Φλουμινένσε – Αλ Χιλάλ 2-1: Οι Βραζιλιάνοι υπέταξαν τους μαχητικούς Σαουδάραβες κι έκλεισαν θέση στα ημιτελικά! (video)
Την πρόκρισή της στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων πανηγύρισε η Φλουμινένσε, η οποία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, επιβλήθηκε της αξιόμαχης Αλ Χιλάλ με το οριακό 2-1 στο «Camping World Stadium» του Ορλάντο.Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ προσεκτικά στο ματς αποφεύγοντας τα ρίσκα, ωστόσο το φανταστικό γκολ του Μαρτινέλι στο 40ο λεπτό «άναψε τα αίματα», με τους Σαουδάραβες να ανεβάζουν άμεσα «στροφές» και εν τέλει να ισοφαρίζουν έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, χάρη σε τέρμα του πρώτου σκόρερ τους στη διοργάνωση, Μάρκος Λεονάρντο.
Έψαξαν μάλιστα και την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν, με τη «Φλουζάο» να μπαίνει ξανά σε θέση οδηγού με τον Χέρκουλες στο 70’, προβάδισμα το οποίο διαχειρίστηκε πολύ αποτελεσματικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, παίρνοντας έτσι το πρώτο «εισιτήριο» για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα βρει τη νικήτρια του ζευγαριού Παλμέιρας – Τσέλσι που παίζουν στις 04:00 (5/7).
Χαμηλό τέμπο, μπροστά η «Φλου» με γκολάρα του Μαρτινέλι
Ιδιαίτερα προσεκτικές ήταν οι δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά του ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 18ο λεπτό για να «γεννηθεί» η πρώτη τελική του προημιτελικού, με τον Νονάτο να παίρνει μια μπαλιά από τον Αρίας αλλά να εκτελεί άστοχα από αρκετά δύσκολη θέση.
Οι Βραζιλιάνοι γενικά έδειχναν περισσότερο πρόθυμοι να ψάξουν κάποιο γκολ, με την ομάδα του Ιντζάγκι από την άλλη να μην μπορεί με τίποτα να δημιουργήσει «ρήγμα» στα αντίπαλα καρέ, μιας και η άμυνα της «Φλουζάο» ήταν πολύ συμπαγής και αλάνθαστη.18' Nonato tries his luck, but it's nowhere near the target 😬 pic.twitter.com/OHJCAG3MTm
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Τελικά, το σύνολο του Γκαούτσο ευτύχησε να προηγηθεί στο 40’, σε μια φάση που δεν προμήνυε γκολ, ωστόσο ένα σοβαρό λάθος του Κανσέλο έδωσε την ευκαιρία στους «τρικολόρ» να γίνουν από το πουθενά επικίνδυνοι, με τον Μαρτινέλι να πιάνει ένα εκπληκτικό σουτ εντός περιοχής και να νικάει τον Μπόνο για το 1-0.
40' MARTINELLIIIIIIIIIIIII 🇭🇺@FluminenseFC leads 1-0 thanks to a wonder goal from the Brazilian. 🚀 pic.twitter.com/Z23SR61KQY
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Η Αλ Χιλάλ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου «άγγιξε» το γκολ με κεφαλιά του Κουλιμπαλί ύστερα από χτύπημα φάουλ του Νέβες, όμως ο σχεδόν… 45χρονος Φάμπιο με μία τρομερή απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.
45+1' FÁBIO, ARE YOU SERIOUS?! 😱
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
The Brazilian keeper denies Koulibaly with an unbelievable save! 🧤🔥 pic.twitter.com/EuMxY7EAME
Στο μεταξύ, από το κόρνερ που κερδήθηκε υπήρξε πτώση του Λεονάρντο στην περιοχή της Φλουμινένσε, με τον Μάκελι να δίνει αρχικά πέναλτι στους Σαουδάραβες, όμως μετά από παρέμβαση του VAR ανακάλεσε την απόφασή του, με το 1-0 να παραμένει στο τελευταίο σφύριγμα του πρώτου 45λέπτου.
Αντέδρασαν οι Σαουδάραβες, λύτρωσε τη «Φλου» ο Χέρκουλες
Οι παίκτες του Ιντζάγκι επανήλθαν πολύ δυναμικά στην επανάληψη, με σκοπό φυσικά να αιφνιδιάσουν τους Βραζιλιάνους, και δεν άργησαν τελικά να τα καταφέρουν, με τον Λεονάρντο να φέρνει τον προημιτελικό στα ίσα στο 51’, εκτελώντας από κοντινή απόσταση ύστερα από κόρνερ του Νέβες απο δεξιά και κεφαλιά πάσα του Κουλιμπαλί, σε μία φάση που η άμυνα της ομάδας του Γκαούτσο… κοιμήθηκε.
51' Marcos Leonardo strikes again! 💥
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Al-Hilal levels it early in the second half. This one’s far from over! 😤 pic.twitter.com/ecVMCxAFlH
Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στην Αλ Χιλάλ, αλλά ένα τραγικό λάθος του Λόντι τέσσερα λεπτά μετά, έβγαλε ολομόναχο τον Κάνο απέναντι από τον Μπόνο, παρ’ όλα αυτά, ο Μαροκινός πορτιέρο δεν «μάσησε» και με υπερπροσπάθεια βγήκε νικητής στο τετ α τετ.
55' BONOOOOOO! 🧤🔥
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
What a moment from the Moroccan wall! Massive stop from the Al-Hilal keeper to deny Cano! 🧱 pic.twitter.com/pCc3uCneIS
Ακολούθησε ένα αδύναμο σουτ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 56’, το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει ο Φάμπιο, ενώ λίγο έλειψε οι Σαουδάραβες να φτάσουν στην ανατροπή στο 63’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε άψογα στον Αλ-Χαρμπί, όμως εκείνος από ευνοϊκή θέση ήταν απελπιστικά άψογος.
Η «Φλουζάο» πάντως διατήρησε την ψυχραιμία της και ψάχνοντας μεθοδικά τον τρόπο να επανακτήσει το προβάδισμά της, κατόρθωσε να φτάσει στο 2-1 στο 70ο λεπτό, όταν μετά από αδράνεια στην άμυνα της Αλ Χιλάλ, ο Σαβιέρ με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ με τον Μπόνο τον Χέρκουλες, ο οποίος σημάδεψε άψογα.
70' HERCULEEEEEES! 💥
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Fluminense’s hero goes for it twice, and puts Fluzão back in front! 🇭🇺🔥 pic.twitter.com/8XzEUUoszR
Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά για να τελειώσουν μια και καλή την πρόκριση, αλλά ο Μπόνο στο 79’ απέκρουσε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Σαβιέρ, ενώ στο 86’, ο Αρίας ενώ βρέθηκε σε θέση προς εκτέλεση καθυστέρησε υπερβολικά, χάνοντας τη μπάλα.
87' Koulibaly to the rescue! 🛡️
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Reads Jhon Arias like a book to keep @Alhilal_EN alive! 💪 pic.twitter.com/7M7IHtR5mL
Από εκεί και πέρα η Αλ Χιλάλ τα έδωσε όλα για να σώσει την παρτίδα, πιέζοντας ασφυκτικά την άμυνα της ομάδας του Γκαούτσο και κερδίζοντας απανωτά κόρνερ, παρ’ όλα αυτά, η «Φλου» άντεξε στην πίεση, φτάνοντας αισίως στη νίκη.
A TRICOLOR PARTY at the final whistle! 🎉🇭🇺
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 4, 2025
Pure emotion. Pure Fluminense. ❤️💚 pic.twitter.com/MemWgnjoMr
Φλουμινένσε (Γκαούτσο): Φάμπιο, Ιγκνάσιο, Τιάγκο Σίλβα, Φρέιτες, Σαβιέρ (83’ Γκούγκα), Φουέντες, Μαρτινέλι (46’ Χέρκουλες), Μπερνάλ (88’ Σάντος), Νονάτο (68’ Λίμα), Αρίας, Κάνο (68’ Εβεράλντο)
Αλ Χιλάλ (Ιντζάγκι): Μπόνο, Κουλιμπαλί, Νέβες, Λόντι, Κανσέλο (90+3' Αλ-Γιάμι), Αλ-Χαρμπί (83’ Αλ Μπουλαϊχί), N. Αλ-Νταουσάρι (83’ Σέζαρ), Κανό (75’ Χαμντάλαχ), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μάλκομ (90+3' Αλ-Τζουαΐρ), Λεονάρντο