Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τεντόγλου: «Αν αλλάξει ο κανονισμός θα παρατήσω το μήκος»

Τεντόγλου: «Αν αλλάξει ο κανονισμός θα παρατήσω το μήκος»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
14/9/2024 11:08
Για ακόμα μία φορά ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, δήλωσε πως αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα στο άθλημα, θα το εγκαταλείψει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της σειράς αγώνων Diamond League στις Βρυξέλλες, στο φινάλε της περιόδου, με άλμα στα 8,15 μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν για καλύτερη επίδοση καθώς η θερμοκρασία άγγιζε μόλις τους 13 βαθμούς, ενώ υπήρξε και βροχόπτωση που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο Σιμόν Εχάμερ πήδησε στα 8,16 μ. στο έκτο άλμα και προσπέρασε τον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ νικητής με 8,28 μ. αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019, Τάτζεϊ Γκέιλ.

Ωστόσο, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής δεν ενδιαφέρθηκε και τόσο πολύ για την κατάταξή του αλλά εστίασε στις συνθήκες του αγώνα και στις αποφάσεις που θέλει να πάρει η World Athletics για το άθλημα του μήκους.

Συγκεκριμένα θέλει να εισάγει το μήκος με ζώνη απογείωσης αντί για βαλβίδα που υπάρχει μέχρι τώρα, με τη μέτρηση του κάθε άλματος να ξεκινά από το σημείο που σηκώθηκε το πόδι του αθλητή από τη ζώνη απογείωσης.

«Δεν είμαι θυμωμένος που έχασα. Δεν ένιωθα τα πόδια μου, το κρύο δεν είναι για μένα. Είναι εντυπωσιακό που ο Γκέιλ κατάφερε να πηδήσει με αυτές τις συνθήκες, οπότε δεν είμαι θυμωμένος που έχασα από αυτόν. Από την άλλη, ο Εχάμερ είναι πολύ καλός αθλητής αλλά είναι δεκαθλητής, είναι σκληρό να χάνεις από αθλητή σύνθετων. Τώρα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον κλειστό στίβο, εκτός αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα οπότε και θα αφήσω το μήκος» δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, που τον περασμένο Μάρτιο είχε αναφερθεί ξανά σε αυτό το ζήτημα, αφήνοντας ανοιχτό να μεταπηδήσει πλέον στο άθλημα του τριπλούν.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.