Στην αναζήτηση της πρώτης νίκης η Γουότφορντ
Η ουραγός Γουότφορντ που είναι η μόνη χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, υποδέχεται στο «Βικαρατζ Ρόουντ» την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία.ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Έμεινε η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Γουλβς. Σε δεύτερο ρόλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, πλήρωσε τα ανασταλτικά της θέματα και δέχτηκε δύο γκολ (18’, 61’ αυτ.), ενώ δεν απείλησε σημαντικά την αντίπαλο της με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Γουέλμπεκ στο 71’. Στο 0-2-5 ο απολογισμός της, βρίσκεται στην τελευταία θέση ενώ έχει τη χειρότερη επίθεση (4 γκολ ενεργητικό) και τη χειρότερη άμυνα (20 γκολ παθητικό). Αν λάβουμε υπόψη και τα παιχνίδια της περσινής σεζόν, μετράει σερί 11 αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, την τελευταία φορά που συνέβη ήταν τη σεζόν 1999-2000 όπου υποβιβάστηκε.«Πρέπει να σκοράρουμε δύο ή τρία γκολ για να κερδίσουμε. Ο στόχος αυτής της ομάδας είναι να κρατάμε το μηδέν και να αμυνόμαστε σωστά. Θέλω να έχουμε λιγότερη κατοχή και να είμαστε περισσότερο συμπαγείς. Να ασκούμε περισσότερη πίεση. Δείχνουμε πιο δυνατοί στις προπονήσεις από ότι στα παιχνίδια», δήλωσε ο Κίκε Φλόρες, ο οποίος πρόσθεσε πως: «Δεν έχω μάθει να προπονώ ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Είναι πιο δύσκολο από το να έχεις ομάδα που παλεύει για να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή να παλεύει για να εδραιωθεί στη δεκάδα». Εν όψει του σημερινού τόνισε πως: «Δεν προετοιμαστήκαμε για ένα απλό ματς αλλά για έναν τελικό».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν έπαιξε κόντρα στην Γουλβς αλλά υπολογίζεται ο μέσος Χιουζ (6/1), όπως και ο μεσοεπιθετικός Περέιρα (6/1) που έγινε αλλαγή στο παιχνίδι με τους «λύκους». Πάντα εκτός ο κάπτεν/φορ Ντίνι (2/0) και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Σακσές (2/0).
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
Της αφήνει πικρή γεύση η εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Λίβερπουλ και αυτό λέει πολλά για την εμφάνιση της. Απόλυτα διαβασμένη εμφάνιση, τα έδωσε όλα στο γήπεδο και έβαλε πολύ δύσκολα στους «κόκκινους». Στάθηκε βέβαια τυχερή σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη ήταν ακόμα καλύτερη και είχε κάποιες καλές στιγμές μέσω αντεπιθέσεων για να κάνει τη ζημιά. Εν τέλει ένα ολέθριο λάθος του γκολκίπερ της, στο 70’ επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν. Γλίτωσε από δεύτερο στο 85’ και στα τελευταία λεπτά είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλαρκ για να φέρει το σκορ στα ίσα.
«Η Λίβερπουλ δε βρέθηκε σε καλή μέρα και χάσαμε την ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε. Είχαμε μεγάλες στιγμές στο παιχνίδι και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Δεν πήραμε τους βαθμούς που αξίζαμε σήμερα», δήλωσε ο τεχνικός της Γουάιλντερ, ο οποίος έκανε και μια δήλωση που ξένισε τα αγγλικά Μέσα, αφού σε ερώτηση για το λάθος του γκολκίπερ, Χέντερσον δήλωσε πως θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Η δήλωση αυτή πήρε διαστάσεις στα αγγλικά ΜΜΕ, με τον ίδιο να τοποθετείται: «Μάλλον κάποιοι δεν είχαν τόσο δουλειά αυτή την εβδομάδα. Είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των ποδοσφαιριστών αυτής της ομάδας», τόνισε.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και υπολογίζεται κανονικά ο κάπτεν/επιθετικός Σαρπ (3/1, 3 αλλ.). Αντίθετα, δύσκολα θα επιστρέψει ο ενίοτε βασικός επιθετικός ΜακΓκόλντρικ (5/0).
Εκτίμηση
Φάντασμα της περσινής πολύ καλής ομάδας είναι η Γουότφορντ, που παρά το σπουδαίο υλικό δεν μπορεί να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο, παρουσιάζοντας πολλά ανασταλτικά και δημιουργικά προβλήματα. Το άσχημο ξεκίνημα την έχει επηρεάσει ψυχολογικά, ενώ η πρόσληψη του Φλόρες είναι άγνωστο αν θα τη βοηθήσει, αφού ο Ισπανός δεν είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος. Το σημερινό έχει χαρακτήρα τελικού για τους γηπεδούχους και το σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουν όλα για να κάνουν... σεφτέ ωστόσο ο άσος είναι αρκετά χαμηλά για τον επιλέξουμε απέναντι σε μια μαχητική ομάδα που έφτασε κοντά στο να πάρει κάτι κόντρα στην Λίβερπουλ, ενώ στα δύο τελευταία της εκτός έδρας πήρε «διπλό» κόντρα στην Έβερτον και βαθμό στην έδρα της Τσέλσι παρότι έχανε με 2-0. Δε βγαίνει άκρη ούτε στα γκολ, παιχνίδι κρίσιμης βαθμολογικής σημασίας που μπορεί να κριθεί στο ένα τέρμα ή να ανοίξει από τα πρώτα λεπτά.
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τότεναμ
Άρσεναλ
Σάντερλαντ
Φούλαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Λίβερπουλ
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ρίβερ Πλέιτ
Ουνιόν Σάντα Φε
Αλντοσίβι
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Άντερλεχτ
Βέστερλο
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Γκενκ
Σταντάρ Λιέγης
Στρασβούργο
Λυών
Νις
Λοριάν
Ναντ
Χάβρη
Ανζέ
Λιλ
Οσέρ
Ρεν
Πρόισεν Μούνστερ
Καϊζερσλάουτερν
Αννόβερο
Ντιναμό Δρέσδης
Πάντερμπορν
Χέρτα Βερολίνου
Χαϊντενχάιμ
Στουτγκάρδη
Ζανκτ Πάουλι
Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Λουκέρνη
Βασιλεία
Λουγκάνο
Λωζάνη
Σιόν
Γιούνγκ Μπόις
Νίκη Βόλου
Ηρακλής
Νέστος Χρυσούπολης
Μακεδονικός
Άστερας Τρίπολης Β'
Αναγέννηση Καρδίτσας
Καβάλα
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ Β'
ΑΕΛ Novibet
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Λεβαδειακός
Άρης
Κηφισιά
ΟΦΗ
Παναθηναϊκός
Πανσερραϊκός
Βόλος ΝΠΣ
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σιάτλ Σάουντερς
Κολοράντο Ράπιντς
Βιγιαρεάλ
Βαλένθια
Θέλτα
Μαγιόρκα
Μπαρτσελόνα
Λεβάντε
Χετάφε
Σεβίλλη
Ρόμα
Κρεμονέζε
Μίλαν
Πάρμα
Αταλάντα
Νάπολι
Τζένοα
Τορίνο
Ομόνοια Αραδίππου
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
Άλκμααρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Χέρακλες
Ουτρέχτη
Τσβόλε
Τβέντε
Χρόνινγκεν
Φέγενορντ
Τελστάρ
Εστορίλ
Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο
Ρίο Άβε
Λίβινγκστον
Ρέιντζερς
Σέλτικ
Χιμπέρνιαν