Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Δεν είναι ψέμα: Το Σαν Μαρίνο νίκησε μετά από 20 χρόνια! (video)

Δεν είναι ψέμα: Το Σαν Μαρίνο νίκησε μετά από 20 χρόνια! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/9/2024 01:07
Το Σαν Μαρίνο νίκησε με 1-0 το Λιχτενστάιν για την πρεμιέρα του Nations League και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από 20 χρόνια -και πρώτη επίσημη στην ιστορία του-, βάζοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί 140 αγώνων!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε επίσημο ματς και δεύτερη συνολικά στην ιστορία του πανηγυρίζει το Σαν Μαρίνο. Η πιο αδύναμη Εθνική ομάδα του κόσμου βάσει της κατάταξης της FIFA, νίκησε με 1-0 το Λιχτενστάιν εντός έδρας για την πρεμιέρα της League D του Nations League και έβαλε τέλος στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί του ποδοσφαίρου μετρώντας 140 παιχνίδια δίχως νίκη.

Το ιστορικό γκολ σημείωσε στο 53ο λεπτό ο 19χρονος Νίκο Σενσόλι, ο οποίος αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας. Όλα αυτά ενώ το Σαν Μαρίνο δεν υπολόγιζε στον εξτρέμ Μπεράρντι, τον δεύτερο σκόρερ στην ιστορία του με… τρία γκολ σε 30 ματς.

Η νίκη ήρθε μάλιστα στο επίσημο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Τσεβόλι στον πάγκο του, με τον Ιταλό τεχνικό να γράφει φυσικά ιστορία.

Η προηγούμενη νίκη του Σαν Μαρίνο ήταν ξανά απέναντι στο Λιχτενστάιν αλλά σε φιλικό αγώνα, όταν είχε επικρατήσει με 1-0 στις 28 Απριλίου του 2004 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Σέλβα.

Πρόκειται για Εθνική ομάδα που εκπροσωπεί το πέμπτο μικρότερο κράτος του κόσμου, με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ. και 33.895 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2023.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.