Με συνταγή... Αστάνα η Γιουνάιτεντ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προέρχεται από ήττα απέναντι στην Γουέστ Χαμ υποδέχεται στο «Όλντ Τράφορντ» την Ροτσντέιλ της 3ης κατηγορίας για τον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Αρκετές αλλαγές ετοιμάζει ο Σόλσκιερ, που λογικά θα παρατάξει ενδεκάδα ανάλογη με αυτή που είδαμε στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης κόντρα στην Αστάνα.Τι ισχύει: 3ος Γύρος του Λιγκ Καπ Αγγλίας, στον οποίο συμμετέχουν πλέον και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που παίζουν στην Ευρώπη. Μονό παιχνίδι, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Παρέμεινε χωρίς νίκη μακριά από το «Όλντ Τράφορντ» καθώς ηττήθηκε με 2-0σ την έδρα της Γουέστ Χαμ. Χωρίς μεγάλες φάσεις το πρώτο μέρος, βρέθηκε πίσω στο σκορ σε κομβικό σημείο (44’) αλλά δεν πτοήθηκε και στο δεύτερο μέρος είχε δύο μεγάλες στιγμές με Μάτα (48’) και Μαγκουάιρ (68’) για το 1-1. Αυτό δεν ήρθε και στο 84’ δέχτηκε δεύτερο από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 2-2-2 το ρεκόρ της, βρίσκεται στην 8η θέση με 8 βαθμούς και τη Δευτέρα υποδέχεται την Άρσεναλ στην έδρα της.«Είμαι πολύ απογοητευμένος, πάντα είσαι όταν χάνεις παιχνίδια. Ήταν ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν είχαμε την ποιότητα στις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Είμαι αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας. Έχω πει πολλές φορές ότι θα έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Προχωράμε», δήλωσε ο Σόλσκιερ, με τη γκρίνια της εξέδρας προς το πρόσωπο του να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ο ίδιος πάντως φαίνεται ότι έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, αν και ο Τύπος δεν ήθελε πολύ για να κυκλοφορήσει νέα σενάρια με το όνομα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε κόντρα στην Γουέστ Χαμ ο βασικός επιθετικός Ράσφορντ (6/3) και αναμένεται να προφυλαχθεί. Παραμένει εκτός ο βασικός εξτρέμ Μαρσιάλ (3/2) και ο βασικός μπακ Σο (3/0). Ο Σόλσκιερ αποκάλυψε ότι θα πάρει μερικά λεπτά ο βασικότατος μέσος Πογκμπά (4/0), ενώ καλές πιθανότητες επιστροφές έχει ο πιτσιρικάς Γκρίνγουντ (4 αλλ./0). Πάντα εκτός ο στόπερ Μπαιγί (-), αναμένονται αλλαγές από τον Νορβηγό τεχνικό.
ΡΟΤΣΝΤΕΙΛ
Παρέμεινε χωρίς νίκη για Τρίτη διαδοχική αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στην έδρα της Φλίτγουντ Τάουν. Προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο 8ο λεπτό αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ασφυχτική πίεση και ισοφαρίστηκε στο 22’. Σε παθητικό ρόλο και στην επανάληψη, δέχτηκε δεύτερο στο 87’ και γνώρισε δίκαιη ήττα.
Δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία σε όλες τι διοργανώσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 17η θέση στο πρωτάθλημα και στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. «Όλοι στην πόλη μιλούσαν για το σημερινό παιχνίδι, υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια όλων στο σύλλογο. Είναι μεγάλη τιμή να οδηγείς το κλαμπ σε αυτό το στάδιο, σε ένα παιχνίδι που περιμένουν όλοι», δήλωσε ο τεχνικός της Μπάρι-Μέρφι.
Αγωνιστικά Νέα: Νοκ άουτ ο βασικότατος στόπερ Ο’ Κόνελ (9/0), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ Πάικ (6/1).
Κώστας Καραγιαννόπουλος
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει ξέσπασμα μετά την εκτός έδρας ήττα απέναντι στην Γουέστ Χαμ και η λογική λέει πως πολύ δύσκολα οι «κόκκινοι διάβολοι» θα συναντήσουν προβλήματα απέναντι στην Ροτσντέιλ της 3ης κατηγορίας. Ο Σόλσκιερ θα δώσει ξανά συμμετοχή σε αρκετούς νεαρούς όπως και κόντρα στην Αστάνα για το Γιουρόπα Λιγκ και ο άσος στο 1.15 δεν έχει φυσικά κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον. Πολύ χαμηλά και το όβερ για μια Γιουνάιτεντ που κατεβαίνει χωρίς Ράσφορντ και Μαρσιάλ.
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Μάντσεστερ Σίτι
Χαλ
Έβερτον
Σαουθάμπτον
Πόρτσμουθ
Ροσάριο Σεντράλ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Πλατένσε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ιντεπεντιέντε
Λασκ Λίντσερ
Ραπίντ Βιέννης
Αλτάχ
Βολφσμπέργκερ
Χάρτμπεργκ
Αούστρια Λουστενάου
Βέστερλο
Αντβέρπ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σαρλερουά
Μαλίν
Σιντ Τρούιντεν
Τρουά
Μαρσέιγ
Ρεν
Οσέρ
Νις
Στρασβούργο
Κολωνία
Γκλάντμπαχ
Φράιμπουργκ
Σάλκε
Μπόχουμ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ζανκτ Πάουλι
Καρλσρούη
Χέρτα Βερολίνου
Γκρόιτερ Φιρτ
Μίντιλαντ
Κοπεγχάγη
Μπρόντμπι
Λίνγκμπι
Ράντερς
Βίμποργκ
Σίλκεμποργκ
Χόρσενς
Βαντούζ
Βασιλεία
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
Σεντ Γκάλεν
Λωζάνη
Ηρακλής
Λεβαδειακός
Αναγέννηση Καρδίτσας
Ζάκυνθος
Άρης
Βόλος Elabet
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Κηφισιά
Παναιτωλικός
Μαρκό
ΑΕΛ Novibet
Απόλλων Καλαμαριάς 1926
ΠΑΣ Πύργος 1968
Ολυμπιακός Β'
Άστερας Τρίπολης Β'
Ελλάς Σύρου
Νίκη Βόλου
Σεντ Λούις Σίτι
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Λος Άντζελες
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
ΑΕ Λεμεσού
Ομόνοια 29ης Μαΐου
Ολυμπιακός Λευκωσίας
Άρης Λεμεσού
Ανόρθωση
Πάφος
Κλαμπ Αμέρικα
Μοντερέι
Ράουφος
Μος
Ασάνε
Σογκντάλ
Οντ
Μπρίνε
Λιν
Στρομσγκόντσετ
Κόνγκσβινγκερ
Ρανχάιμ
Στάμπαεκ
Στρόμεν
Σάντνες Ουλφ
Χάουγκεσουντ
Έγκερσουντ
Χοντ
Ουτρέχτη
Βίλεμ
Τελστάρ
Ντεν Χάαγκ
Τσβόλε
Καμπούρ
Αρούκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Μπενφίκα
Βιτόρια Γκιμαράες
Ρίο Άβε
Νασιονάλ Μαδέιρα
Αμπερντίν
Σεντ Τζόνστον
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Χάκεν
Έργκριτε
Χάμαρμπι
Γιουργκόρντεν
Μπεσίκτας
Κοτζάελισπορ
Γκαζιαντέπ
Τσορούμ
Κόνιασπορ
Μπασακσεχίρ