Λουτσέσκου: «Ήμαστε καλύτεροι αλλά κάποιες φορές πάνε όλα εναντίον σου»
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στάθηκε στην ατυχία που είχε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» εξέφρασε την άποψη πως η ομάδα του ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, με εξαίρεση τα τελευταία δέκα λεπτά που έμεινε αναγκαστικά με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Ότο, αλλά στάθηκε στο γεγονός πως κάποιες φορές η τύχη μπορεί να τα φέρει όλα εναντίον σου.
«Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλεις, όλα πάνε εναντίον σου. Στο πρώτο μέρος και παρά το ματς της Πέμπτης παίξαμε καλά και νομίζω πως αντί να βρισκόμαστε εμείς μπροστά στο σκορ, βρέθηκε ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο ημίχρονο τα ίδια και αν εξαιρέσω τα τελευταία δέκα λεπτά που αγωνιστήκαμε χωρίς τον Ότο ήμασταν καλύτεροι, αλλά όταν πάνε τα πράγματα εναντίον σου, αυτό συμβαίνει. Δεν ήταν θέμα κόπωσης, μετά το 60ο λεπτό η ομάδα ανέβηκε και πίεση, ήταν λες και δεν είχαμε ματς την Πέμπτη, ακόμη και σε αυτό υπάρχει ένα ίχνος ατυχίας, γιατί αν αυτό συνέβαινε ένα λεπτό νωρίτερα, θα μπορούσαμε να διαχειριζόμασταν αλλιώς τις αλλαγές μας». δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της Cosmote TV αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι.
Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πάντως πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, αν και παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη και ουσιαστικά έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου:
Για τον στόχο της ομάδας: «Το 2024 παίξαμε 61 παιχνίδια. Πίσω μας με 57 ήταν η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Σίτι. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα παίξαμε σε λιγότερο από 1,5 μήνα, δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ, Σλάβια Πράγας, Ρεάλ Σοσιεδάδ, δύο παιχνίδια Play Off στο Europa League, ντέρμπι με Άρη, Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακό. Δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Είμαστε σε μία περίπλοκη κατάσταση και αυτό παίρνει μεγάλη πνευματική ενέργεια από εμάς. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και όταν υπάρχει μία ευχάριστη έκπληξη με την απόδοση της ομάδας στο σημερινό παιχνίδι τα πράγματα πηγαίνουν πάλι λάθος όταν ο αντίπαλος σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία.Παρόλα αυτά συνεχίσαμε να παίζουμε και να δημιουργούμε ευκαιρίες και ένα λεπτό πριν σκοράρει ο Ολυμπιακός το δεύτερο γκολ είχαμε εμείς μία μεγάλη ευκαιρία. Μπορώ να συνεχίσω με πολλά παράδειγμα.Και στο δεύτερο ημίχρονο όταν έγινε λάθος από έναν παίκτη μας που γλίστρησε και ο Ολυμπιακός μπορούσε να το εκμεταλλευτεί νομίζω ότι λειτουργούσαμε σωστά. Άλλη μία ατυχία συνέβη με τον τραυματισμό του Ότο, ενώ είχαν τελειώσει οι αλλαγές. Ο Ολυμπιακός σε ανοιχτό γήπεδο είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν περίοδοι που τα πράγματα πηγαίνουν όπως θέλεις και περίοδοι που τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θες.
Το μοναδικό που μπορείς να κάνεις είναι να παλεύεις για να γυρίσεις αυτό το αποτέλεσμα. Θα έχουμε από εδώ και πέρα ολόκληρες εβδομάδες προπόνησης. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν ίδιο προπονητικό χρόνο και θα δούμε τι θα γίνει γιατί το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Η αλήθεια είναι διαφορετικό να τερματίζεις σε μία πιο πάνω θέση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το πνεύμα που είχαμε σήμερα».
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει την έκπληξη:
«Λέω ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Όχι ότι θα το κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο και ειδικά για τον Ολυμπιακό που έχει να παίξει δύο παιχνίδια με την Μπόντο Γκλιμτ και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Η ΑΕΚ δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μπορεί να ετοιμάζεται διαφορετικά, να κοιμάται διαφορετικά και να ξεκουράζεται.
Δείτε τον Παναθηναϊκό πως ταλαιπωρείται από το Πέμπτη-Κυριακή, που έχασε από τη Λαμία. Εμείς πέρσι φτάσαμε ως τα προημιτελικά κι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το Conference, ενώ δεν τα πήγε τόσο καλά στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε στο Κύπελλο. Είναι μία περίπλοκη κατάσταση για τις ομάδες που φορτώνονται αρκετά και ειδικότερα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι οπότε πιστεύω ότι θα παλέψει για να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση».
MMMMMMMMMMMMMMMMMNAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ...! ΚΛΑΨΕΣΚΟΥ