Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Η Βαλένθια έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Η Βαλένθια έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/2/2017 21:47
Η Βαλένθια με δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (5’ Τζάτζα, 9’ Ορεγιάνα) κέρδισε με 2-1 την Ρεάλ στο «Μεστάγια» και έβαλε… φωτιά στη μάχη του τίτλου. Μείωσε με Ρονάλντο (44’) η «βασίλισσα» που παρέμεινε στο +1 από Μπαρτσελόνα και στο +3 από Σεβίλλη.

Στα σκουπίδια πέταξε η Ρεάλ το πρώτο μαξιλαράκι ασφαλείας που είχε από την Μπαρτσελόνα. Σε εξ’ αναβολής παιχνίδι, η «βασίλισσα» ηττήθηκε με 2-1 από την Βαλένθια στο «Μεστάγια» και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με +4 από τους Καταλανούς, που πλέον έχουν μόνο ένα παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι «νυχτερίδες» πραγματοποίησαν ονειρικό ξεκίνημα, αφού μέχρι το 10’ είχαν εξασφαλίσει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στην Ρεάλ. Στο 5’ ο Τζάτζα, έχοντας πλάτη στο τέρμα, έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Νάβας για το 1-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 9’, όταν μετά από λάθος του Κρόος, ο Νάνι έβγαλε τον Ορεγιάνα σε τετ-α-τετ και ο τελευταίος δεν αστόχησε, «γράφοντας» το 2-0!

Πριν προλάβει να συνέλθει η Ρεάλ, η Βαλένθια απείλησε και με τρίτο γκολ στο 13’ όμως το πλασέ του Μουνίρ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε δύο λεπτά μετά, με τον Ρονάλντο να επιχειρεί σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Χάμες δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και ο Κανσέλο απομάκρυνε.

Η «βασίλισσα» απείλησε ξανά στο 21’ με πλασέ του Μπενζεμά, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Άλβες, ενώ στο 30’ ο Νάβας απόκρουσε σωτήρια το απευθείας φάουλ του Παρέχο. Η πίεση της Ρεάλ απέδωσε καρπούς στο 44’, όταν μετά από σέντρα του Μαρσέλο, ο Ρονάλντο πήδηξε μπροστά από τον Μανγκαλά και μείωσε το σκορ σε 2-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Βαλένθια εμφανίστηκε εξαιρετικά στημένη και μάλιστα έφευγε επικίνδυνα στην κόντρα, φωνάζοντας σωστά για δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ανατροπές των Τζάτζα και Μουνίρ. Η Ρεάλ περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή και κατάφερε να φανεί απειλητική μόνο στις καθυστερήσεις. Στο 90+2’ ο Παρέχο έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Μπέιλ, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Ρονάλντο πέρασε λίγο άουτ, με το 2-1 υπέρ της Βαλένθια να μένει ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.