Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

 Γιουρόπα Λιγκ: Είπε «αντίο» με ψηλά το κεφάλι

Γιουρόπα Λιγκ: Είπε «αντίο» με ψηλά το κεφάλι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/2/2017 21:09
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σάλκε στη Γερμανία και αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από την Ευρώπη, αφού το εις βάρος του 3-0 στην Τούμπα δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει την πρόκριση για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Σεπφ (23’) και Νάστασιτς (25’ αυτ.) τα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική απέναντι στην Σάλκε, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Γκελζενκίρχεν, ωστόσο οι Γερμανοί, έχοντας… προίκα το 3-0 της Τούμπας, εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρά τις πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει, επέλεξε και πάλι σχηματισμό 3-5-2 για την ομάδα του, δίνοντας φανέλα βασικούς στους Πούγγουρα, Ουάρντα και Κουλούρη. Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε και η Σάλκε, παίζοντας με τον Χούντελααρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ πατούσε πολύ καλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ψάχνοντας κενούς χώρους προς την εστία της Σάλκε. Στο 9’ ο Φέρμαν μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Σάκχοφ, ενώ στο 17’ το σουτ στην κίνηση από τον Κουλούρη πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η Σάλκε αντιμετώπιζε προβλήματα από την πίεση των φιλοξενούμενων, ωστόσο στο 21’ «άγγιξε» το γκολ, με τον Γλύκο να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση σε καρφωτή κεφαλιά του Νάλντο. Τελικά το γκολ για τους «βασιλικούς μπλε» ήρθε δύο λεπτά, όταν μετά από αντεπίθεση, ο Τσούπο-Μοτίνγκ βρήκε τον αμαρκάριστο Σεπφ κι αυτός με όμορφο πλασέ «έγραψε» το 1-0. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μυστακίδη, με τον διαιτητή να λέει «παίζετε».Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν πτοήθηκε και στο 25’ κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα σε 1-1. Ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα απ' αριστερά, ο Κουλούρης έκανε την προβολή, με τη μπάλα να βρίσκει στον Νάστασιτς και να καταλήγει στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ, παίζοντας χωρίς άγχος, διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, απείλησε με σουτ των Κίτσιου (31’) και Κουλούρη (33’), ενώ στο 39’ ο τελευταίος βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το 1-1 έμεινε ως το ημίχρονο, με την Σάλκε να απειλεί στο 45’ με σουτ-κεραυνό του Μπενταλέμπ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Με το σκορ του ημιχρόνου, οι Θεσσαλονικείς χρειάζονταν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος για να έπαιρναν αυτοί την πρόκριση. Παρότι το συγκεκριμένο σενάριο έμοιαζε ακατόρθωτο, ο τεχνικός της Σάλκε Βάιντσιρλ πέρασε στον ματς τον Γκορέτσκα αντί του Τσούπο-Μοτίνγκ, προκειμένου να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Στον αντίποδα, ο Ίβιτς πέρασε στο ματς τον Πέδρο Ενρίκε αντί του τραυματία Μυστακίδη και στο 69’ ο Βραζιλιάνος απείλησε με σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Σ’ εκείνο το σημείο στο ματς πέρασε και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος στο 71’ απείλησε με σέντρα-σουτ που πέρασε πάνω από την εστία. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε τη μπάλα, ψάχνοντας το 2-1 και απείλησε ξανά στο 76’ με σουτ του Σάκχοφ, που κατέληξε στα χέρια του Φέρμαν. Η πίεση των φιλοξενούμενων δεν απέδωσε καρπούς και μετά το 80’ η Σάλκε εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Ίβιτς, απειλώντας για το νικητήριο τέρμα.

Στο 82’ το σουτ του Μπενταλέμπ από πλεονεκτική θέση πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 85’ ο Πούγγουρας έδιωξε στη γραμμή τη μπάλα έπειτα από προσπάθεια του Κέρερ. Ο άσος του ΠΑΟΚ απείλησε με κεφαλιά στο 90’ στην τελευταία φάση των φιλοξενούμενων και στις καθυστερήσεις ο Γλύκος και το δοκάρι αρνήθηκαν στην Σάλκε ένα δεύτερο γκολ σε προσπάθειες των Χέβεντες και Γκορέτσκα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.