Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 4-2: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος και «αγκαλιά» με τον τίτλο!
O Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τον τίτλο.Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, προηγήθηκαν στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Γιάρεμτσουκ και στο 16' πέτυχαν δεύτερο τέρμα με τον Τσικίνιο. Οι «πράσινοι» συνήλθαν, μείωσαν με πολύ ωραίο τέρμα του Μλαντένοβιτς στο 25' και άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο.
Ο Ολυμπιακός όμως και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους βρήκε γκολ με τον Γιάρεμτσουκ (50'), ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με τον Σφιντέρσκι πριν μειώσει εκ νέου με πέναλτι του Ιωαννίδη στο 75'. Το «τριφύλλι» βέβαια είχε ένα κάκιστο αμυντικό πρόσωπο στην αναμέτρηση και στο 82' ο Κωστούλας με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι οι Πειραιώτες με αυτή τους τη νίκη έφτασαν τους 63 βαθμούς, αύξησαν τη διαφορά στο +10 από την ΑΕΚ και στο +13 από τον Παναθηναϊκό και πλέον μοιάζει απίθανο να χάσουν το πρωτάθλημα στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν. Από την άλλη οι «πράσινοι» έμειναν στους 50 βαθμούς και έχουν μόλις έναν πόντο διαφορά από τον 4ο ΠΑΟΚ.
Γκολ με το... καλημέρα, κυρίαρχος Ολυμπιακός, το «μάζεψε» ο Παναθηναϊκός
Πριμ καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενος ένα ολέθριο λάθος του Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας καθυστέρησε να διώξει την μπάλα, με τον Γιάρεμτσουκ να τον πιέζει να βάζει την προβολή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.Το γκολ αυτό σαφώς κι έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και στο 16' πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Ουναΐ έχασε την μπάλα στον χώρου του κέντρου, ο Τσικίνιο έγινε αποδέκτης της «άδειασε» με υπέροχη ντρίμπλα τον Αράο και πλάσαρε τον Ντραγκόφσκι για το 2-0.
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε τα πατήματα του στο γήπεδο και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να μειώσει. Ο Βαγιαννίδης άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ουναΐ, ο Μαροκινός σέντραρε ωραία στην περιοχή βρίσκοντας στο δεύτερο δοκάρι τον Μλαντένοβιτς και αυτός με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τζολάκη.
Οι δύο ομάδες βέβαια πέρα από τα γκολ που πέτυχαν δεν μπορούσαν να φτιάξουν άλλες ευκαιρίες, με τον ρυθμό βέβαια να είναι καλός και τον Παναθηναϊκό να έχει ισορροπήσει. Ο Ολυμπιακός είχε δύο σουτ με τους Κοστίναι και Ροντινέι τα οποία όμως ήταν αρκετά άστοχα και έτσι το 2-1 παρέμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου.
Ντέρμπι με τα όλα του, γκολ, δοκάρι αποβολή και... θρίαμβος
Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους φάνηκε πως θέλει να πάρει την μπάλα στα πόδια του, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να βρει το γκολ στο 50'. Ο Ροντινέι βγήκε στα δεξιά κι έκανε τη σέντρα και ο Γιάρεμτσουκ νίκησε τους πάντες στον αέρα, «γράφοντας» το 3-1.
Οι «πράσινοι» θέλησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά στο 58' ο Ιωαννίδης μετά από ωραία δική του ενέργεια προτίμησε να σουτάρει παρά να πασάρει στον αμαρκάριστο Μλαντένοβτι ς κι έτσι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 3-2.
Ο Ολυμπιακός κάθε φορά που έβγαινε βέβαια στην επίθεση γινόταν άκρως επικίνδυνος κι έτσι στο 61' ο Ροντινέι έφυγε στην αντεπίθεση, «έσπασε» για τον Μαρτίνς που έκανε το σουτ και ο Ντραγκόφσκι έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Βιτόρια πέρασε τους Τετέ και Τζούρισιτς αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 και στο 70' ο Σφιντέρσκι «άγγιξε» το γκολ με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής όμως ο Τζολάκης απέκρουσε εντυπωσιακά με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει εκτός.
Δύο λεπτά μετά ωστόσο ο Ουναΐ με προσωπική ενέργεια μέσα στην περιοχή κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαρθία, ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τζολάκη δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός όμως είχε και πάλι απάντηση και στο 82' «κλείδωσε» τη νίκη του. Ο Ροντινέι εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον Κωστούλα να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και να σκοράρει για το 4-2.
Η εξέλιξη αυτή «έσβησε» κάθε ελπίδα για τον Παναθηναϊκό να πάρει κάτι από την αναμέτρηση και μάλιστα στις καθυστερήσεις είδε και τον Ιωαννίδη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κωστούλα.
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα (74' Μπρούνο), Πιρόλα, Μπιανκόν, Κοστίνια (79' Κάρμο), Μουζακίτης (46' Έσε), Γκαρθία, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Ροντινέι, Γιάρεμτσουκ (65' Κωστούλας)
Παναθηναϊκός (Ρουί Βιτόρια): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Αράο (64' Τζούρισιτς), Μλαντένοβιτς, Σιώπης (85' Μακσίμοβιτς), Τσέριν (64' Τετέ), Ουναΐ, Σφιντέρσκι (85' Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης
Ειναι λογικο να παρει το Πρωταθλημα οταν απεναντι του εχει ομαδες τυπου, ΠΟ Τριγλιας, Ενωση Ασπροπυργου, και ΑΕΠ Κοζανης.....!!!!! Με ενα απλο περιπατο το πηρε το Πρωταθλημα. Οταν ο 2ος και ο 3ος στην Βαθμολογια τρωνε απο 6 και 4 γκολ ο καθενας τι περιμενεις να παρουν Πρωταθλημα...???? ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ...!!!!