Ελλάς Σύρου-Αιγάλεω 3-0: Ιστορική νίκη σε γήπεδο «στολίδι»
Η Ελλάς Σύρου συνδύασε με εμφατική νίκη (3-0) επί του Αιγάλεω την πρώτη της εμφάνιση στο ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Ερμούπολης.Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της league phase του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση της ιστορίας του κυκλαδικού συλλόγου στον θεσμό, εν αντιθέσει με το Αιγάλεω που παραμένει στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.
Την επόμενη αγωνιστική, η Ελλάς Σύρου δοκιμάζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ενώ το «Σίτι» υποδέχεται τον Άρη.
Το δελτίο Τύπου των γηπεδούχων αναφέρει:
«Μπροστά σε περισσότερους από 700 φιλάθλους στο γήπεδο Ερμούπολης, η Ελλάς Σύρου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στο Αιγάλεω, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της και παίρνοντας προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο.
Με οκτώ νέους παίκτες σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό Β', η ομάδα του Παναγιώτη Χριστοφιλέα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και επιβλήθηκε με 3-0, γράφοντας ιστορία στο Κύπελλο Ελλάδος Betsson.
Η Ελλάς Σύρου μπήκε δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.
Στο 2’ ο Τριμμάτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, πλασάροντας άουτ πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 10’ ο Βερνάρδος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο ίδιος ποδοσφαιριστής λύτρωσε την ομάδα του, σκοράροντας μέσα σε αποθέωση.
Η υπεροχή της Ελλάς συνεχίστηκε. Στο 13’ ο Κώστας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκίνη, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε άουτ, ενώ στο 15’ ο Κόλα δοκίμασε το πόδι του, με τον Βερνάρδο να απειλεί ξανά μετά από όμορφη ανάπτυξη. Στο 21’ ο Τσιαντούλας με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 28’ ο Τακεσιάν απείλησε με νέο δυνατό σουτ. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 34’, όταν ο Γκέζος έκανε τη σέντρα και ο Κόλα από κοντά διαμόρφωσε το 2-0.
Στο 38’ ο Γκέζος σέρβιρε ξανά, με τον Βερνάρδο να παίρνει την κεφαλιά, ενώ στο 39’ το σουτ του Κόλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάς Σύρου να κυριαρχεί πλήρως, έχοντας περιορίσει το Αιγάλεω σε παθητικό ρόλο και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου της.
Στο 58’ το Αιγάλεω απείλησε με τον Αθανασακόπουλο, όμως ο Γκίνης αντέδρασε σωστά, διώχνοντας σε κόρνερ. Η απάντηση της Ελλάς ήταν άμεση. Στο 61’ ο Γκέζος μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή, κέρδισε πέναλτι και ο Τριμμάτης από τα 11 βήματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Η συνέχεια βρήκε την Ελλάδα να διαχειρίζεται ιδανικά το προβάδισμα, δημιουργώντας και νέες ευκαιρίες, με τον Σκόνδρα στο 72’ να αγγίζει το τέταρτο γκολ, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2’) ο Νάτσος έπιασε δυνατό σουτ που πέρασε άουτ.
Με τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι χειροκρότησαν θερμά την ομάδα, η οποία έδειξε αποφασιστικότητα και ποιότητα απέναντι σε έναν πιο έμπειρο αντίπαλο».
Ελλάς Σύρου (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκίνης, Γώγος, Βερνάρδος, Σκόνδρας, Γκέζος, Κόλα (59' Καλός), Τσιαντούλας (59' Νάτσος), Ζαφείρης, Τριμμάτης (71' Νίνο), Μπάμπης, Βλάχος (46' Χνάρης).
Αιγάλεω (Σταύρος Μπαϊράμης): Καραργύρης, Καραμπάς (46' Γιαννίκος), Χότσκο, Κωστέας (75' Κουιρουκίδης), Ευαγγέλου (62' Καρίκι), Αθανασίου, Ταμπάς, Ενομό, Τακεσιάν (46' Βάρκας), Τάτσης, Αρβανίτης.