Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος με Καρίμ για Ολυμπιακό!

Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος με Καρίμ για Ολυμπιακό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/2/2017 19:55
Ο Ολυμπιακός με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (47’, 86’) και ένα του Ελιονούσι (70’) κέρδισε με 3-0 την Οσμάνλισπορ στην Τουρκία και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Θρίαμβος για Ολυμπιακό την Τουρκία! Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος κόντρα στην Οσμάνλισπορ, αλλά με εξαιρετική εμφάνιση στην επανάληψη, κέρδισαν με 3-0 και σε συνδυασμό με τα 0-0 του πρώτου αγώνα, «σφράγισαν» το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μπέντο έδωσε φανέλα βασικού στον Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Ιρανός με δύο γκολ (47’, 86’) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των Πειραιωτών. Το άλλο τέρμα σημείωσε ο Ελιονούσι (70’) μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ανδρούτσου, ενώ ο Λεάλι με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Με τη νίκη, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε θέση στην αυριανή (24/2, 14:00) κλήρωση, δίνοντας το «παρών» στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011/12.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 3ο λεπτό ο Ντα Κόστα βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως το σουτ του Μαροκινού πέρασε ψηλά άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «ερυθρόλευκους», καθώς όσο περνούσε η ώρα, η Οσμάνλισπορ κέρδιζε μέτρα, πιέζοντας για το 1-0. Στο 12’ η προβολή του Γουέμπο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 18’ ο Μποτία έβαλε σωτήρια το πόδι του σε πλασέ του Μπιφουμά.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Οσμανλισπόρ. Ενδεικτικό ότι η πρώτη και μοναδική σημαντική φάση για τους Πειραιώτες ήρθε στο 42’, με τον Φιγκέιρας να κάνει επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά και τον Tσιουριουκσού να διώχνει λίγο μπροστά από την γραμμή. Δύο λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν απειλήσει με σουτ του Εντιαγέ, όμως ο Μποτία αντέδρασε σωστά, απομακρύνοντας τη μπάλα. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους άνηκε και αυτή στους Τούρκους, με τον Ρεγκατέν (45’) να επιχειρεί μονοκόμματο σουτ και τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι.Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δεν ήταν ενθαρρυντική, όμως τα πάντα άλλαξαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 47’ ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ανσαριφάρντ με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Με αυτό το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μαξιλαράκι ασφαλείας, αφού η Οσμάνλισπορ χρειάζονταν δύο τέρματα για να πάρει αυτή την πρόκριση.

Στο 52’ οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 2-0 με σουτ του Ελιονούσι και δύο λεπτά μετά ο Λεάλι απομάκρυνε το διαγώνιο σουτ του Ρεγκατέν. Οι Τούρκοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με άστοχο σουτ του Εντιαγέ (63’) ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 66’, με τον Σεμπά να αστοχεί με σουτ από διαγώνια θέση.
Σ’ εκείνο το σημείο ο Μπέντο πέρασε στο ματς τον Ανδρούτσο αντί του τραυματία Μάρτινς και στο 70’ ο Έλληνας άσος έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελιονούσι. Με εκπληκτική ενέργεια, ο 19χρονος «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαλε «γλυκιά» σέντρα για τον Νορβηγό, ο οποίος με κεφαλιά στην κίνηση «έγραψε» το 2-0 , τελειώνοντας το ματς.

Η Οσμάνλισπορ πέταξε λευκή πετσέτα και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πίεζε για ένα τρίτο τέρμα. Στο 75’ ο Καρτσεμάρσκας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ελιονούσι, ενώ στο 79’ ο Λιθουανός πορτιέρο απόκρουσε σωτήρια το κοντινό πλασέ του Ανσαριφάρντ. Οι Τούρκοι θα μπορούσαν να μειώσουν στο 85’ όμως ο Λεάλι νίκησε σε τετ-α-τετ τον Γουέμπο κρατώντας το μηδέν. Το 2-1 δεν ήρθε και στο επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Ανσαριφάρντ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.