Αμβούργο: Εικοσιπέντε οπαδοί στο νοσοκομείο μετά το «ντου» για την άνοδο! (video)
Εικοσιπέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία μετά το ντου χιλιάδων οπαδών του Αμβούργου στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν την άνοδο της ομάδας στην Μπουντεσλίγκα.Μετά από μία επταετία, το Αμβούργο επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα αφήνοντας πίσω του τις αυτοκαταστροφικές πορείες των περασμένων ετών όπου έφτανε στην πηγή και στο τέλος κατάφερε με κάποιον απίθανο τρόπο να μην γευτεί το νέκταρ της ανόδου.
Μετά το φινάλε της εκκωφαντικής νίκης με 6-1 επί της Ουλμ, χιλιάδες οπαδοί του ιστορικού συλλόγου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.
Ωστόσο όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αμβούργου, από την είσοδο τόσων ανθρώπων στον αγωνιστικό χώρο του «Φόλκσπαρκσταντιον» 25 άτομα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, πέντε με ελαφρά τραύματα, 19 με σοβαρά τραύματα και ένα με απειλητικά για τη ζωή τραύματα.
Συνολικά 44 άτομα έλαβαν ιατρική περίθαλψη, με 65 άτομα από το ιατρικό και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να μεταφέρθηκαν στο Φόλκσπαρκσταντιον».
Το Αμβούργο δεν είχε υποβιβαστεί ποτέ στη Τσβάιτε Λίγκα πριν από τη σεζόν 2017-18 και έκτοτε είχε να επιδείξει μια σειρά από τερματισμούς στην τρίτη και τέταρτη θέση σε έξι χρόνια.
Seven years later. Hamburg are up. pic.twitter.com/acpdpZGtct
— Seb Stafford-Bloor (@SebSB) May 10, 2025