Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 90-86: Πήραν την πρώτη τιτανομαχία οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 90-86: Πήραν την πρώτη τιτανομαχία οι «ερυθρόλευκοι» (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
12/10/2025 20:50
Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 90-86 στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Ο... συνήθης ύποπτος Σάσα Βεζένκοφ (22 πόντοι, 9/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές) έκανε τη διαφορά, ενώ πολύ καλή απόδοση έπιασαν και οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νίκολα Μιλουτίνοβ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ), Τάισον Γουόρντ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Τι Τζέι Σορτς (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βασίλης Τολιόπουλος (14 πόντοι, όλοι στο α' μέρος), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Κώστας Σλούκας (10 πόντοι, 4 ασίστ) και Ντίνος Μήτογλου (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ), ήταν οι διψήφιοι του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε με 1/10 τρίποντα στο α' δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια είχε 7/17, όταν οι «πράσινοι» των 7/15 στο α' ημίχρονο μέτρησαν 2/14 στις επόμενες δύο περιόδους.

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ένα ματς που οι πόντοι από λάθη ήταν 3-14 και από αιφνιδιασμό 9-21, πληρώνοντας στο τέλος εκείνους της δεύτερης ευκαιρίας (11-4).

Στα αξιοσημείωτα, οι 11 παραπάνω εκτελεσμένες βολές των γηπεδούχων (16/22, 9/11), οι οποίοι καρπώθηκαν 69 πόντους από τους «πενταδάτους», απέναντι στην ισορροπία των φιλοξενούμενων (44π. οι βασικοί, 42π. οι αναπληρωματικοί).



Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν στο παρκέ του ΣΕΦ με σημαντικές απουσίες, αφού για τον Ολυμπιακό εκτός έμειναν οι Φουρνιέ, Γουόκαπ, Έβανς και ΜακΚίσικ, ενώ από πλευράς Παναθηναϊκού ο Κέντρικ Ναν τέθηκε εκτός λόγω ενοχλήσεων στο δεξί γόνατο, μαζί με τους Γκριγκόνις και Λεσόρ.

Αμφότεροι οι «αιώνιοι» ήταν νευρικοί και άστοχoι στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους μεν να έχουν 0/4 τρίποντα και τους δε να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα, προτού ο Ντόρσεϊ απαντήσει με τρίποντο.

Ο Αταμάν έβγαλε τους Γκραντ, Χουάντσο και Χολμς, βάζοντας τους Σλούκα, Σαμοντούροβ και Μήτογλου, ο οποίος έβαλε πέντε σερί πόντους.

Οι πολύ κακές επιθετικές αποφάσεις από τους Νιλικίνα και Γουόρντ, όπως επίσης οι εννέα πόντοι του Σορτς, ο οποίος ήταν καταλυτικός στην επίθεση, είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπει με προβάδισμα τριών πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο (21-18).

Οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 1/10 τρίποντα, όταν οι «πράσινοι» είχαν 2/5, σε ένα κατά τ' άλλα ισορροπημένο παιχνίδι.

Με τον Πίτερς στην αρχική πεντάδα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά προβάδισμα, προτού ο Τολιόπουλος κάνει τη διαφορά με 4/4 τρίποντα και 14 συνολικά πόντους.

Το «τριφύλλι» πήρε διψήφιο προβάδισμα (42-32), ώσπου οι γηπεδούχοι έδειξαν αντίδραση, σταμάτησαν το επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων και με buzzer-beater τρίποντο του Βεζένκοφ μείωσαν στο -5, διαμορφώνοντας το 43-48 του α' ημιχρόνου.

Με πάνω από 60% στο δίποντο και 47% στο τρίποντο (7/15), οι φιλοξενούμενοι υπερίσχυαν στα εντός πεδιάς, όμως ήταν εμφανές ότι είχαν χάσει την αυτοσυγκέντρωσή τους στο αμυντικό σκέλος.

Τολιόπουλος και Σορτς, δηλαδή οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού στο α' ημίχρονο, δεν έβαλαν ούτε έναν πόντο στο γ' δεκάλεπτο, το οποίο ανήκε στον Ολυμπιακό.

Άπαντες μπήκαν στην εξίσωση με κορυφαίο τον Βεζένκοφ, ο οποίος είχε φτάσει τους 20 πόντους με 8/8 δίποντα, συμβάλλοντας τα μέγιστα για το επιμέρους 25-19 της ομάδας του.

Από το 29-27 του 13', το σκορ έγινε 32-44 στο 16,5', προτού καταγραφεί επιμέρους 42-23 για το 74-67 των ανώτερων «ερυθρόλευκων».

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, πούλησε ακριβά το τομάρι του, ανέκτησε το προβάδισμα και το φινάλε μετατράπηκε σε θρίλερ.

Μιλουτίνοβ και Νιλικίνα έγραψαν το 88-84 με δύο καλάθια κάτω από τη ρακέτα, ενώ απέμεναν 28'7''.

Στα 15'2'' ο Σλούκας, ο οποίος νωρίτερα είχε ένα σημαντικό τρίποντο και ένα χαμένο drive, κράτησε στο κόλπο την ομάδα του, μειώνοντας σε 88-86.

Αμέσως μετά οι «πράσινοι» λίγο έλειψε να κλέψουν την μπάλα, ωστόσο αυτή έφτασε στον Ντόρσεϊ, ο οποίος αποδείχθηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 43-48, 68-67, 90-86

Τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.