Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» σε δύο λεπτά η Γιουβέντους

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» σε δύο λεπτά η Γιουβέντους

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/2/2017 23:43
Η Πόρτο έμεινε από το 27’ με παίκτη λιγότερο και η Γιουβέντους με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (72’ Πιάτσα, 74’ Άλβες) πήρε τη νίκη με 2-0 στο «Ντραγκάο» και απέκτησε πολύ μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ιταλία.

Με το… ενάμιση πόδι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται η Γιουβέντους. Η «Γηραιά Κυρία» κέρδισε με 2-0 την Πόρτο στο «Ντραγκάο» και πλέον καλείται απλά να υπερασπιστεί το προβάδισμα της στην έδρα της, όπου αγνοεί την ήττα σ’ όλες τις διοργανώσεις από τον Αύγουστο του 2015!

Η Πόρτο έμεινε από το 26’ με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Τέλες και η συνέχεια άνηκε στην Γιουβέντους, η οποία «καθάρισε» την υπόθεση νίκη μέσα σε δύο λεπτά (72’, 74’). Οι δύο αλλαγές του Αλέγκρι, Πιάτσα και Άλβες πέτυχαν τα δύο γκολ της αναμέτρησης, δίνοντας στη «Γηραιά Κυρία» πολύ σημαντικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το ματς:


Η Πόρτο πατούσε καλά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, απειλώντας πρώτη στο 6ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ του Μπραχίμι, που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η απάντηση της Γιουβέντους ήρθε στο 23’ με άστοχο σουτ του Ντιμπάλα από το ημικύκλιο και ακολούθησαν δύο κίτρινες του Τέλες στο 25’ και στο 27’ για φάουλ σε Κουαδράδο και Λιχτστάινερ.

Η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα, πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και είχε σημαντικές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 28’ το σουτ του Κουαδράδο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, όπως και η κεφαλιά του Κεντίρα (34’) από το ύψος του πέναλτι. Στο 39’ ο Κασίγιας έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ιγκουαΐν μέσα από την περιοχή ενώ στο 45+1’ ο Ντιμπάλα έπιασε μακρινό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι των γηπεδούχων και το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’) η Γιουβέντους βρήκε δίχτυα με τον Ντιμπάλα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ, σε μια οριακή φάση. Η Πόρτο έδειξε σημάδια ζωής στο 48’, με τον Ερέρα να αστοχεί με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Αυτή ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση για τους Πορτογάλους, με την «Γηραιά Κυρία» να είχε την πλήρη υπεροχή στο ματς.

Οι Ιταλοί απείλησαν στο 60’ και στο 66’ με σουτ των Κεντίρα και Ιγκουαΐν τα οποία έφυγαν λίγο άουτ και στο 67’ ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Πιάτσα αντί του Κουαδράδο. Ο Κροάτης αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» αφού στο 72’ επωφελήθηκε από τις κόντρες και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 1-0.

Αμέσως ο Αλέγκρι έριξε στο ματς τον Άλβες αντί του Λίχτσταϊνερ και στο επόμενο λεπτό ο Βραζιλιάνος βρήκε και αυτός δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0 με εύστοχο πλασέ έπειτα από σέντρα του Σάντρο. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στο 87’ η προσπάθεια του Κεντίρα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι, με τον Γερμανό να χάνει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.