Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πιτούρκα: «Πλεονέκτημα για μας η απουσία του κόσμου»

Πιτούρκα: «Πλεονέκτημα για μας η απουσία του κόσμου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2014 14:39
Ως πλεονέκτημα χαρακτήρισε για τη Ρουμανία την απουσία του κόσμου στο αυριανό παιχνίδι με την Ελλάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Βίτορ Πιτούρκα, ο οποίος δεν θέλησε να σταθεί στους αγώνες μπαράζ του Μουντιάλ, τονίζοντας ως η ομάδα του θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα ώστε να αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στο Euro.

Δεν στάθηκε στους αγώνες μπαράζ του Μουντιάλ ο Βίτορ Πιτούρκα, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της Ελλάδας με την Ρουμανία, έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας αλλά πρόσθεσε πως η ομάδα του είναι ικανή και θα προσπαθήσει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ίδιος τόνισε πως η απουσία των Ελλήνων οπαδών στο γήπεδο θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την ομάδα του, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις εξελίξεις στη ρουμανική ομοσπονδία

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πιτούρκα στη συνέντευξη Τύπου


Για το επικείμενο παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ελλάδα:

«Το πρώτο παιχνίδι του ομίλου είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ένας όμιλος με δυνατές ομάδες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές και για αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης για να προχωρήσομε στη συνέχεια.

Η στιγμή που γίνεται αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλή, επειδή προέρχεται από το Μουντιάλ και ίσως να είναι λίγο επιβαρυμένοι. Ξέρω ότι οι Έλληνες παίκτες είναι σπουδαίοι και εξαιρετικού επιπέδου. Και εμείς όμως, έχουμε σπουδαίους παίκτες και για αυτό θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα». Για το αν κάποιοι Ρουμάνοι διεθνείς έχουν ένα επιπλέον κίνητρο:

«Σίγουρα το πιστεύω. Πάντα έχουν ένα κίνητρο όταν παίζουν απέναντι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους παίκτες μου έχουν τελευταία ευκαιρία να παίξουν σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Για το αν επηρεάσει την Εθνική Ελλάδας η αλλαγή προπονητή:

«Ο Σάντος είχε αρκετά καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Από την πλευρά του, ο Ρανιέρι είναι και εκείνος έμπειρος και έχει στη διάθεσή του τους ίδιους παίκτες. Το μόνο ερώτημα είναι αν έχουν συνηθίσει οι Έλληνες διεθνείς τη νοοτροπία του νέου προπονητή τους».

Για την απουσία των Ελλήνων οπαδών στο γήπεδο:

«Θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς η απουσία του κόσμου, επειδή οι φίλαθλοι σπρώχνουν την ομάδα στη νίκη. Είχα βρεθεί στο ίδιο γήπεδο, είναι ένα πλεονέκτημα για την κάθε ομάδα, αλλά εμείς παίζουμε ποδόσφαιρο σε ένα επίπεδο, όπως συμβαίνει και με την Ελλάδα».

Για το αν έχει να πει κάτι για κάποιον παίκτη:

«Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι χρήσιμος για εμένα και όποιος επιλεχθεί θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν για όλους μας».

Για το αν στη Ρουμανία υπάρχει πίεση για να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας:

«Πάντα υπάρχει πίεση για την πρόκριση στην τελική φάση. Προσπαθούμε να κρατάμε τον έλεγχο. Θα υπάρξει πίεση, αλλά θα είναι καλή για εμάς».

Για το αν θα προσαρμοστεί στην 11άδα της Ελλάδας:

«Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται με λιγότερους παίκτες από εκείνους που είχαν παίξει στα δύο ματς των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Μουντιάλ. Εκείνο που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η απόδοσή μας να είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο».

Για το τι θα γίνει μετά τον αγώνα αυτό και τις φήμες για τον Άνχελ Ιορντανέσκου:

«Έχω απαντήσει επί αυτού. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι για εκείνον, μπορείτε να μιλήσετε μαζί του. Αν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Είμαι εδώ για να μιλήσουμε για αυτό και μόνο»

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.