Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Το φθινόπωρο θα βλέπουν οι φίλαθλοι πώς σχηματοποιούνται οι κερκίδες»
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στην πρόοδο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, τονίζοντας πως το φθινόπωρο θα είναι εμφανής η σχηματοποίηση των κερκίδων και πως το πρότζεκτ, μαζί με τα περιμετρικά έργα, θα προσεγγίσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.Συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής έδωσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διπλή ανάπλαση του Βοτανικού.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την πεποίθηση του ότι Σεπτέμβριο με Οκτώβριο ο κόσμος θα μπορεί να δει πως σχηματοποιούνται οι κερκίδες, τόνισε πότε είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί το έργο αλλά και τα κόστη.
Αναλυτικά όσα είπε για τηδιπλή ανάπλαση του Βοτανικού:
«Πήραμε ένα έργο που δεν είχε σφυγμό. Ήταν μία τεράστια παράνομη χωματερή όταν αναλάβαμε. Είχε παρέμβει και εισαγγελέας. Ένας χώρος που υπήρχαν τεράστια απορρίμματα. Γκρεμίσαμε παραπήγματα, έχουν καθαριστεί 150.000 τόνοι σκουπιδιών. Έχουν ολοκληρωθεί και τα δύο σκάμματα. Και του Ερασιτέχνη και του ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα η θεμελίωση. Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, θα βλέπουν οι φίλαθλοι πώς σχηματοποιούνται οι κερκίδες. Προχωρούν και περιμετρικά άλλα μεγάλα έργα πρασίνου, οδοποιίας και υποδομών για θέματα ανθεκτικότητας. Είναι ένα πρότζεκτ που θα προσεγγίσει συνολικά τα 600 εκατ. ευρώ. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν το κάνει ιδιωτική εταιρεία αλλά το τρέχει ο Δήμος. Είναι μεγάλο στοίχημα να δείξει ένας Δήμος ότι μπορεί να αναλάβει τόσο μεγάλα έργα και να τα λαμβάνει εις πέρας. Έχει δύο τεράστια στάδια, το ποδοσφαιρικό και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κι ένα μικρότερο για τον Δήμο.
Θα διαθέτει έναν τεράστιο χώρο πρασίνου, θα είναι 1,5 φορά ο Εθνικός Κήπος. Πολύ μεγάλες καινοτομίες από πάρκα βροχής μέχρι ρυάκια. Θα ανατάξουμε το ρέμα και θα φτιάξουμε μία γέφυρα για την πρόσβαση των φιλάθλων στο γήπεδο. Φτιάχνουμε ολόκληρη γειτονιά και πνεύμονα πρασίνου 1.5 χιλιόμετρο από την Ομόνοια. Αναβαθμίζεται η περιοχή.
Η Ιερά οδός θα διαπλατυνθεί, με ποδηλατοδρόμο, είναι μία καταπληκτική σχεδίαση. Είναι το τελευταίο κομμάτι, θα είναι το κλείσιμο και θα παραδοθεί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο, Απρίλιο, Μάιο του 2027.
Το τελικό κόστος, όλα μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια γιατί υπάρχει και το παλιό κτήριο του Βωβού, θα είναι κοντά στα 600 εκατ. ευρώ. Άλλα τόσα είναι νέες επενδύσεις!
Σε ό,τι μας αφορά, είναι ταμεία ανάκαμψης και ανθεκτικότητας για τα έργα υποδομών και πρασίνου, στα 100 και πλέον εκατ. ευρώ. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι 150 εκατ. ευρώ και νομίζω 25 εκατ. ευρώ έξτρα του ερασιτέχνη. Ένα μικρότερο για τους χώρους του δήμου. Και βεβαίως λεφτά θα δώσει η τράπεζα για τον Βωβό. Το κόστος είναι απίστευτο»