Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/9/2015 16:45
Με γκολ των Ζουμά (53’) και Αζάρ (90+1’), η Τσέλσι κέρδισε με 2-0 την Άρσεναλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Με εννέα παίκτες τελείωσαν το ματς οι «κανονιέρηδες» (45’ Γκάμπριελ, 79’ Καθόρλα), γλίτωσε την αποβολή ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος κινδυνεύει με τιμωρία.

Η Τσέλσι ήταν η νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Άρσεναλ. Οι «μπλε» κέρδισαν με 2-0 τους «κανονιέρηδες» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήραν την 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα, κρατώντας για πρώτη φορά το μηδέν.

Ο Πετρ Τσεχ επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ωστόσο τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ντιέγκο Κόστα.

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι
Ο Βραζιλιάνος γλίτωσε την αποβολή στο φινάλε του πρώτου μέρους, αφού έβαλε εσκεμμένα τα χέρια του στο πρόσωπο του Κοσιενλί ενώ στη συνέχεια πιάστηκε στα χέρια με τον Γκάμπριελ. Οι τρεις παίκτες πήραν από μια κίτρινη κάρτα, ωστόσο ο τελευταίος πάτησε στη συνέχεια το πόδι του Κόστα και αποβλήθηκε!

Όλα αυτά μετά από ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο κύλησε χωρίς αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες. Η Τσέλσι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την άμυνα της Άρσεναλ και είχε μόλις δύο καλές στιγμές με τον Πέδρο, ωστόσο ο Τσεχ κράτησε το μηδέν.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι μπήκε δυνατά και στο 46’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Πέδρο, το οποίο έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Οι «μπλε» είχαν την υπεροχή και στο 53’ βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από στημένη φάση. Ο Φάμπρεγκας εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Ζούμα ξεχάστηκε από τους αμυντικούς της Άρσεναλ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Μουρίνιο είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε με υπομονή ένα δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 58’ ο Τσεχ χρειάστηκε να επέμβει σε σουτ του Αζάρ, ενώ ο Βέλγος απείλησε ξανά στο 65’, όμως το σουτ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι της Άρσεναλ. Στον αντίποδα, οι «κανονιέρηδες» «άγγιξαν» το 1-1 στο 60’, όταν ο Σάντσες ξέφυγε από Κέιχιλ και Ζουμά, όμως δεν έπιασε καλά το πλασέ προ του Μπέγκοβιτς.

Τα πράγματα για την ομάδα του Βενγκέρ έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 78’, αφού ο Καθόρλα αντίκρισε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Φάμπρεγκας. Η Τσέλσι βρίσκονταν συνεχώς στην περιοχή της Άρσεναλ και στις καθυστερήσεις κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Αζάρ κόντραρε στον Τσέιμπερς και κατέληξε στα δίχτυα.

Μ’ αυτή τη νίκη, η Τσέλσι έφτασε τους 7 βαθμούς και ανέβηκε προσωρινά στην 10η θέση, όντας στο -8 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ έμεινε στους 10 βαθμούς, γνωρίζοντας 2η ήττα στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Άρσεναλ έχασε δύο παίκτες με κόκκινη κάρτα σε παιχνίδι πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1999, σε ματς κόντρα στην Τότεναμ. Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» έφτασαν συνολικά τις 79 κόκκινες κάρτες στην Πρέμιερ Λιγκ και ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με την Έβερτον.

Τα γκολ:




Η ενέργεια του Κόστα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.