’ στο 84΄ο Φλοκάρι όμως διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, πετυχαίνονας μάλιστα το πρώτο του φετινό τέρμα.
Τέτοιες εμφανίσεις θέλει να κάνει και στο πρωτάθλημα εκεί όπου η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται. Απέναντι στην Ίντερ την προηγούμενη αγωνιστική περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο και δέχτηκε δύο τέρματα από τον Λαουτάρο Μαρτίνες (16’, 41’). Στη μοναδική αξιόλογη φάση της στο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει με ωραία ενέργεια του Βαλότα, στη συνέχεια όμως γλίτωσε από τρίτο τέρμα χάρη στις αποκρούσεις του Μπερίσα.Μετράει επτά σερί αγώνες χωρίς νίκη (0-3-4) στη Σέριε Α’ και διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία με 9 γκολ σε 14 αγώνες, την ώρα που σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου πέτυχε 5. Το σημερινό παιχνίδι είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται εξάποντα, απέναντι στην ουραγό της Σέριε Α’, την ώρα που η ίδια βρίσκεται στην προτελευταία θέση.
«Η νίκη επί της Λέτσε μας έδωσε μία ηρεμία σχετικά με την δική μας ιδέα για το ποδόσφαιρο και την ταυτότητα μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στον επόμενο γύρο και θα αντιμετωπίσουμε τη Μίλαν. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση στο πρωτάθλημα αλλά όσοι παίξουν με τη Μπρέσια θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όσον αφορά τον Μπαλοτέλι, έχω αρκετά προβλήματα τα άλλα τα αφήνω στον Κορίνι», επισήμανε ο κόουτς Σεμπλίτσι.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι μπακ Ντ΄Αλεσάντρο (4/0), Ρέκα (11/0) και Σάλα (8/0), ο μέσος Στρεφέτσα (11/0) και ο φορ Ντι Φραντσέσκο (6/2).
ΜΠΡΕΣΙΑ
Η κακή εμφάνιση και η νέα ήττα αυτή τη φορά από την Αταλάντα εντός έδρας (0-3) έφεραν την απόλυση του Φάμπιο Γκρόσο και την επιστροφή του Εουτζένιο Κορίνι στον πάγκο της Μπρέσια. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 26’ χωρίς να απειλήσει στο πρώτο μέρος. Είχε την καλύτερη της στιγμή σε δοκάρι του Μπαλοτέλι στο 55΄, όμως στη συνέχεια δέχθηκε άλλα δύο γκολ (61’, 92’) χωρίς να προβάλλει ιδιαίτερη αντίδραση.
Ο πρόεδρος Τσελίνο αποφάσισε να διορθώσει το λάθος που έκανε με την απόλυση του Κορίνι και ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ομάδα, με τον Φάμπιο Γκρόσο να πληρώνει το μάρμαρο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 δεν κατάφερε να επιφέρει καμία βελτίωση στην αγωνιστική εικόνα, γνωρίζοντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια χωρίς μάλιστα η ομάδα του να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα.
Κομβική η σημερινή αναμέτρηση απέναντι σε έναν αντίπαλο με κοινούς στόχους, θέλει πάση θυσία ένα θετικό αποτέλεσμα καθώς παραμένει στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.
«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Βλέπω την επιθυμία στα μάτια των παικτών μας και το κίνητρο πρέπει να είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη για το δεύτερο μισό της σεζόν», τόνισε ο κόουτς Κορίνι.
Αγωνιστικά Νέα: Έμειναν εκτός λόγω τραυματισμού οι μέσοι Ντεσένα (6/0) και Τρεμολάντα (1/0) και για αγωνιστικούς λόγους ο Μάτρι (7/0)
Agones team
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Αν η Μπρέσια συνέχιζε με τον Γκρόσο στον πάγκο της το χέρι θα πήγαινε με την μία στον άσο. Το θέμα είναι ότι και επί Κορίνι η Μπρέσια αντιμετώπιζε προβλήματα, το μόνο που ίσως έχει αλλάξει πλέον είναι η ψυχολογία. Παράδειγμα από το Κύπελλο θέλει να πάρει η ΣΠΑΛ και αυτά τα παιχνίδια στην έδρα της κρίνονται ως must win για την παραμονή. Με επιφύλαξη θα πάμε προς τον άσο.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Τσέλσι
Μπόρνμουθ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Λίνκολν Σίτι
Πρέστον
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Ρέξαμ
Μπόλτον
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Κάρντιφ
Άρσεναλ
Λιντς
Άστον Βίλα
Μπρέντφορντ
Ίπσουιτς
Φούλαμ
Σάντερλαντ
Μπράιτον
Μίντλεσμπρο
Γουλβς
Γουότφορντ
Μπέρνλι
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Σουόνσι
Νόριτς
Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ
Τίγκρε
Μπάνφιλντ
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ρίβερ Πλέιτ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σέντραλ Κόρδοβα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αούστρια Βιέννης
Στουρμ Γκρατς
Γκράτσερ ΑΚ
Σάλτσμπουργκ
WSG Τιρόλ
Ριντ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Γάνδη
Γκενκ
Κόρτραϊκ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Άντερλεχτ
Σάο Πάουλο
Βιτόρια Μπαΐα
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ρέμο
Λοριάν
Παρί
Μονακό
Τουλούζ
Μπρεστ
Ανζέ
Παρί Σεν Ζερμέν
Λε Μαν
Λιλ
Χάβρη
Άουγκσμπουργκ
Μπάγερν Μονάχου
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντζ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Ουνιόν Βερολίνου
Έλβερσμπεργκ
Πάντερμπορν
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Αμβούργο
Ζυρίχη
Τουν
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Σιόν
Καλλιθέα
Πανθρακικός
Πανσερραϊκός
Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Αστέρας Τρίπολης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σαν Ντιέγκο
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Σιάτλ Σάουντερς
Ορλάντο Σίτι
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Τορόντο
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σάρλοτ
Ντάλας
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ίντερ Μαϊάμι
DC Γιουνάιτεντ
Όστιν
Νάσβιλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Μπαρτσελόνα
Χετάφε
Αλαβές
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ράγιο Βαγιεκάνο
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ίντερ
Πάρμα
Νάπολι
Φροζινόνε
Τζένοα
Φιορεντίνα
ΑΠΟΕΛ
Νέα Σαλαμίνα
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Απόλλων Λεμεσού
Ρόζενμποργκ
Σάντεφιορντ
Μπόντο Γκλιμτ
Κρίστιανσουντ
Άγιαξ
Ναϊμέγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Σπάρτα Ρότερνταμ
Φέγενορντ
Άλκμααρ
Φορτούνα Σιτάρντ
Τβέντε
Ακαντέμικο Βίσεου
Εστορίλ
Μαρίτιμο
Πόρτο
Κάζα Πία
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
ΑΪΚ Στοκχόλμης
Μπρομαποϊκάρνα
Γκάις
Σίριους
Μιάλμπι
Ντέγκερφορς
Ρίζεσπορ
Φενερμπαχτσέ
Σαμσουνσπόρ
Τραμπζονσπόρ
Αλάνιασπορ
Ερζουρουμσπόρ
Γκεντσλερμπιρλιγκί
Αμέντ Σπορτίφ