Athens Kallithea – ΟΦΗ 1-3: Άλμα οκτάδας για τους Κρητικούς
Ο ΟΦΗ παραδίνοντας μαθήματα αποτελεσματικότητας κέρδισε με 3-1 την Athens Kallithea στην Λεωφόρο για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League και έκανε καθοριστικό βήμα για την παρουσία στην οκτάδα, ανεβαίνοντας στην 7η θέση, δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.Πολύτιμη νίκη στη μάχη για την οκτάδα πήρε ο ΟΦΗ επικρατώντας με 3-1 της Athens Kallithea στην Λεωφόρο.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι πιέζοντας για να ανοίξουν αλλά αντ’ αυτού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ κόντρα στη ροή με εκπληκτικό σουτ του Νους στο 28ο λεπτό. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Σαλσίδο έπειτα από λάθος του Σοΐρι ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Athens Kallithea όταν στο 43’ ο Μεγιάδο υπέπεσε σε αυτογκόλ για το 0-3.
Στο δεύτερο μέρος η «πεντάστερη» μπήκε με στόχο να μειώσει και να επιστρέψει στο ματς, κάτι που κατάφερε στο 60’ με τον Μεγιάδο να σκοράρει αυτή τη φορά στη σωστή εστία έπειτα από απευθείας εκτέλεση του Βαλμπουενά που βρήκε στη συμβολή των δοκών.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν σημαντικά τον ΟΦΗ ο οποίος έκανε σωστή διαχείριση στο τελευταίο κομμάτι και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη.
Ο ΟΦΗ πήρε δεύτερη διαδοχική νίκη και πέρασε προσωρινά στην 7η θέση με 33 βαθμούς, στο +5 από τον 9ο Ατρόμητο με ματς περισσότερο και κρατάει την τύχη στα χέρια του για την παρουσία στην πρώτη οκτάδα, έχοντας μπροστά του δύο αγώνες με Λαμία και Ολυμπιακό. Για τους Κρητικούς ακολουθεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Αστέρα Aktor στην Τρίπολη και στην ομάδα υπάρχει αγωνία σχετικά με τον τραυματισμό του Νους που έγινε προληπτικά αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.
Στον αντίποδα, η Athens Kallithea γνώρισε την τέταρτη ήττα της στα πέντε τελευταία πληρώνοντας τη δυσκολία της στο σκοράρισμα και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 18 βαθμούς, στο -3 από τον 12ο Βόλο με ματς περισσότερο.Μπήκε καλύτερα η Athens Kallithea αλλά ο ΟΦΗ χτύπησε δις σε δύο λεπτά
Η Athens Kallithea μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και πλησίασε στο γκολ στο 3ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ντεμέτριους από τα αριστερά, ο Σοΐρι επιχείρησε σουτ στο δεύτερο δοκάρι αλλά αυτό δεν είχε δύναμη και η μπάλα κατέληξε στον Χριστογεώργο.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, κερδίζοντας αρκετές στατικές φάσεις αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Η επόμενη αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 24’ με γυριστό σουτ του Ντεμέτριους έπειτα από σέντρα του Σοΐρι αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στην επόμενη φάση, ο Αλφαρέλα επιχείρησε δυνατό σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση στέλνοντας τη μπάλα άουτ ενώ στο 28’ η «πεντάστερη» έφτασε μία «ανάσα» από το γκολ με άστοχη κεφαλιά του Καινούργιου στη μικρή περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά.
Ο ΟΦΗ γλίτωσε το γκολ και στην επόμενη φάση πήρε το προβάδισμα κόντρα στη ροή με εκπληκτικό γκολ του Νους. Ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και επιχείρησε τρομερό διαγώνιο πλασέ με το δεξί στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Γκέλιου για το 0-1.
Πριν προλάβει να συνέλθει η Athens Kallithea δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, όταν στο 30’ ο Σοΐρι έκανε λάθος πάσα για τον Ματίγια, ο Σαλσέδο έκλεψε και πλάσαρε τον Γκέλιο για το 0-2. Δύο φάσεις, δύο γκολ για τους Κρητικούς που αιφνιδίασαν πλήρως τους γηπεδούχους.
Και τρίτο γκολ οι Κρητικοί από αυτογκόλ του Μεγιάδο
Οι γηπεδούχοι έδειχναν εμφανώς επηρεασμένοι με την τροπή που πήρε το ματς και στο 43’ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα αφού ο Μεγιάδο υπέπεσε σε αυτογκόλ για το 0-3 του ΟΦΗ. Ο πρώην άσος των Κρητικών πήρε την κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ του Γκονθάλεθ αλλά έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Γκέλιου.
Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός πήγε να πάρει το… αίμα του πίσω στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αστοχώντας με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και το 3-0 υπέρ του ΟΦΗ έμεινε ως το ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ο ΟΦΗ σημείωσε τρία γκολ σε τρεις τελικές στο στόχο και την Athens Kallithea να μένει στο μηδέν παρά τις 10 τελικές, δύο όμως στο στόχο.
Πίεσε για το 3-1 η Athens Kallithea και το βρήκε με τον Μεγιάδο
Με μια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και αυτή έγινε από την πλευρά του ΟΦΗ, με τον Γιουνγκ να αντικαθιστά τον Σαλσίδο. Οι Κρητικοί απείλησαν πρώτοι στο 48’ με κεφαλιά του Νους στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Γκέλιος μπλόκαρε σταθερά. Ένα λεπτό μετά η Athens Kallithea πλησίασε στο 3-1 με σουτ του Βαλμπουενά από πλεονεκτική θέση όμως ο Χριστογεώργος αντέδρασε σωστά.
Στο 53’ ο Ράσταβατς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ με τον Νους να αποχωρεί με φορείο δίνοντας τη θέση του στον Ζανελάτο.
Η Athens Kallithea έψαχνε τον τρόπο να μειώσει και τα κατάφερε από στατική φάση στο 60ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά ο Μεγιάδο μείωσε με κεφαλιά σκοράροντας αυτή τη φορά στη σωστή εστία.
Αξιοσημείωτο πως αμέσως μετά το γκολ ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε από τον Μερκάτι σε μια αλλαγή που είχε προγραμματιστεί να γίνει πριν το γκολ, ενώ από το ματς αποχώρησε και ο Μουγκέ δίνοντας στη θέση του στον Λεμπόν, που έκανε ντεμπούτο. Λίγα λεπτά μετά από το ματς αποχώρησε και ο Βαλμπουενά με τον Βρακά να περνά στο παιχνίδι.
Σωστή διαχείριση από τον ΟΦΗ που κράτησε το υπέρ του σκορ ως το τέλος
Οι γηπεδούχοι είχαν διαρκώς τη μπάλα ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να μπουν για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς και στο 71’ είχαν καλή στιγμή με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια στο ύψος της περιοχής αλλά ο Χριστογεώργος ήταν στη σωστή θέση και απόκρουσε. Ένα λεπτό μετά ο Αλφαρέλα βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ, με τον επόπτη να σηκώνει το σημαιάκι όμως σε περίπτωση που η μπάλα θα έμπαινε στα δίχτυα η φάση θα τσεκαριζόταν στο VAR.
Ο Ράσταβατς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του περνώντας Χατζηθεοδωρίδη, Χριστόπουλο και Νέιρα αντί των Λιούις, Σίλβα και Αποστολάκη.
Η Athens Kallithea απείλησε ξανά στο 76’ με πλασέ του Ντεμέτριους από πλάγια θέση αλλά ο Χριστογεώργος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Τρία λεπτά μετά ο ΟΦΗ βρήκε δίχτυα για τέταρτη φορά στο ματς με κεφαλιά του Χριστόπουλου έπειτα από κόρνερ του Σενγκέλια αλλά ο επόπτης είχε σηκώσει σημαιάκι δείχνοντας πως η μπάλα κατέληξε άουτ. Μια φάση που εξετάστηκε στο VAR με το τηλεοπτικό ριπλέι να μην ήταν ξεκάθαρο.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο τελευταίο κομμάτι, ο Μαλεζάς έριξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Τζιάνι αντί του Ντεμέτριους αλλά ο ΟΦΗ έκανε σωστή διαχείριση και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ξανά στο παιχνίδι.
Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε με τον ΟΦΗ να φεύγει νικητής από την Λεωφόρο και να περνάει προσωρινά στην 7η θέση δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, αποκτώντας ψυχολογία πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Aktor στην Τρίπολη. Στον αντίποδα, η Athens Kallithea παρέμεινε στην προτελευταία θέση και στο -3 από τον 12ο Βόλο με ματς περισσότερο.
Athens Kallithea (Στέλιος Μαλεζάς): Γκέλιος, Σοΐρι, Καινούργιος, Μιρέν, Πασαλίδης, Μουγκέ (61' Λεμπόν), Μεγιάδο (61' Μερκάτι), Ματίγια, Ντεμέτριους (86' Τζιάνι), Βαλμπουενά (66' Βρακάς), Αλφαρέλα.
ΟΦΗ: (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λιούις (73' Χατζηθεοδωρίδης), Λαμπρόπουλος, Σίλβα (73' Χριστόπουλος), Καραχάλιος, Ανδρούτσος, Αποστολάκης (81' Νέιρα), Νους (53' Ζανελάτο), Σενγκέλια, Σαλσέδο (46' Γιουνγκ).