Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός 1-1: «Όρθιοι» με δέκα στις Σέρρες οι Αγρινιώτες!
Ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στις Σέρρες για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoixima Super League.Το παιχνίδι είχε ωραίο ρυθμό από την αρχή, τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν με τον Μπεντακόρ μόλις στο 9’ κι έχασαν πέναλτι με τον Σάλαζαρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους τη στιγμή μάλιστα που τα «καναρίνια» αγωνιζόντουσαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λιάβα στο 34’ με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο δεύτερο μέρος ωστόσο οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα βγήκαν μπροστά, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Λούις στο 63’ και μάλιστα έψαξαν και δεύτερο γκολ. Στα τελευταία λεπτά όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, είχαν χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ντέλετιτς αλλά το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος.
Ο Πανσερραϊκός με αυτή την ισοπαλία έφτασε τους 33 βαθμούς, αύξησε τη διαφορά στους οκτώ πόντους από την Athens Kallithea η οποία βέβαια έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο και τα πάντα είναι «ανοιχτά» έως το τέλος.
Από την άλλη ο Παναιτωλικός με 38 βαθμούς έχει σχεδόν εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία αλλά δεν παρουσιάζεται αδιάφορος στα παιχνίδια του.
Ωραίος ρυθμός, γκολ, αποβολή κι ευκαιρίες
H πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στον Πανσερραϊκό όταν στο 6' ο Μπετανκόρ γύρισε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής κι έκανε το σουτ, όμως ο Τσάβες έπεσε σωστά στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν, ο Αποστολόπουλος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά στο Λούις που έκανε το πλασέ με τον Γκουγκεσασβίλι να αντιδράσει σωστά.Στο 9' βέβαια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Τεττέι γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, η αντίδραση της άμυνας ήταν κακή κι έτσι ο Μπετανκόρ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Τσάβες και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.
Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό στο ξεκίνημα και στο 12' ο Λούις πήγε να εκμεταλλευτεί μία ασυνεννοησία στην αντίπαλη άμυνα όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει ένα κόρνερ.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να φτιάχνουν ευκαιρίες κι έτσι στο 14' ο Τεττέι με ωραία ενέργεια μπήκε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή κι έδωσε στον Λαχούντ που έπιασε το σουτ και είδε τον Γκουγκεσασβίλι να αντιδρά και πάλι σωστά.
Ο Πανσερραϊκός απείλησε ξανά στο 23' με τον Ζελέν να σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής και τον Τσάβες να αποκρούει δύσκολα καθώς η μπάλα έσκασε μπροστά του. Ο Παναιτωλικός δεν το έβαζε κάτω κι έψαχνε την ισοφάριση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Τεττέι ήταν αρκετά δραστήριος από τα αριστερά και στο 30' πήγε να νικήσει από πλάγια θέση τον Γκουγκεσασβίλι που είχε και πάλι σωστή αντίδραση.
Στο 35' βέβαια τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν καθώς ο Φωτιάς έπειτα από εξέταση και του βίντεο απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Λιάβα, αρχικά είχε δείξει κίτρινη, για ένα σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου πάνω στον Βολνέι.
Με την συμπλήρωση μάλιστα των πρώτων 45 λεπτών οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μαυρία μέσα στην περιοχή με τον Σάλαζαρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Τσάβες να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το 1-0 ως σκορ του πρώτου μέρους.
Αντέδρασε ο Παναιτωλικός, πίεσε στο τέλος ο Πανσερραϊκός
Τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο στο δεύτερο μέρος κι έψαξαν από νωρίς το δεύτερο γκολ. Στο 49' ο Φαρές με ένα δυνατό σουτ από τα αριστερά ανάγκασε τον Τσάβες να διώξει σε κόρνερ ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Βολνέι πέρασε άουτ.
Ο Παναιτωλικός βέβαια στο 53' έφτασε κοντά στην ισοφάριση από μία στατική φάση αλλά η κεφαλιά του Στάγιτς από πλεονεκτική θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Γκουγκεσασβίλι.
Οι φιλοξενούμενοι παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα έψαχναν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Από την άλλη ο Μπετανκόρ απείλησε ξανά στο 62' αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο και στην επόμενη φάση ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση.
Ο Τεττέι για άλλη μία φορά δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, η μπάλα έπειτα από κάποιες κόντρες έφτασε στον Λούις μέσα στην περιοχή και αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Τα «καναρίνια» μπορεί να έπαιζαν με δέκα παίκτες άλλα έδειχναν πολύ καλό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος κι έδειχναν ικανοί ακόμα και για την ανατροπή.
Οι γηπεδούχοι βέβαια ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ στο 80' όταν ο Σάλαζαρ σέντραρε ωραία από τα δεξιά, ο Στάικος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Μπετανκόρ να απειλήσει βρίσκοντας μάλιστα στόχο όμως ο Τσάβες απέκρουσε σωτήρια.
Στο 87΄ βέβαια οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία να πάρουν και πάλι το προβάδισμα όταν σε μία φάση διαρκείας ο Τσάβες με δύο φανταστικές αποκρούσεις αρχικά αποσόβησε το γκολ ενώ στη συνέχεια το σουτ του Ντέλετις βρήκε το δοκάρι και ως το τέλος δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία στην αναμέτρηση.
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Βολνέι (74' Γκαλβάν), Ντάβιντσον, Στάικος (85' Ντέλετιτς), Ζελέν, Ομεονγκά (61' Λιάσος), Σάλαζαρ, Φαρές, Μπετανκόρ
Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Στάγιτς, Αποστολόπουλος (60' Μπελεβώνης), Σιέλης (77' Παντελάκης), Μλάντεν, Μπακάκης (41' Μαυρίας), Μπουζούκης (46' Πέρεθ), Λιάβας, Λούις, Τεττέι , Λαχούντ (77' Ρόα)