Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μορόν: «Στόχος του Άρη η τρίτη ή η τέταρτη θέση»

Μορόν: «Στόχος του Άρη η τρίτη ή η τέταρτη θέση»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
10/10/2024 20:06
Μεγάλη συνέντευξη στην ισπανική «AS» παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Άρη, Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός άσος των «κίτρινων» που έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στις πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League σκοράροντας κατά ριπάς, μίλησε για τους στόχους της ομάδας στη φετινή σεζόν, το ενδεχόμενο κατάκτησης ενός τίτλου, αλλά και το μέλλον του στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λορέν Μορόν:

Για το τι φέρνει τους Ισπανούς παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το κλίμα και το πόσο μοιάζει με τη ζωή στην Ισπανία, δύο παράγοντες που βοηθούν όταν κάνεις το βήμα να φύγεις για άλλη ομάδα. Υπάρχει πολύ μικρή διαφορά από το πώς ζεις στην Ισπανία και αυτό είναι η ποιότητα ζωής».

Για τους στόχους της σεζόν: «Δεν ήμουν ποτέ ένας επιθετικός που βάζει αριθμούς στον εαυτό του. Προφανώς, θέλω πάντα να δίνω περισσότερα, όπως σε όλη μου την καριέρα. Δεν βάζω κάποιο νούμερο για τον εαυτό μου, εύχομαι να μην έχω τραυματισμούς, να συνεχιστεί μια χρονιά παρόμοια με την προηγούμενη και η ομάδα να έχει μια καλή σεζόν στην οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να είμαστε πιο ψηλά. Ειδικά κόντρα στους τέσσερις πρώτους, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την τρίτη ή την τέταρτη θέση».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης ενός τίτλου: «Είναι δύσκολο, γιατί αρκεί να κοιτάξεις τις μεταγραφές και τα μπάτζετ κάθε ομάδας. Φέτος στην Ελλάδα έχουν επενδύσει πολλά σε ξένους και άλλους κορυφαίους παίκτες. Αρκεί να δείτε τα ονόματα που έχουν φέρει ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με τη βάση του, αλλά έκανε καλές προσθήκες και εμείς κάναμε το ίδιο, αλλάξαμε πολλούς παίκτες, ωστόσο νομίζω ότι έχουμε κάνει ένα άλμα στην ποιότητα, απλά χρειαζόμαστε χρόνο, για να γνωριστούμε μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε τη δυναμική με τις κατευθυντήριες γραμμές για να ξέρουμε τι θέλουμε να παίξουμε. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, ο Άρης τόσο πέρυσι όσο και φέτος έπαιζε πάντα στα ίσα και έχουμε πετύχει πολλά σημαντικά αποτελέσματα απέναντι στις μεγάλες ομάδες. Φέτος έχουμε κερδίσει τις δύο κορυφαίες ομάδες στα δύο πρώτα παιχνίδια, που έχουμε δώσει».Για την κατάκτηση του Κόνφερενς από τον Ολυμπιακό με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ: «Πολύς κόσμος δεν ξέρει πώς είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και το να δείξουν αυτό το επίπεδο στην Ευρώπη είναι καλό για το πρωτάθλημα. Υπάρχει ένα επίπεδο, ίσως όχι τόσο υψηλό όσο στις τέσσερις ή πέντε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αλλά ο Ολυμπιακός και άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχουν πάει καλά στην Ευρώπη».

Για το πώς σκέφτεται το μέλλον του: «Δεν σκέφτομαι το μέλλον μου. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που έχω συμβόλαιο στην Ελλάδα και είμαι ελεύθερος. Είμαι σε ένα ευτυχισμένο μέρος και τα πάω καλά και στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σερί και θέλω να το παρατείνω όσο το δυνατόν περισσότερο και να το απολαύσω. Παλαιότερα στην καριέρα μου είχα πολύ καλές στιγμές, που λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν τις εκμεταλλευόσουν ή επειδή δεν είχες τις κακές στιγμές. Εκτιμώ πολύ περισσότερο τις καλές στιγμές και αυτό θέλω τώρα, να απολαύσω την πόλη, την ομάδα, το καλό συναίσθημα με τους συμπαίκτες μου… Θα μπορούσε να συμβεί, να μην σκοράρω γκολ, να επιστρέψω σε μια κακή κατάσταση, αλλά ελπίζω να μην συμβεί αυτό. Θα δούμε στο μέλλον, τι μπορεί να συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι, είμαι ήρεμος στο να απολαμβάνω τις καλές στιγμές».

Για το αν έχει σκεφτεί να αγωνιστεί στη Σαουδική Αραβία: «Τα πάντα μπορούν να γίνουν στη ζωή. Λες ένα πράγμα σε μια συνέντευξη και μετά μπορεί να το μετανιώσεις ή να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Υπό αυτή την έννοια, είχα πάντα όλες τις πόρτες ανοιχτές και δεν κλείνω τίποτα. Πρέπει να αξιολογώ την προσωπική μου κατάσταση, αν θα είμαι καλά ή όχι, αν μου ταιριάζει ή όχι. Το θέμα της Αραβίας αφορά πολύ τα χρήματα και έτσι το βλέπουν, αλλά εγώ βλέπω την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου, που είναι να έχεις μια ομάδα μακριά από τη χώρα σου και να γίνεται η οικογένειά σου, κάτι που επίσης βοηθάει. Θα δούμε και δεν κλείνω την πόρτα σε τίποτα».

Για το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής ή αθλητικός διευθυντής: «Με τον Γκουαρδάδο κάναμε πάντα αυτό το αστείο, ότι θα ήμουν βοηθός προπονητή του ή ότι θα ήμουν στο προπονητικό επιτελείο. Ξέρω ότι θέλει να γίνει προπονητής και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει 100%. Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως προπονητή, αλλά στο τέλος, όταν αφήνεις το ποδόσφαιρο, αυτό έρχεται σε σένα. Κάθε μέρα αναλύω περισσότερο το ποδόσφαιρο με τον Αντρές (Γκουαρδάδο), με τον οποίο συζητούσαμε τα παιχνίδια όταν ήμασταν στον πάγκο. Μιλούσαμε για την τακτική, τις οδηγίες…. Γι’ αυτό είχαμε αυτή τη σύνδεση με το αστείο «ας γίνουμε προπονητές και ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο». Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον εαυτό μου, γιατί πρώτα θέλω να τελειώσω το ποδόσφαιρο και μετά θα δω αν είμαι αρκετά καλός για αυτό».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.