Μεγαλύτερο το κίνητρο των γηπεδούχων
Η Μονπελιέ υποδέχεται την Μπορντό για την 30η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Νιμ, ενώ οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στο «σπίτι» της Ντιζόν.* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΟΝΠΕΛΙΕ
Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στη γειτονική Νιμ για να την αντιμετωπίσει εκτός έδρας στο ντέρμπι του Ερώ. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κι απέσπασε ισοπαλία 1-1. Το πρώτο μέρος είχε εντυπωσιακό ρυθμό με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να ψάχνουν το γκολ που θα τις έβαζε σε θέση «οδηγού». Είχε δοκάρι με τον Ντελόρ, όμως λίγο αργότερα στάθηκε τυχερή και σώθηκε κι εκείνη από το δοκάρι σε προσπάθεια των αντιπάλων. Στην επανάληψη είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 63’ με προβολή του Κονέ και πλέον έπρεπε να επιτεθεί για να αποφύγει την ήττα. Βγήκε μπροστά και πίεσε χωρίς να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες. Κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 79’ με κεφαλιά του Ντελόρ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης δεν ρίσκαρε καμία από τις δύο και η ισοπαλία ήρθε φυσιολογικά.
Η Μονπελιέ έχει «χτίσει» ένα αήττητο επτά αγώνων μετρώντας σε αυτό το χρονικό διάστημα τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες. Δεν έχει ηττηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου κι έπειτα και «τρέχει» για να προλάβει την πεντάδα που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο. Έχει μαζέψει 41 βαθμούς και βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παίζει πάντοτε «ανοιχτά» και δεν είναι τυχαίο ότι τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς της ήταν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Μισέλ Ντερ Ζακαριάν επισήμανε: «Αξίζαμε να κερδίσουμε στο παιχνίδι με τη Νιμ. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες όμως δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα κι αυτό μας προβληματίζει. Ελπίζουμε να παραμείνουν στην κατηγορία και να έχουμε ντέρμπι και τη νέα σεζόν Παίρνουμε πόντους και προχωράμε όμως πρέπει να νικήσουμε την Μπορντό αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κυνηγάμε τη Μαρσέιγ και την 5η θέση. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος».
Αγωνιστικά Νέα: Ευχάριστος «πονοκέφαλος» καθώς δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα και θα παραταχθεί πλήρης. ΜΠΟΡΝΤΟ
Για δεύτερη διαδοχική «στροφή» θα παίξει μακριά από την έδρα της. Το πρόγραμμα της προηγούμενης αγωνιστικής την ανάγκασε να ταξιδέψει στην Ντιζόν ούτως ώστε να δοκιμαστεί στο «σπίτι» της ουραγού κι επί της ουσίας υποβιβασμένης τοπικής και ομώνυμης ομάδας. Πήρε μία νίκη ψυχολογίας με 3-1 έχοντας ουσία στο παιχνίδι της. Κυριάρχησε από το ξεκίνημα κι άνοιξε το σκορ στο 33’ με κοντινό σουτ του Χουάνγκ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξανά ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός αυτός που έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 0-2. Πλέον έπρεπε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα. Το έκανε χωρίς κόπο, καθώς στο 50’ βρήκε τρίτο τέρμα με τον Ντε Πρεβίλ ο οποίος έστω και καθυστερημένα έκανε σεφτέ στη σεζόν. Χαλάρωσε κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν τον έλεγχο. Μάλιστα βρήκαν το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Κονατέ.
Με αυτόν τον τρόπο η Μπορντό έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των επτά παιχνιδιών στους οποίους είχε ηττηθεί έξι φορές και είχε αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία. Οι Γιρονδίνοι θα αναζητήσουν μέχρι το φινάλε της σεζόν ένα καλό πλασάρισμα. Η συγκομιδή των 36 βαθμών τους φέρνει στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι απέχουν εννιά πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Αν και ξεκίνησαν με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς τη σεζόν, αυτό έχει αλλάξει και τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Over.
«Ακόμα και στη νίκη με την Ντιζόν υπήρξαν κάποια λάθη που μπορούμε να τα διορθώσουμε για τη συνέχεια και να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο παιχνίδι με τη Μονπελιέ. Επικεντρωθήκαμε σε αυτόν τον αγώνα και δουλέψαμε πιο άνετα χωρίς μεγάλη πίεση. Υπάρχει ανταγωνισμός στην επιθετική μας γραμμή και είναι κάτι ευχάριστο για εμένα. Ελπίζω ότι έγινε το κλικ στην ομάδα και θα είμαστε σταθερά καλοί μέχρι το τέλος και στη συνέχεια θα μιλήσω με τη διοίκηση για να δούμε τι θα κάνουμε» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων Ζαν-Λουί Γκασέ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο σέντερ μπακ κι αρχηγός Κοσιελνί (21/0). Δεν θα παίξει ξανά φέτος ο χαφ Οτάβιο (18/1), ενώ έμεινε εκτός και ο σταρ Χατέμ Μπεν Αρφά (19/2), παρέα με τον επιθετικό Καλού (18/4) που χτύπησε πριν τη σέντρα του προηγούμενου παιχνιδιού.
Δημήτρης Ρήγας
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Μονπελιέ δεν έχει χάσει εδώ και καιρό όμως τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορεί να κερδίσει. Αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει τη «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη θα πρέπει να νικήσει στον αγώνα με την Μπορντό. Στον αντίποδα οι Γιρονδίνοι δεν έχουν κάποιο άγχος, μετά το «διπλό» επί της Ντιζόν που τους βοήθησε σημαντικά να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και να μην κάνουν αρνητικές σκέψεις αναφορικά με τη σωτηρία τους. Αν και η πρώτη μας σκέψη ήταν ο άσος, θα στραφούμε στο Over που προσφέρεται σε καλύτερη απόδοση από το αμφίσκορο.
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Μπέρμιγχαμ
Σουόνσι
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Πόρτσμουθ
Χαλ
Μίλγουολ
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ίπσουιτς
Λέστερ
Μπρίστολ Σίτι
Κόβεντρι
Νιούκαστλ
Μάντσεστερ Σίτι
Ρέξαμ
Τσέλσι
Μάνσφιλντ
Άρσεναλ
Λέουβεν
Βέστερλο
Ντέντερ
Σαρλερουά
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Τουλούζ
Μαρσέιγ
Οσέρ
Στρασβούργο
Ναντ
Ανζέ
Πάντερμπορν
Μπραουνσβάιγκ
Νυρεμβέργη
Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ντάρμσταντ
Χόλσταϊν Κίελ
Μπόχουμ
Καϊζερσλάουτερν
Κολωνία
Ντόρτμουντ
Χαϊντενχάιμ
Χοφενχάιμ
Φράιμπουργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Μάιντζ
Στουτγκάρδη
Λειψία
Άουγκσμπουργκ
Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο
Βίμποργκ
Κοπεγχάγη
Λουγκάνο
Λουκέρνη
Σερβέτ
Ζυρίχη
Σιόν
Βίντερτουρ
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Ηλιούπολη
Χανιά
Καλλιθέα
Ελλάς Σύρου
Πανιώνιος
Καλαμάτα
Ολυμπιακός Β'
Μαρκό
ΑΕΚ
ΑΕΛ Novibet
Άρης
Ατρόμητος
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολόμπους Κρου
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ορλάντο Σίτι
DC Γιουνάιτεντ
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Σάρλοτ
Όστιν
Κολοράντο Ράπιντς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νάσβιλ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπαρτσελόνα
Οσασούνα
Μαγιόρκα
Αταλάντα
Ουντινέζε
Κάλιαρι
Κόμο
Γιουβέντους
Πίζα
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Εθνικός Άχνας
Πάφος
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Ομόνοια Αραδίππου
Ομόνοια
Αϊντχόφεν
Άλκμααρ
Χρόνινγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Χέρενφεν
Εστορίλ
Κάζα Πία
Μπράγκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μορεϊρένσε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αλβέρκα
AVS Φουτεμπόλ
Νταντί
Μάδεργουελ
Ντανφέρμλιν
Αμπερντίν
Μονακό
Παρί Σεν Ζερμέν
Λιλ
Λυών
Λοριάν
Ρεν
Λανς
Μπρεστ
Νις
Σεντ Ετιέν
Ρεμς
Μετς
Νιμ
Ντιζόν