Αλ Κελαϊφί: «Η European Super League είναι ήδη «νεκρή»
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της EFC (Ευρωπαϊκοί Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι), ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.Ο πρόεδρος της Ένωσης και της Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρθηκε τόσο στo εγχείρημα της European Super League όσο και στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να συμφιλιωθεί με την ΟΥΕΦΑ.
Ιδού όσα είπε:
«Ο Λαπόρτα είναι φίλος. Μερικές φορές οι φίλοι μαλώνουν, αλλά ήταν χαρούμενος που ήταν εδώ. Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα, αλλά η Super League ήταν ήδη νεκρή πριν από σήμερα. Όλοι οι σύλλογοι είναι χαρούμενοι που η Μπαρτσελόνα επέστρεψε μαζί μας.
O Λαπόρτα και εγώ είχαμε μια πολύ ευχάριστη συνάντηση. Συζητήσαμε επίσης την οικονομική κατάσταση του καταλανικού συλλόγου. Ελπίζουμε ότι αυτοί και η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορέσουν να επιστρέψουν σύντομα.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν μια επιτυχία. Η προβολή που έλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απίστευτη και μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτυχθούμε ως εμπορικό σήμα. Το DAZN έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη μορφή πριν από το 2029.
Το πρόγραμμα πρέπει να βελτιωθεί: πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα τις υποχρεώσεις των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων. Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε αν είναι φυσικά εφικτό.
Χρειαζόμαστε μια συζήτηση μεταξύ όλων των εθνικών πρωταθλημάτων για να βρούμε τη σωστή ισορροπία. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές, αλλά να τις αξιολογούμε προσεκτικά: οι προπονητές, που εργάζονται με τους παίκτες καθημερινά, πρέπει να έχουν λόγο».
O Αλ Κελαϊφί, μέσα από τη συνεργασία του με την OYEFA στη UC3, δηλαδή την κοινή εταιρεία διαχείρισης εμπορικών δικαιωμάτων, ενισχύει τη θέση του ως κεντρική προσωπικότητα στο νέο ποδοσφαιρικό τοπίο.
Ο Άραβας παράγοντας επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών συλλόγων, δίνοντας έμφαση στην ενότητα, την οικονομική βιωσιμότητα και τη σύγχρονη επιχειρηματική προσέγγιση του αθλήματος.
Πίσω από τον επανασχεδιασμό κρύβεται μια ευρύτερη στρατηγική να παραμείνει η ΟΥΕΦΑ και οι σύμμαχοί της στο κέντρο εξουσίας του ποδοσφαίρου, την ώρα που η ESL δείχνει να χάνει έδαφος.