Δεκάμηνος αποκλεισμός στον Γεράι Άλβαρες για το θετικό δείγμα ντόπινγκ στον ημιτελικό με την Γιουνάιτεντ
Με δεκάμηνο αποκλεισμό τιμωρήθηκε από την UEFA ο Γεράι Άλβαρες, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ μετά τον ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα Μπιλμπάο και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.Τον Απρίλιο θα επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση ο Γεράι Άλβαρες. Ο εκ των αρχηγών της Μπιλμπάο γνωστοποίησε τον Ιούλιο πως βρέθηκε θετικός σε τεστ ντόπινγκ μετά τον ημιτελικό των Βάσκων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Γιουρόπα Λιγκ, τονίζοντας πως το θετικό αποτέλεσμα προήλθε από ακούσια λήψη φαρμάκου κατά της τριχόπτωσης.
Η UEFA σε ανακοίνωση της αναγνώρισε ως ελαφρυντικό ότι ο ποδοσφαιριστής δεν είχε πρόθεση αλλά τονίζει πως είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και του επέβαλε δεκάμηνο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Μάλιστα ο έμπειρος άσος δεν θα μπορεί να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα πριν τον Φεβρουάριο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μπιλμπάο: «Μετά την ολοκλήρωση της φάσης έρευνας, το πειθαρχικό όργανο της UEFA εξέδωσε απόφαση και επέβαλε δεκαμηνιαία απαγόρευση στον Γεράι Άλβαρες. Στην απόφασή της, η UEFA αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του παίκτη, κρίνοντας αποδεδειγμένο ότι η κατάποση της απαγορευμένης ουσίας οφειλόταν στην ακατάλληλη χρήση ενός φαρμάκου για την πρόληψη της τριχόπτωσης που ανήκε στη σύντροφό του και περιείχε την ουσία, χωρίς πρόθεση ντόπινγκ. Το ομοσπονδιακό όργανο υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο αθλητής είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και, κατά συνέπεια, θα έπρεπε να είχε επιβεβαιώσει εάν το φάρμακο επιτρεπόταν πριν το λάβει.
Η κύρωση ξεκινά στις 2 Ιουνίου, καθώς ο Γεράι Άλβαρες αποδέχτηκε οικειοθελώς τον προσωρινό αποκλεισμό και, ως εκ τούτου, θα μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες από τις 2 Απριλίου 2026. Ωστόσο, ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις δύο μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Ο Γεράι Άλβαρες θα παραχωρήσει σύντομα συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις»