«Τελικός» για το Αιγάλεω στα ουδέτερα Ψαχνά
* Νότιος όμιλος. Σε ουδέτερο στα Ψαχνά.
ΑΙΓΑΛΕΩ
Στο καταλληλότερο σημείο ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος για το Αιγάλεω. Την προηγούμενη αγωνιστική ρεαλιστικά δεν είχε ελπίδες για να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Νέα Σμύρνη και δεν απέφυγε την ήττα 1-0 από τον Πανιώνιο. Όπως ήταν αναμενόμενο παρατάχθηκε με πρωταρχικό στόχο να διαφυλάξει τα νώτα του και τακτικά ήταν καλά στημένο περιορίζοντας τους κινδύνους προς την εστία του. Στο 16’ έκανε αισθητή την παρουσία του με τον έμπειρο Κουϊρουκίδη και στο 37’ με την άμυνα του εκτεθειμένη σε αντεπίθεση βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε χωρίς να επιτρέψει πολλές φάσεις, όμως επιθετικά δεν είχε κάποια μεγάλη στιγμή να «κλέψει» τον βαθμό.
Η διαφορά από την έκτη προνομιούχο θέση και τη σωτηρία αυξήθηκε στο -6, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διορθώσει πολλά πράγματα στην εικόνα του για να αντιστρέψει την κατάσταση. Εν τω μεταξύ ο γκολκίπερ Κυρίτσης κατέθεσε προσφυγή στην ΠΑΕ για το χαστούκι που κατήγγειλε ότι δέχτηκε από τον πρόεδρο και κέρδισε την ελευθερία του. Παράγοντας έδρα δεν υπάρχει σήμερα και θα υποδεχθεί την Ελλάς Σύρου στα ουδέτερα Ψαχνά της Εύβοιας. Ενισχύθηκε με τον Γιάννη Λιναρδάκη (Α).
Αγωνιστικά Νέα: Έλυσαν τα συμβόλαια τους και οι Τσιλιγγίρης (Τ), Κουϊρουκίδης (Ε), Χότσκο (Μ).
ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ
Η Ελλάς Σύρου αποφάσισε να «αυτοκτονήσει» την προηγούμενη αγωνιστική. Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ηλιούπολη και «πέταξε» δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Στο α’ ημίχρονο αν και προσπάθησαν οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο 66’ ο Βερνάρδος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του αντίπαλου γκολκίπερ σε εκτέλεση πέναλτι και έδωσε προβάδισμα. Εκεί φάνηκε να παίρνουν τα πράγματα τον δρόμο τους, όμως πριν κοπάσουν καλά – καλά οι πανηγυρισμοί δέχτηκε την ισοφάριση. Παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι τη λήξη δεν κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ.
Η διαφορά από την προνομιούχο τέταρτη θέση βρίσκεται στο -1 πλέον. Είναι υποχρεωμένη να εκμεταλλευτεί σήμερα την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Αιγάλεω, καθώς στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει Πανιώνιο (Ε), Καλαμάτα (Μ). Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Λεονταρίτης διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με το πιστοποιητικό πυροπροστασίας για να μπορεί να αγωνιστεί στο «σπίτι» της. Ενισχύθηκε με τον Κολιμάτση (Μ).
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς σημαντικά προβλήματα ταξίδεψε η αποστολή. Αποχώρησαν οι Ζαπατίνας (Ε), Καπαματζιάν (ΜΕ), Κοντογιάννης (Τ), Γιάκος (ΜΕ).
Εκτίμηση
Η κατάσταση στο Αιγάλεω πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε απώλεια θα το φέρνει πιο κοντά στον υποβιβασμό, όμως δεν δείχνει ότι μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση έχοντας και διοικητικά προβλήματα. Από την άλλη η Ελλάς Σύρου για τα δεδομένα της τα πηγαίνει περίφημα. Παίζει το τελευταίο της «χαρτί» για να προλάβει τα πλέι οφ και μπορεί να περάσει χωρίς απώλειες από τα Ψαχνά. Η απόδοση του διπλού δεν μας καλύπτει, στο Under 2,5.
Μπλάκμπερν
Πρέστον
Ροσάριο Σεντράλ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Χιμνάσια Μεντόζα
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπόκα Τζούνιορς
Ρασίνγκ Κλουμπ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Γάνδη
Σερκλ Μπριζ
Μπρεστ
Μαρσέιγ
Γκρόιτερ Φιρτ
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Μπόχουμ
Νυρεμβέργη
Μάιντζ
Αμβούργο
Σασσουόλο
Βερόνα
Ένωσις Ν. Παραλιμνίου
ΑΕ Λεμεσού
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Άρης Λεμεσού
Φορτούνα Σιτάρντ
Εξέλσιορ
Καλαμάτα
Πανιώνιος
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Καλλιθέα
Χανιά
Ηλιούπολη
Παναργειακός ΑΠΟ