Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό» πρόκρισης για Ατλέτικο

Τσάμπιονς Λιγκ: «Διπλό» πρόκρισης για Ατλέτικο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/2/2017 23:44
Η Ατλέτικο κέρδισε με 4-2 την Λεβερκούζεν στη «Μπάι Αρίνα» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαούλ (17’), Γκριεζμάν (26’), Γκαμεϊρό (59’ πεν.) και Τόρες (86’) τα γκολ, μείωσαν με Μπελαραμπί (48’) και Σάβιτς (68’ αυτ.) οι «ασπιρίνες».

Με το ενάμιση πόδι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Ατλέτικο. Οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν με 4-2 από την έδρα της Λεβερκούζεν και θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν στη ρεβάνς της Μαδρίτης για να μην βρεθούν στα προημιτελικά.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πήρε από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με Σαούλ (17’) και Γκριεζμάν (25’), όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης η Λεβερκούζεν μείωσε με τέρμα του Μπελαραμπί (48’). Η Άτλέτικο όμως δεν πτοήθηκε και στο 59’ πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων με πέναλτι του Γκαμειρό.

Στο 68’ οι «ασπιρίνες» μείωσαν σε 3-2 με αυτογκόλ του Σάβιτς, ο οποίος στη συνέχεια πραγματοποίησε δύο σωτήριες επεμβάσεις, στερώντας το 3-3 στους γηπεδούχους. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε στο 86’ ο Τόρες, με το τελικό 4-2 να δίνει λίγες ελπίδες στους Γερμανούς για την ανατροπή.

Το ματς:


Η Ατλέτικο ξεκίνησε ορεξάτη το ματς και στο 12’ είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, με τον Γκριεζμάν να αστοχεί σε τετ-α-τετ με τον Λένο και εν συνεχεία τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι μετά από παρέμβαση του Ουέντελ σε σέντρα του Φιλίπε Λουίς. Τελικά το γκολ ήρθε πέντε λεπτά μετά (17’) χάρη σε ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Σαούλ, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τον Λένο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε να αντιδράσει και στο 25’ δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Μετά από λάθος του Ντράγκοβιτς, ο Γκαμεϊρό έφυγε στην κόντρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκριεζμάν, ο οποίος έφτασε τα 13 στο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε αρχισκόρερ της Ατλέτικο στη διοργάνωση ξεπερνώντας τον Λουίς Αραγονιές.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 29’ είχαν σημαντική στιγμή με σουτ του Μπραντ, το οποίο «έβγαλε» στη γωνία του ο Μογιά. Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 34’, με τον Γκριεζμάν να αστοχεί από θέση βολής, όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) η Λεβερκούζεν μείωσε σε 1-2 με διαγώνιο πλασέ του Μπελαραμπί.

Δύο λεπτά μετά, η Ατλέτικο είχε δοκάρι με τον Γκαμειρό, όμως στο 58’ ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι από τον Ντράγκοβιτς και ο ίδιος το μετουσίωσε σε γκολ, «γράφοντας» το 3-1 για τους «ροχιμπλάνκος». Η Λεβερκούζεν επέστρεψε στο ματς στο 68’, όταν μετά από σέντρα του Μπραντ, ο Μογιά έπεσε και έδιωξε πάνω στον Σάβιτς, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Οι «ασπιρίνες» στάθηκαν τυχεροί και στη συνέχεια πίεσαν ασφυχτικά για το 3-3, όμως σε δύο περιπτώσεις ο Σάβιτς πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, γλιτώνοντας την Ατλέτικο. Έτσι, στο 86’ και κόντρα στη ροή, ο Βρσάλκο έκανε σέντρα για τον Τόρες και ο Ισπανός έπιασε μόνος του την κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.