«Μόνο το γήπεδο της Γιουβέντους πληροί τις προδιαγραφές της UEFA για το Euro στην Ιταλία»
Μόνο το γήπεδο της Γιουβέντους πληροί αυτή τη στιγμή τις προδιαγραφές της UEFA εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2032 που θα διεξαχθεί σε Ιταλία και Τουρκία, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να απορρίπτει το «Σαν Σίρο».Σε συνάντηση που έλαβε χώρα την Πέμπτη (17/7) στο Μιλάνο ανάμεσα στην UEFA, την Ιταλική Ομοσπονδία, εκπροσώπους της Ίντερ και της Μίλαν, και του δήμαρχου της πόλης, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία γνωστοποίησε ότι το θρυλικό στάδιο, «Σαν Σίρο» δεν πληροί τις προδιαγραφές για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2032, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ιταλία και την Τουρκία.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι το στάδιο θεωρείται πολύ ερειπωμένο και ότι οι προγραμματισμένες εργασίες εκσυγχρονισμού δεν θα επαρκούσαν για να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές.
Το «Σαν Σίρο», που φιλοξενεί τους δύο συλλόγους του Μιλάνου (με το όνομα «Τζουσέπε Μεάτσα» για την Ίντερ), είχε ήδη απορριφθεί για τη φιλοξενία του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ του 2027 λόγω των εργασιών ανακαίνισης.
Δημοσίευμα της L’ Equipe που επικαλείται ιταλικές πηγές υποστηρίζει ότι το γήπεδο της Γιουβέντους είναι το μόνο ιταλικό στάδιο που πληροί τις προδιαγραφές από τις δέκα προτάσεις που υπέβαλε η Ιταλική Ομοσπονδία εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Το Μιλάνο παραμένει κορυφαία επιλογή για την UEFA, τόσο από άποψη αθλητικής αξίας όσο και από άποψη υποδομών (μεταφορές, διαμονή). Το νέο Σαν Σίρο, που αναμένεται το 2031 και του οποίου η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει «στο δεύτερο εξάμηνο του 2025» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αποτελεί μια πιθανή λύση εφόσον ολοκληρωθεί εγκαίρως.
Οι διοικητικές αρχές αναμένεται να δημοσιεύσουν μια τελική λίστα με πέντε στάδια υποδοχής μέχρι τον Οκτώβριο του 2026. Εάν το έργο εγκριθεί, το νέο Σαν Σίρο, αν και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, θα πρέπει να συμπεριληφθεί.